Retay Arms Masai Mara 12 Kalibre Otomatik Tüfek Bölüm 1 Randy Wakeman Yaklaşık iki yıl önce Retay Arms ‘tan gelecek olan 12 kalibre otomatik tüfek hakkında son gelişime yaklaştığını duydum. Şimdi ise, BATF'den Amerika'ya ithal edilen ilk Masai Mara tüfeği var. Görünüşe göre, bu av tüfeği, Kenya'daki meşhur 580 kilometre karelik park olan Masai Mara Ulusal Rezervinin adını taşıyor.
Masai Mara, Benelli tarafından popülerleştirilen Bruno Civolani inertia av tüfeği Retay Arms tarafından yeniden tasarlamasıdır.
Burada sahip olduğum örnek Masai Mara Super Black, Retay ‘da üretilen en az on beş modellerden biridir. Masai Mara av tüfeğin özelikleri aşağıda gibidir:
…
…
Masai Mara, başlangıç seviyede bir av tüfeği olarak sunulmuyor. Tam tersi aslında Retay Arms bu av tüfeği lüks bir seviyede ve "Benelli'den daha iyi bir Benelli" olduğunu düşünülüyor. Benim elimde olan örnek, üreticilerin AA derecesi dediği, gerçekten yüksek kalitede bir ceviz ağaçlı dipçik modeli. Ayrıca Masai Mara Browning A5 Hunter High Grade, 1859.99 dolarlık MSRP'ye sahip olan ve aynı zamanda 1099,00 USD'lik MSRP'ye sahip Weatherby Element Deluxe (ATA tarafından üretilmiştir) ,gibi modellere karşı geliyor(yarışıyor).
Masai Mara Super Black, 1250 dolarlık bir MSRP değerine sahiptir ve tam olarak söylemek için henüz erken olmasına rağmen, perakende fiyatının yaklaşık 975 $ olacağı tahmin ediliyor. Plastik dipçik modelleri yaklaşık 899 dolar civarında olacağını tahmin ediyorum ve yüksek kaliteli dipçik, işlemeli ve parlak modellerin perakende fiyatı muhtemelen 1250 $ ya da bu civarında olacağını tahmin ediyorum.
Test edilen örnek 26 inç namluya sahiptir, ağırlığı ise 6 Ibs, 11 Oz ve yaklaşık 5-1 / 2 pound ağırlığında bir tetiği vardır. Masai Mara, fişek düşürücü, tüfek yağı , beş adet şok ile birlikte plastik bir çantada teslim edilir ve aynı zamanda full dipçik ayar seti ile birlikte. Beş adet şokların üç tanesi çelik saçma atabilen olarak işaretlenmiş, IM ve F sadece kurşun için. "Mara şokları Benelli Crio Plus şoklarına benzese de, Crio Plus şokları test edilmeyecek. Masai Maranın 5 yıllık garantisi vardır.
ÖZELLİKLER VE FAYDALARI
Masai Mara’nın doldurması son derece kolaydır, burada çok iyi bir iş çıkardılar. Masai Mara, çıkartılabilir ejektör özelliklerine sahiptir: otomatik yükleyicilerle herhangi bir ejektör sorunu yaşamamış olsam da, bu yararlı bir özelik olabilir.
En dikkat çekici yenilik, aletsiz çabuk çıkarılabilir tetik grubudur. Bir düğmeye basmanız yeterlidir ve tetik gurubunu çıkarabilirsiniz. Büyülü gibi çalışıyor. Masai Mara’nın mekanizmasında oldukça geniş kurma kolu mevcut ve omuzluğu bazı silahlara göre çok daha iyi.
Çok detaya girersek, tetik grubu emniyet düğmesi küçük, benim zevkim için küçük. Uzun mekanizma kolu tutumuyla ve güzel boyutlu mekanizma düğmesiyle garip. Emniyet düğmesini basitleşmiş.
Sağlandığı şekliyle 6-3 / 4 lbs'nin altında, Retay Masai Mara’nın ağırlığı sülün takip ve güvercin avında bir gün geçirmek için iyi bir seviyededir. Güzel dengeli, kolay omuzlanabilir ve dipçik ayar setiyle etkileyici bir av tüfeğidir. Masai Mara son derece iyi işlenmiş ve buna dair bir tereddüt yok. Ahşabın metale uyumu mükemmel,mekanizma kolu krom kaplamalı, hareketleri son dereceye pürüzsüz ve lazer işlemesi oldukça temiz yapılmış.
Bu noktada, her şeyin değişimi mümkündür. Amerika’da piyasada hedef tarihi eylül ayı olacağı tahmin ediliyor. Çalışma şekli, fonksiyonun nasıl olduğu , tutuşu ve teması 2. Kısımda olacak.
http://www.randywakeman.com/RetayArmsMasaiMara12GaugeAutoPartOne.htm1999 - 2017 by Randy Wakeman. All Rights Reserved