Fitil yapmıştır fitil
aynen fitil taktığı çok oldu Kromsuz çifte var onun namlu ateş oluyor o daha beter yapıyor
Bu işi birdefada olsa sezonda yap bütün saçmaları ağır bir lama demirle yamult yada çekiçle 4/5 no olsun
Namluya falan bişe olmuyor biraz iz bırakıyo ama normal saçma atınca kaybolup gidiyor
Buarada Bence bizi kandırıyorlar demedi deme
bu saçmaların yuvarlak oluşu sapmayı kolaylaştırıyor, duran düz bir hedefe atınca denemeler tenekede bile var belli bir darbe yaptığına ayvallah ama eğri çarpan sekip gidiyor. Köşeli saçmalar sanki canlı bir hayvana daha fena etki gösteriyor.
Adı üstünde saçma olduğu için herhangi bir yivde kullanmıyoruzki dümdüz gidip nokta vursun.
Eğer Köyde otursam biraz işi büyütüp bu saçmaları minip kalıba dökmeyi düşünebilirim evde ağ kurşunu epey var. Yada en basit bütün fişekleri tek tek açıp düz bir plak üzerinde eğip gerimi doldursam.
Düşünmek beni korkutuyor ortalama her fişek 250 tane çekiçle olacak iş değil.
pres gibi birşeyle bu işi yapmak lazım gibi ama teferruat isticek
Şuandaki düşüncem 4.5 kalibrelik havalı tüfek saçmasını fişeğe doldurmak
Bir defa bunu denedim namlunun içi tüm yağlama oldu ama saçma atınca geri kayboluyor
Hepsini üst üste oturttum Saçma ile karıştırdım değişik birşey oldu ama tavsiye etmem.
Sürekli yapılacak iş değil namluya yazık olur gibi .Birgün benim çalaralmaz isyan edecek ama nezaman
Şu ara köye gidemez oldum birgün deneyebilirsem resim koyarım