Söylediklerinize katılmamak elde değil deneyerek birçok sonuca erişilebiliyor
Sizin kadar deneme yapmışlığım yoktur ama yinede ufak tefek uğraşırım
66 gr gibi magnum fişekler ile avın peşine yetişilemiyorken hız kazandırılmış 36/38/40 gr gibi fişekler gerçekten iş görüyor . Benim bozduğum fişek genelde şavrotinler oluyor , boş kovanları uzun olduğu için ağız kısımlarına kalın sert mukavva kapatıyorum , bazen plastik kesip üzerine tekrar mukavva karton kesiyorum. Barutun ilk tepme anı önemli dediğiniz gibi sıkışmadan namluya açılmaması gerekiyor.
Şavrotinleri dahi erittim biraz düzenleme yapınca biraz eğri falanda olsa değişik bir fişek elde etmiş oluyorum. Özel anlarda otomatik olunca namluya sürüp basmak kolay oluyor.
Özellikle 36/38/40 gibi hızlandırılmış fişekten kolay kolay av kurtulamaz
Şimdilik normal basit el dolum işine,fişek aktarma işine, el kapama işine devam
Uğraş ve bilgileriniz için tekrar tşk. umarım yıldız kapamayıda alıp daha yenilikçi fişekler elde edersiniz
Sterling şevrotinleri, içindeki A0 barut yüzünden çok kez bozmuşluğum var
Üstten kesip 9 lu saçmayı ve bior tapayı alıp yerine haznesi derin X-Wad model tapa koyuyordum, bu şekilde 36 gr saçma alabiliyor. Normal tapa kullanırsam da malzemenin sığması için başka kovana aktarıyordum ve yine güzel sonuç çıkıyordu.
Piyasada 36 gr fişeklerin çoğunda özellikle de yerli fişeklerde doğru düzgün barut yok. Sterling 36 gr kesiyorum D20 ve 206s karıştırılmış toplamı 1.70 gr olamıyor. Yaf 36 gr bal rengi kovan alıyorum içinde kahverengi baklava dilimine benzeyen bir barut ve 1.60 gr
Avda iyidir zannediyorsun etki tesir içler acısı. Speedy kurşuna koyduğun gibi 1.85 gr Aquila L koysana o fişeğe şöyle adam gibi av yapsın...
Mecanın eski 36 gr fişekleri kaz fotoğraflı kutularda 1.80 gr üzeri csb2 barut vardı ve harika fişekti. Şimdiki special 36 gr kırmızı kutularda csb1 var, fena değil ama fişeğin hızı yavaş öbürü kadar da etkili değil..
Bps geçen yıldan beri güzel çıkış yaptı 1.90 üzeri tecna koydu 34 ve 36 gr fişeklere ve çok güzel işler yapıyor.
Gördüğüm en kral 36 gram ise, Bp mg2 flash fişeğiydi. 36 gr ve içinde 2.10 gr mg2 barut var
430 m/s hız ve 740 bar ama 10 tanesi 25 tl
Kar ayazında akşam bekinde tepemden jet gibi geçip giden çamurcunu epey uzaklaşınca gün batımında görebildim ve 50-55 metre civarı arkasından tetik kesmemle ters dönmesi aynı anda gerçekleşti, ''fişek'' bu işte ama pahalı.
Sırf bu yüzden 38-42 gr arası barut haddi yüksek hızlı ve etkili fişekler çıkarmaya çalışıyorum. Bunların kullanım alanı kar ayazı, rüzgarlı ve soğuk günler sadece.. herzaman atılacak fişekler değil.. Çokşükür deneme yanılma yöntemiyle elde ettiğim birkaç model beni ziyadesiyle ihya etti bu sezon. Kısmet olursa yin aynı modellerden 2-3 kutu kadar doldurup yeni sezonda yine joker fişek olarak kullanacağım.
Normal şartlarda yine 30-32 gr fişekle de çok güzel av yapılıyor, benim derdim soğuk-rüzgarlı havalarda mesafeli avları ele geçirebilmek