enerji barutun yanmasıyla oluşan enerjidir.barutun enerjisi tüfek tarafından saçmalara aktarılır.toplam enerji saçmalara bölünür.fakat her saçma aynı enerjiyi taşımaz.çünkü namlu ağzından çıkana kadar sürütnme,deformasyon gibi etkenler sonucu enerjisi azalır.bir grup saçma da diğerlerinden daha yüksek enerji ile gider.bunlar daha çok orta ve önde giden saçmalardır.işte bu saçmalar daha yüksek enerji taşır.karmaşık bir konudur.ama böyledir.iyi tüfek ise saçmanın en iyi yoğunlukla ve yüksek enerji ile gitmesini sağlayandır.aslında yabancıların yaptığı özel bir şey yok.kullandıkları malzemeler ve işçilik kaliteli.mühendislik ve ar ge ye milyonlarca dolar harcıyorlar.onlar geliştiriyorlar,biz ise taklit ediyoruz. bu ayrı bir tartışma konusudur.
Ozaman şöyle desek bu silahlardaki sistem aynı motorlardaki gibi değişmez sadece geliştirilebilir.
Emme,sıkıştır ,patlat metodu yani.
Avrupadaki işçilik , emeğe verilen değerin bir göstergesi olarak elbette yüksektir.
İşçilikleri fevkalede gösterdikleri ortada , aslında şuda bir gerçekki makinalar ile bu teknoloji yakalanmış
Ülkemizde bu teknik yokmu var, senelerin Ustaları olduğu gibi nice fabrikalarımız mevcut . Eminimki sadece silah değil cnc ile adamın iskelet resmini çizecek ustalarımız var. Herkes biliyorki Ülkemizde Konya ilimizde
nice ustalarımız var bu işin üstesinden gelinemiyorsa neden gelinmiyor.
Yalnız ben gelindiğine inanıyorum çok güzel silahlar yapıyoruz.
Hep merak etmişimdir Silahlar ve sistemleri değişmez bir bütün olarak görüldüğünde
Taklit etmek bu işi bilmekmidir ,bilmemekmidir. Yasal gerekliliği bilmiyorum ama şöyle birşey daha söyleyim
Henüz motoru değiştiren çıkmadı bütün araç markaları birbirini taklit ediyor ozaman.
Silah fabrikalarımız browning ,benelli,beratta vs. nice markalar aynı çeliği ,aynı sistemi kullanıp şekil değiştirip yapsınlar. Bu iş biraz patent sıkıntısı yaratsada görsel değişikliği hallederlerse birtakım birşeyler olabilir.
Şahsen bir browningin tek kurşun atımı esnasında şokunun fırlayıp yatağını sıyırdığını biliyorum
Yine bir browningin fişek yatağını şişirdiğini biliyorum hemde 38+50 gr basit bir fişekle
Belki sizlerde daha fenalarına denk gelmişsinizdir.
Ülkemizdeki birçok fabrikalarımız ihracat , ithalat yapıyor kendini geliştirmesi güzel
Ben taklidede razıyım en iyisini en gelişmişini yapalım yapacaklarınada inanıyorum
En azından milli olur araba ile takas etmeden silahlarımız olur .