Land Rover aslında bir Türk markası olabilirdi ama ne yazık ki fasonculuk ruhumuza işlemiş,
ülkenin en büyük sermaye grubu bile Jaguar ve Land Rover'ı alıp, elde edeceği know-how ve teknoloji yi düşünemiyor,
Ford ve Fiat'ın Türkiyedeki ayakçılığını, fasonculuğunu yapıyor, adamların ufku dar, otoyollara gelince 5,5 milyar doları hemen verirler,
çünkü adamlar alışmış çöpsüz üzüme,Türkiyenin kaymağını yemeye, hep kar edecekler,yatırım ve teknoloji geliştirmeyecekler,
Ben Huğludaki Üzümlüdeki fasoncu tüfek imalatçısına kızamıyorum bunu görünce,
Ülkenin en zengin holdingi fasoncu ve montajcı, tüfekçisi ne olsun.....
Rahmi Koç'un açıklaması.................
http://www.aksam.com.tr/ekonomi/daha-cesur-olsak-land-roverjaguar-bizimdi/haber-494516Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, “Zamanında Ford, Land Rover ve Jaguar’ı satılığa çıkardığında ilk bize teklif etti. Biz sadece Land Rover’ı alırız dedik, çünkü Jaguar o zaman çok borçluydu. Ford bunu kabul etmedi. İkisi aynı fabrikada üretiliyor, o yüzden ikisini birlikte almalısınız dediler. Jaguar’ın o dönem 3,5 milyar dolar borcu vardı istemedik. Ama Tata grubu satın aldı. Tata şanslıydı, çünkü alır almaz dünyada lüks araçlara olan ilgi ve talep artmaya başladı. Dolayısıyla bu 3,5 milyar dolarlık borcu ödeyip, hemen para kazanmaya başladılar. Çok güzel de modeller yapıyorlar, onları da tebrik ediyorum. Onlar bizden daha cesur çıkılar” diye konuştu.