Cümleten selamlar
Lee Load 2 dolum makinası ve gerekli diğer ekipmanı bulabildiğim kadarı ile aldım. Öncelikle bu ilk dolum tecrübem yanlışlarım eksiklerim olabilir, öneri ve uyarılarınızı dinlerim. Malum barut bulmak çok sıkıntı. Sterling A6SP ve Tecna almak isterken, MKE barut ancak buldum. Genelde üveyik, tahtalı ve ördek avlarını severim. Amacım fişekler ucuza gelsin değil, hem hobi uğraş olsun hem kendi dolumumla istediğim gibi fişekler elde etmek.
İlk dolum denemem
32 gram 6 numara MKE yumşak saçma,
MKE standart barut 1.50 1.60 1.70 üç barut hakkında sıkı hazırladım(hassas terazi ile ölçtüm)
Cheddit standart kovan+Kapsül
Cheddit 32 gr tapası
6lı yıldız kapama
Şaşırdığım 3 adet B&P nin Classic 5/32 fişeği kesip tarttım. Barut hakkı 1.40 geldi. Saçma 30- 31 gr arası çıktı! Saçmalar yuvarlak değildi, düz tepsi içinde eğim verince yarısı yuvarlanmıyordu!
Denememi Franchi affinity,
35 metreden
Full şok
50x70 kağıda (merkez daire 30cm çap)
Rüzgarsız, Sıcak bi havada
Destekli atarak yaptım
1.50 barut hakkı olan ve 1.60 barut hakkı olan fişeklerin grupmanı çok yakın. 1.70 barut hakkı olan fişek saçmayı çok açmış ve yaymış.
Poligonda bulduğum suntalara yine 35m den atış yaptığımda daha derine inen 1.60 fişek oldu. 1.70 ile 1.50 aynı derinlikteydi neredeyse.
Yorumlarda 32 gram için 1.90 a hatta 2.00 a kadar öneriler var. 1.70 de sağlam tepme vardı, üstü barut hakkında seri atış yapmak çok zor.
Birde yine aynı barut hakkında bir buçuk keçe tapa koyarak deneme yaptım ama saçmalar çok gazla dağınık ve araları açıktı, kağıtta 50-60 adet saçma ancak vardı, fotoraf çekmedim. Kendi düşüncem bıldırcın çulluk ve belki keklikte iş yapabilir.
Şimdi ben 6 numara 32 gram için nasıl sıkı dolduracağıma karar veremedim! B&P gibi 1.40 a düşeyimmi yoksa ikisinin arası 1.55 mi basayım.
Sizce bu grupman iyimi? Önerileriniz varmı?
Üstüne yazmayı unutmuşum ilk fotoraf 1.50 barut hakkı olan kağıt.