Ali Bey bende merakla bekleyenlerdenim. Eleştirmek için söylemiyorum; yerli piyasa için acelemiz yok diyorsunuz, ben bu görüşünüze katılmıyorum. Pazarlama yönetiminde ürün yaşam eğrisi kavramı, ürünü piyasaya tanıtma, tutundurma, geri bildirim, etkili pazarlama ve max kar hedefi olmalıdır.
Piyasaya sunduğunuz yeni bir ürün değil (yeni bir av silahını kasdediyorum.), piyasadaki av tüfeklerinin farkılılaştırılmış versiyonunu sürmeye çalışıyorsunuz. Pazara sunmanın bu aşamasında tedarik -üretim - kalite kontrol-geri bilgi dönüşü aşamalarının tam olarak oturmasını bekliyor olabilirsiniz.
Ancak şunu içtenlikle söyleyebilirim. Yerli üretimin en önemli sıkıntısı standardın oluşturulamaması maalesef yada farklı ifade edecek olursam standart dışı üretim, standart dışı kalite, standart dışı teknik servisin ülkemizde hemen her firmada standart olması.
İnanın yurtiçi pazarda açık var ve bence, yapacağınız ürün/ürünler ile bu açığı kapatabilirsiniz. Av tüfeğinden beklentiler konusu ise üretimden teknik servise kadar ürünüze her zaman sahip çıkmak avcı-bayii nezdinde çok yüksek güven oluşturmak (bu da o kadar kolay değil) Ürününüzü alan avcı aşağıdakileri hissetmeli bence
Ben Türkiye' de yapılmış en iyi yarı otomatik tüfeği alıyorum.
Ben belki biraz daha fazla ödüyorum ama psikolojik tatmin olarak bu ürünü iyi ki almışım
Aldığım bu tüfek sorun çıkarmaz ama çıkarsa bile anında değişim ya da teknik hizmet alacağımı biliyorum.
İşte bu hisleri uyandırabilirseniz başarmışsınız demektir.
İyi bir yerli yarı otomatik tüfekte olması gerekenler bence;
* Çok çok yi bir namlu (mat ama paslanmayan-kamuflaj ama sırıtmayan sökülmeyen)
* Kalın saçmada saçmalamayan standart atış garantisi verebilmesi
* Namluların 18,60 18,40, 18,30 gibi değişik çap ve boylarda olması
* Örneğin 18,60 çap 76 cm boy + 18,30 çap 71 cm boy gibi combo namlu seçenekleri olması
* Belki defalarca kalite kontrolden geçmiş ve fişek alırken-bırakırken sıkıştırmayan, tutukluk yapmayan mukavemetli bir mekanizma
* Her numara fişekte tatminkar grupman ve delicilik sağlayan çelik kalitesi
* Çok çok kaliteli ve her av için ayrı ayrı yapılmış şok setleri
* ithal şoklara uyumlu sok yuvası
* Kendin tasarla seçeneği
Çok şey istedim biliyorum Ali Bey.
Ama başarı için efsane olmak için kalıcı olmak için bunlar gerekiyor. Tabi bunların hepsi benim beklentilerim.
Saygılar Sevgiler