Gönderen Konu: Av sezonu içinde başınıza gelen iyi veya can sıkıcı olayları anlatmak isteyenler  (Okunma sayısı 5389 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Arkadaşlar malum sezonu kapattık.Sezon içinde herkes iyi veya can sıkıcı olaylarla karşılaşmıştır.Paylaşmak isteyen arkadaşlar varsa hepimiz deneyimlerinizden faydalanırız herkese güzel günler :)
1988-Denizli

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, İlhan GÜNEN

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
güzel bir konu teşekkürler,yaşım 40 ateşli silahı ilk elime aldığımdan beridir,tüfek emniyet kurallarına harfiyen uyarım. hayatımda ilk defa tüfeğim istemsiz şekilde patladı. araçtan indik 3 kişi kilitledim ben en solda daha kol tutmadık,tüfekleri dolduruyoruz. son fişeği sürdüm tüfeği sağ elimden sol elime alırken 45 derece açıyla,tüfek bir anda patladı. tetiğe dokunmuşolamam çünkü el kundağından tutuyordum. düşündüm nasıl olur diye,tahminen fişekliğe tetik takıldı. allahtan verilmiş sadakamız varmış,herhangi bir kötü olaya meydan vermeden atlattık.
burdan çıkarılacak ders kendi adıma şu; tetik emniyetine dikkat etsekte namlu herzaman güvenli bir doğrultuda olmalı,allahtan çok şükür öyleydi.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, Atagan YILDIZ, Yaşar KÖKÇEN, Selim UYGUN, Bilal AYDIN

Çevrimdışı İbrahim YILDIRIM

• *
  • Avcılık Bir Spor değil, Atıcılık Bir Spordur ...
Keklik tavşan merasında kekliğe telaş yapıp eli ayağına dolaşan biri tarafından vurulmak.
32/6 numara sterling marka fişek 40 metreden Huğlu marka çift kırma ile üzerime sıkıldı  ,atma lan diye bağırsamda köpek ferma verince çok heycan yapmış kaldırdı sıktı ,kendimi yere atamadım yönümü dönmemle bütün saçmalar askeri kamfulajı sardı ellerime çarpan mermiler biraz kızarttı ama birşey yapmadı çok ucuz yıttık
2. olarakta
Yeni belge almış birine;  şurda tavşan var dedim  yöneldi o tarafa  (elinde otomatik var av esnasında sağa sola çevirip duruyor sürekli şüpeli tavırlarına istinaden biraz geri durdum ,derenin içindeyiz  bir kaçtane ekin sap yığını var bana döndüğünde bile namlu beni görüyordu , o ara diğer 2 arkadaş bize doğru geldiler
ben durun gitmeyin bak şurda tavşan var şimdi kaldıracak 1 kaç sap yığınını yokladı arkayı dolandı bize doğru arama yapıyor aramızdaki mesafe 30/40 mt. Huylandığım için önünden çekildim kenardaki bağın içine girdim, ikimizin arasındaki sap yığınından tavşan fırladı "arkanda arkanda dedim bende namluyu kardırdım menzili çıkacak olsa basacam . Saniyeler içinde arkasını döndü diğer bizim köylülerin üzerine doğdu verdi otomatiği (ben atma lan atma diye bağırsamda 3 mermiyi boşalttı tavşan vuruldu kıvranıyor yalnız az ilerdeki bizim köylüler tozdan görünmüyor ,böyle bir avcılık yok bizim köylüler komple yere kapanmış
Dayı ayağa kalktı bisürü laf saydı küfretti , sessizce herkes yoluna gitti. O gün ne dama gidildi nede bir ağaç gölgesine herkes evine gitti.
Birdaha her eline silah alanı, belge alanı şurayada yazıyorum ava katılmasına izin yok götürmem, gitmem , göndermem son oldu .
Siz siz olun arkadaştır, dostur, temkinli ise ava götürün tavsilerde bulunun tüfeği nasıl kullandığına tavırlarının nasıl olduğuna dikkat edin. Kalabalık iseniz daha dikkatli olun hiç şakası yok Gerideki , Anne Babanız çoluk cocuk insanın gözünün önüne geliyor.

• SİYAH İNCİ- 4+1 71 cm SABİT FULL ŞOK
  • KRUPP SAUER AYA 71 cm ÇİFT KIRMA 3/1
1986 "SÜRDÜRÜLEBİLİR TAVŞAN VE KEKLİK AVI İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR"

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, Atagan YILDIZ, Hakan HEKİM, Selim UYGUN, Bilal AYDIN

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Geçmiş olsun Fatih abi bu tüfek patlama olayı tamamen bir anda oluyor Allah'a şükür kötü sonuçlar doğurmamış.Benim başımada geldi çamurda çizmelerin azizliğine uğrayıp düştüm ve tüfek ateş aldı Allah tan kimse yoktu yanımda yakınımda.
1988-Denizli

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
İbrahim bey geçmiş olsun sizede gerçekten büyük tehlike atlatmışsınız.dediğiniz gibi kalabalık grupla ava gidildiğinde en çok korktuğum şeydir bu tür kazalar.binbir türlü insan var huyunu suyunu avlanma yöntemini bilmiyor insan onların.genelde yüzümüze dönük namlu gördüğüm an büyük olsun küçük olsun uyarıyorum çünkü bu işin geri dönüşü olmuyor Allah korusun
1988-Denizli

The following users thanked this post: İbrahim YILDIRIM

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Benim canımı sıkan birkaç olay var kısaca bahsedeyim.Geceden hazırlığımızı yaptık sabaha karşı av meramıza vardık ortalık karanlık daha biraz birşeyler yedik dere kenarından parlama yapıcaz başladık lakin dere öyle pis kokuyorki akıllara zarar rengi zaten değişmiş resmen kanalizasyon ve kokmuş peynir gibi kendi kendime diyorum bu ördekleri yersek hasta falanda oluruz diye.Anlamadığım nokta bu güzelim suları kimler kirletiyor neden müsaade ediliyor bu çirkin olaylara nitekim hem pislik yüzünden hemde avcı baskısından av yapamadık o gün.doğayı gerçekten mahvediyoruz bazen.geri dönüş yolunda 3 tane kaz geçerken ördek düdüğüyle onları çağırmaya çalışmamız gülüşmelerimize sahne oldu güzel dakikalardı bazen böyle saçma şeylerle mutlu olmak gerekiyor
1988-Denizli

The following users thanked this post: Selim UYGUN

• *
İbrahim bey geçmiş olsun sizede gerçekten büyük tehlike atlatmışsınız.dediğiniz gibi kalabalık grupla ava gidildiğinde en çok korktuğum şeydir bu tür kazalar.binbir türlü insan var huyunu suyunu avlanma yöntemini bilmiyor insan onların.genelde yüzümüze dönük namlu gördüğüm an büyük olsun küçük olsun uyarıyorum çünkü bu işin geri dönüşü olmuyor Allah korusun
Sağolasın Bilal Allahtan kuş avındaymışız saçmayla vurdular. Millet bazen domuz avına gider oluyor şahsen güvenip gitmiyorum çünkü herkes geliyor tehlikeli arayış içinde oluyorlar düşünmeden hareket edenler oluyor. Ben kuş bakışı dere başlarına pusu atıp bekliyorum saçmanın yakıcılığından sonra hele bide gençlik ateşi ile namluyu sana çevirip konuşması yokmu bütün güvenimi zedeliyorlar . Tv .lerde görüyoruz avda millet vuran vurana .Çok tehlikeli çok

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
İbrahim bey geçmiş olsun,epeyi mücadeleden geçmişsiniz ;)
Şimdi hadi acemidir,gençtir,heyecan yapmıştır diyoruz,ya yıllardır ava giden,avcıyım diye geçinen,yaşı 65-70 olup tüfeği sırtına vurup,daha nereye ateş ettiğini bilmeyenlere ne demeli?
2 sene evvel domuz avına gittik,hatta dua ile başladık ava.Videosu bile vardı,olayın başlangıcı;

Neyse av başladı,durduğum yerin sol tarafına jeep leri çektik.Bu arada o tarafta Avcılarda var.Neyse karşımdan köpekler sarmaya başladı,ben tüfeği yüzüme aldım ve bekliyorum.Benim durduğum yerin sol tarafından,yani jeep leri çektiğimiz yerden köpekler çıktı,meğerse köpekler kurt kovalıyormuş biz domuz zannediyoruz;)
Neyse o tarafta bekleyen ihtiyar bir atmaya başladı,bu kurda atıyorum diye köpeklerede,havayada,yerede salladı durdu;)Kurşunlardan birtanesi yerden sekip jeep in ön camdan girdi ve arka camdan uçaksavar mermisi deliği gibi çıktı,kurşunun bir parçasıda motor bloğunu delmiş..
Herkes şokta,klüp başkanı geldi,ilk dediği şey "EYVAH!!"
Jeep in sahibi tutulup kapılmıyor,millet desen moral sıfır!
Şükrediyoruz ki jeep in içinde yatan kimse yoktu,bazı arkadaşlar avda yorulup jeep e gidip yatıyor.
Arkadaşlar önce emniyet,bende istemeyerek tüfek patlattım ama yinede beni disiplin olarak benimsediğim  yüksek tutuşla tetik düşürme alışkanlığı kurtardı..
Allah herkese kazasız belasız avlar nasip etsin..
« Son Düzenleme: 07 Mart 2017, 17:19:40 Gönderen: Atagan YILDIZ »
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

The following users thanked this post: İbrahim YILDIRIM, Selim UYGUN, Bilal AYDIN

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Aynen Atagan bey Allah korumuş jeepin içinde kimse yokmuş.dediğiniz gibi bende alışkanlık edindim fişekleri çıkarıp havaya tetik düşürmeyi.heleki domuz avlarında özellikle belirtilmesine rağmen köylerde yapılan avlarda yerli avcı ikazlara rağmen şevrotin koyuyorlar seken dokuzlular ıslık çalarak gidiyor bu şekilde olunca moraller sıfır vurulma riski konsantrasyon düşüklüğü yapıyor
1988-Denizli

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

• *
Atagan bey avcı adamın işi belli olmaz derler, şahsen çok soğuk kanlıyımdır ,nekadar saçmayı biz yesekte tecrübe kazandırdı . Nezaman topluluk olsa kim ne yapıyor, kim nasıl diye hep şöyle bir süzerim .
 Siz Allahtan ucuz atlatmışsınız bu gibi durumlar gerçekten çok felaket şeyler
Adamın arabası gitmiş Eyvah çekip derin bir nefes alınmış ama biraz düşünüldüğünde araçta adam olsaydı, veya mermi boşluğa gitsede bekleyen bir avcıya çarpsaydı bir ailenin ocağına incir ağacını dikerdi.
Bu gibi olaylar haklısınız genç yaşlı dinlemiyor benim gördüğüm eline silahı yeni almış kişiler panik yapıyor yada tüfeği kainatın efendisi görüyor elimizdeki silah ne marka olursa olsun patlıyor belki yere düşse ağaca çarpsa tetik düşecek durumda.Bunu yaşayan avcılarda var hatta dalga geçerlermiş "kendi patlayanı getir diye" :) Ben hep derim istediğini yap ama dikkatli ol .
Sizin kurt olayına yakın birde benim mazi var 7/8 sene oldu kısaca bahsedeyim
Birgün domuz varmış haberini telefonla köyden alınca ırmak kenarında otururken  motorsikleti çevirdim
büyük bir kamışlık ağaçlık dere var orda domuz görmüşler 9 kişi gibi toplandık bu domuz çıkmasın diye en uca biri gitti herkes kayboldu
ben derenin ucuna oturup kayanın ucuna pusuya yattım karşılıklı bir dere yatağı karşıdan karşıya 150/200 metre var. derenin yukarısından bağrış çığrış aşağıya doğru geliyorlar.
tam millet ağaçlıktan çıktı 55 yaşlarındaki dayıyı gördüm . Kamışı çıkmaya yakın kayanın gediğinde dev gibi bir dişi Kurt yatıyormuş ,yerinden öyle bir kalktıki anlatamam. Dayı çifte ile 2 defa bastı
ben yukardan bağırdım Kurt o KUrt diye ama saniyelik olay.
2 defa bastı korkudan kıç üstü düştü KUrt durdu 5 metre mesafeden buna doğru bir Kizdi yelesini kaldırdı.
Allahtan vallahi birşey yapmadı adam kımıldayamadı.
Ben bu olayı kuş bakışı tepeden seyrettim . Kurt yavaş yavaş çıktı gitti ama nedendir bilinmez. 5 mtreden vuramadı . Dev gibi bir dişi kurt hala görürüm bizim bahçe bölgesine yakın
Domuzları falan yiyor diye hiç bir kurda silah doğrultmadığım gibi bunada sıkmadım sıkmamda Çok hisli ve korkutucu bir duruşu var. Orda arazisi olan bir dayıda var oda görüyormuş çok büyük diyor hep.
Bana avın başında aşağıda derenin başında dur demişlerdi eğer orda dursaydım Tek kurşunun karşısında olacakmışım , Dayı bir tek kurşun 1 tanede şavrotin sıkmış
O Kurdu bir kaç ay önce yine gördüm çok asil yürüyüşü var. Umarım kimse vurmaz. Birtanede erkek var onuda su içerken gördüm.
BU olaydan sonra hep tetikte olmuşumdur. Ama yinede başa gelecek varsa geliyor

Biraz uzun oluyor kimse kusura bakmasın.

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Fehmi TAŞKIN, Bilal AYDIN

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bu sezon domuz avında Duayen tabir edilen bir kişi peş peşe 1 değil tam 3 fişeği kazayla patlattı. Sesi duyduktan sonra olay yerine yürüdüm ve bir baktım tüfeği patlatan titriyor diğeri üzerinde delik arıyor vs. Kurşunlardan biri arabanın lastiğini delip yere çarpmış ordan da lpg tankının altına vurmuş. Havaya uçarmıydık bilmiyorum ama öyle birşey olsa , birbirini vuran değil birbirini havaya uçuran dangalak avcılar olarak hikayemiz yüzyıllarca anlatılırdı  ;D . Daha çok domuz avına gittiğim için beni en çok rahatsız eden şey evde sus pus oturanların domuz korkusundan mıdır nedir ,domuzu beklerken bir çenesi düşüyor anlatamam. Adam daha bek yerine gelirken üzerine çıkacak ağaç veya kaya bakıyor. Korkuyorsan gelme kardeşim. Av yaptığın hayvana biraz saygın olsun . elinde bilmemkaç fişek alan koca tüfeğin var. O hayvanın ise bir tek canı var tabi ki gerekirse savunacak.  Sırf bu sebepten bu sezon neredeyse yumruk yumruğa kavga edecek hale geldim. Avın belli bir adabı olur. Özellikle sürek avında başta sürenciler ve köpeklerin emeğine saygı gösterilir. O av sadece vuranın değil herkesin emeğidir. Yaptığımız ava saygımız olsun.
Bir diğer husus ise ördek avında sıkça gözlemlediğimiz bir konu. Arkadaş yaptığın av nedir ? Nasıl yapılır? Nelere dikkat edilir? Hiç mi bakmıyorsun bunlara? Sadece gelsin vurayım mı diyorsun mesela ? Bu hayvan nasıl görür ? Neler giyilebilir ? nasıl kamufle olunur? Hiç araştırdın mı ? Tabi ki hayır. Ördeklerin çok iyi gördüklerini , renkleri seçtiklerini , harekete karşı nasıl duyarlı olduklarını nereden bileceksin ? Saygın yok ki avına. Sen giy sarı yağmurluğu gel ne olacak kuş bu nasılsa beyni de kuş beynidir bunun. Haaa hazır aklıma gelmişken atış mesafesine de hiç takılma. Senin elindeki 9 lu otomatik Amerikalıların yıldız savaşları projesi için yapılmış uzaylılar dünyayı istila ederse kullanılmak için tasarlanmış. Alçalan ördek sana 200 metrede de olsa yapıştır saçmayı hiç acıma kesin vurursun baktın vurulmadı alçalıp da önüne ineceği binbir emekle yapılmış gümenin içinde saatlerdir bekleyen düdüğünü çalan güzel gizlenen mührelerinin içinde huzur bulan avcının önüne inmeden kaçar. Sen de rahat uyursun.   
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Bilal AYDIN

Çevrimdışı Aykut ÇAKAR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
parlama avında vurduğum ördeği almak için indiğim derede domuzla burun buruna gelmem hemde savunmasız olarak allahtan bi kaç saniye göz göze bakıştıktan sonra homurdanarak sakin adımlarla uzaklaştı arkasından bende sıkmadım genelde domuzdan korkuyorum sıkmam zaten o an 5 no saçma var tüfekte  sıksam hayvan direk saldırır  üçüncü fişeği tek kurşun koysam çifteden farkı kalmaz bende çareyi elimin altında tek kurşun bulundurmakla buldum
1982-elazig

The following users thanked this post: Bilal AYDIN

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
geçen yıl 2 defa tavsan ve   1 sefer domuz avında basıma geldi. ;;
1.atıs ıska veya hafif yaralı,,
 2 atıs tam nişan aldım .tamam kesin vurdum diye haykıracağım,,ama nafile otomatik tüfek fişek sıkıstırdı .
AV ZEVKİ BİTTİ..
son defasında fişekleri bosaltıp kızgınlıkla  OTOMATİK tüfeği (((F AFFNITY))yere attım.. bu yüzden artık otomatik tüfek kullanıma son .
bı yıl SYMBOL (BURDUR  s.poze )kullanıyorum tüm avlarda çok da memnunum. DOMUZ Avı için şarsorlü bir tüfek alacağım

« Son Düzenleme: 08 Mart 2017, 20:34:39 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
geçen yıl 2 defa tavsan ve   1 sefer domuz avında basıma geldi. ;;
1.atıs ıska veya hafif yaralı,,
 2 atıs tam nişan aldım .tamam kesin vurdum diye haykıracağım,,ama nafile otomatik tüfek fişek sıkıstırdı .
AV ZEVKİ BİTTİ..
son defasında fişekleri bosaltıp kızgınlıkla  OTOMATİK tüfeği (((F AFFNITY))yere attım.. bu yüzden artık otomatik tüfek kullanıma son .
bı yıl SYMBOL (BURDUR  s.poze )kullanıyorum tüm avlarda çok da memnunum. DOMUZ Avı için şarsorlü bir tüfek alacağım

Veli abi maşallah demek isterim öncelikle kaz keklik domuz avların çok güzel ellerine sağlık.Dediğin gibi abi otomatik tüfekten toptan kurtulmak lazım olmadık yerde kıstırdımı kaçan balık büyük olur hesabı insanın canı sıkılıyor en iyisini yapmışsın abi değiştirmekle rasgelsin

« Son Düzenleme: 08 Mart 2017, 07:26:44 Gönderen: Bilal AYDIN »
1988-Denizli

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz

Fehmi abi hep duyuyoruz sanırım en çok yaralanma ve ölümlü av kazaları domuz avında oluyor heyecan bizdede oluyor ama olabildiğince sakin olmak lazım heleki domuz avında görmeden atanlar tam bir tehlike.güme olayında sonuna kadar haklısın bütün emeklerin boşa gidiyor insan haliyle çok kızıyor
1988-Denizli

The following users thanked this post: Fehmi TAŞKIN

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
parlama avında vurduğum ördeği almak için indiğim derede domuzla burun buruna gelmem hemde savunmasız olarak allahtan bi kaç saniye göz göze bakıştıktan sonra homurdanarak sakin adımlarla uzaklaştı arkasından bende sıkmadım genelde domuzdan korkuyorum sıkmam zaten o an 5 no saçma var tüfekte  sıksam hayvan direk saldırır  üçüncü fişeği tek kurşun koysam çifteden farkı kalmaz bende çareyi elimin altında tek kurşun bulundurmakla buldum
Aykut bey 2 sezon önce benimde tavşan avında çıkmıştı önüme bi dere yatağından geçerken oldu insanın homurtudan ürkmemesi elde değil :) >:D rastgelsin
1988-Denizli

The following users thanked this post: Aykut ÇAKAR

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
güzel bir konu teşekkürler,yaşım 40 ateşli silahı ilk elime aldığımdan beridir,tüfek emniyet kurallarına harfiyen uyarım. hayatımda ilk defa tüfeğim istemsiz şekilde patladı. araçtan indik 3 kişi kilitledim ben en solda daha kol tutmadık,tüfekleri dolduruyoruz. son fişeği sürdüm tüfeği sağ elimden sol elime alırken 45 derece açıyla,tüfek bir anda patladı. tetiğe dokunmuşolamam çünkü el kundağından tutuyordum. düşündüm nasıl olur diye,tahminen fişekliğe tetik takıldı. allahtan verilmiş sadakamız varmış,herhangi bir kötü olaya meydan vermeden atlattık.
burdan çıkarılacak ders kendi adıma şu; tetik emniyetine dikkat etsekte namlu herzaman güvenli bir doğrultuda olmalı,allahtan çok şükür öyleydi.
Çok geçmiş olsun. Ateşli silah kullanıyoruz sonuçta demek ki bir an bile elden bırakmamak lazım
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
@Fatih S.M.YAPAR abi büyük geçmiş olsun,bu Kaza ufak bir kaza değil.
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Bilal AYDIN

Çevrimdışı Mehmet Alper YAZAR

• *
Ben zaten yeni avciyim pek tecrubem yok ama Istanbuldan bu forum sayesinde tanistigim bi abim Erzincan'a gelip keklik avlamak istedigini soyledi.Ben de kendisine bi nevi rehberlik yapacaktim hem de av konusunda sifir oldugum icin tecrubelerinden faydalanacaktim.Neyse yola ciktik.Dagdan yukari gidiyoruz.Acayip kar var.Bi vatandasin arabasi bir noktadan sonra durdu ve patiye dustu.Yanona gittik kendisi polis o da ava cikmis.Bize katildi bizim aracla gittik.Dedi ben cok iyi bir keklik yeri biliyorum.Ama arac gitmez bu kis kiyamette dagi yuruyerek asmamiz lazim dedi.Tamam dedik.Ben cantaya baya bi poaca simit su yiyecek ne varsa doldurdum.Acemilik iste.Dagdan inerken iki arkadas baya arayi astilar.Sonra polis olan arkadas hocam sen tufegi ver ikimizinkini de ben tasirim dedi.Tabi ben ölüyorum nerdeyse yarim metre kar var dik bir dagdan inmeye calisiyoruz.Neyse cok buyuk bir kayanin ustune geldik biraz nefeslenelim dedik.Kayanin ustundeki karlar dagilmisti.Ben sasirdim dedim burda bi hayvan gezinmis.Polis evet dedi ben bi kayanin altina bakiyim dedi.Kayanin altina dogru bir elinde kendi tufegi digerinde benimki indi.Ben de yukaridan ona bakiyorum.O esnada siddetli bi bogurtu koptu.Arkadas benim tufegi can havliyle yere firlatti.Kayanin alti meger ayinin iniymis.Aralarinda cok az bir mesafe var en fazla 2 metre bende olayi yukarodan kayanin ustunden izliyorum.Ayi buna bagiriyor bu da  ayiya.(o an ayi oldugunu kestiremedim)Polis arkadas ellerini falan kaldirip kendini ayiya karsi buyuk gostermeye calisirken diger yandan da bagiriyor.Tabi bu esnada ben hala ayi oldugunu fark edemedim.inden once yavrusu cikti bi hisimla kacti o kacan ayi yavrusunu ben yukardan domuz zannediyorum adama bagiriyorum lan siksana domuz iste diye.Allah'tan tufegi firlatti da elimde tufek yok.O anki aklim olsa sikacam domuz zannediyorum cunku.Ayrica domuz olsa ne yazar icinde sacma var neyse sonra pesinden inden cikan nerdeyse bi inek kadar anasini gorunce ayi oldugunu anladim.Yavrusuyla beraber karsi dagi o kis kiyamette 2 dk da asti.Bu arada diger arkadas ortada yok.En onde o vardi.Biz ona saldiracak diye panik olduk.Polis arkadas beylik tabancasini cikardi ben de aldim elime tufegi pespese havaya siktik ki iyice uzaklassin.Diger abimi ariyorum tlf cekmiyor.Adam bize guvenmis hic tanimadigi halde Erzincana gelmis basina bi is gelirse o vicdan azabi bana yeter.Neyse baya bi havaya ates ettik.O sese arkadas bizi buldu.Ayrica ayiyi goremedigine de cok uzuldu :)))
« Son Düzenleme: 08 Mart 2017, 18:41:22 Gönderen: Mehmet Alper YAZAR »
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN, Fehmi TAŞKIN, Selim UYGUN, Mustafa DOĞANAY

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Mehmet Alper kardeşim gülsekmi üzülsekmi bilemedim lakin beni gülümsetti çok güzel bir deneyim olmuş polis arkadaş ta baya cesaretliymiş ayı karşısında bende ayıyı ilk olarak tendürek eteklerinde görmüştüm domuz zannettim ama ayıymış.ilk defa hantal görünen ayının at gibi hızlı koştuğunu orada görmüştüm :)
1988-Denizli

Çevrimdışı Mehmet Alper YAZAR

• *
Mehmet Alper kardeşim gülsekmi üzülsekmi bilemedim lakin beni gülümsetti çok güzel bir deneyim olmuş polis arkadaş ta baya cesaretliymiş ayı karşısında bende ayıyı ilk olarak tendürek eteklerinde görmüştüm domuz zannettim ama ayıymış.ilk defa hantal görünen ayının at gibi hızlı koştuğunu orada görmüştüm :)
Aynen ben de olaydan sonra sakinlesince baya guldum.Hatta ilk basta anlamadim diyorum adam tamam orda birsey var korktu anladik da niye elini kolunu yukari kaldirip hirlar tarzda ses cikariyor.Allah tan asagiya ben inmedim benim karsima ciksaydi ben vururdum o da beni orda bayiltirdi:)))Polis arkadasin meslektaslari inanmamis ona beni arayip sesimi hoparlore verdi duysunlar diye:)
« Son Düzenleme: 08 Mart 2017, 19:28:08 Gönderen: Mehmet Alper YAZAR »
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

The following users thanked this post: Bilal AYDIN

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bu konuya bir yazıda ben ekleyeyim. Ben anlatırken çok gülüyorum. Belki sizlerinde hoşuna gider.
Geçen sene çullük az. Bir hafta sonu babam ben ve hüseyin abi avdayız. 3 saat kadar merayı turalamışız ancak tek bir çulluk yok. Geriye dönüş yolunda son bir ümitle bir meşeliğe 3 kol girdik. En solda ben babam ortda sagda hüseyin abi sık meşelikde ilerliyoruz. İki köpek önümüzde. Tam o sırda hemen 300 metre kadar önümüzde iki el tüfek atıldı. İki el atılınca bizim gözlet fal taşı gibi açıldı. Bayada yan yana gelmişiz. Hepimiz havada çulluk arıyoruz.
Babamla hüseyin abi öyle hırslı bakıyolarki çulluğu görseler üstüne atlıcaklar  ;D o ara çulluk arkamızdan geçmiş ama ben görmedim.
Babam çulluğu görmüş nasıl bağırıyo bana kaşlar çatık -şükrü gordunmu çulluğu
 ;D tüfeği nasıl sıkıyo bi gorseniz hırsından
Bi babama bakıyom bi tüfeğe  ;D görmedim desem beni vuracak sanki  ;D
Dedim evet göz ucuyla gördüm
Babam hemen planı yaptı hüseyin sen sağdan al. Biz şurda yola inelim şurdaki meşeliğe gitmişdir o
Hemen yürümeye basladık. Meşe sık ama biz koşar adım yürüyoruz. Hüseyin abi 100 metre sağımızda ben sadece hışırtısını duyuyorum görüntü yok  ;D
Tam patika yola geldik çıkıcaz meşelikde babam ağaç köküne bi takıldı   :(
Babam bi tarafa huğlu poze bi tarafa
Allahdan yer yumuşak. Hüseyin abi bağırıyo ordan - murat abi kıble o tarafda değill
Babam kalktı hem gülüyoruz hemde babam saydırıyo
- ulan bugün nedir anlamadım bu üçüncü düşüşüm
Meğer babam o gün bizim görmediğimiz anda 2 defa daha düşmüş. Çok şükürki birşey olmamış
Neyseki iki dakika içinde güle oynaya çulluğu bulduk ve hüseyin abiye nasip oldu
Ama her bir araya geldiğimizde bunu anlatır anlatır güleriz
Hepinizin avıda muhabbetide bol olsun neşeli olsun inşallah
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Fehmi TAŞKIN, Selim UYGUN, Bilal AYDIN, Talha ERDEM

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Gece buğday biçimi vardı, biçerdöver lere yiyecek içecek götürdük..Deniz çok yakındı,kıyıya gittik. Issız bir yerdi.yanimdaki kişi ruhsatlı tabancasını belinden çıkardı, havaya 3 el attı, sıra bendeydi,bende denize doğru 3el attim.denizin içinden bir ses geldi,tabi ben şok oldum,2 kişi kıyıya yakın ağ topluyormus ve çekirdek lerde yanlarında geçiyor.. Bir daha elime tabanca almadım..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

The following users thanked this post: Murathan VAR, Bilal AYDIN

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Bu konuya bir yazıda ben ekleyeyim. Ben anlatırken çok gülüyorum. Belki sizlerinde hoşuna gider.
Geçen sene çullük az. Bir hafta sonu babam ben ve hüseyin abi avdayız. 3 saat kadar merayı turalamışız ancak tek bir çulluk yok. Geriye dönüş yolunda son bir ümitle bir meşeliğe 3 kol girdik. En solda ben babam ortda sagda hüseyin abi sık meşelikde ilerliyoruz. İki köpek önümüzde. Tam o sırda hemen 300 metre kadar önümüzde iki el tüfek atıldı. İki el atılınca bizim gözlet fal taşı gibi açıldı. Bayada yan yana gelmişiz. Hepimiz havada çulluk arıyoruz.
Babamla hüseyin abi öyle hırslı bakıyolarki çulluğu görseler üstüne atlıcaklar  ;D o ara çulluk arkamızdan geçmiş ama ben görmedim.
Babam çulluğu görmüş nasıl bağırıyo bana kaşlar çatık -şükrü gordunmu çulluğu
 ;D tüfeği nasıl sıkıyo bi gorseniz hırsından
Bi babama bakıyom bi tüfeğe  ;D görmedim desem beni vuracak sanki  ;D
Dedim evet göz ucuyla gördüm
Babam hemen planı yaptı hüseyin sen sağdan al. Biz şurda yola inelim şurdaki meşeliğe gitmişdir o
Hemen yürümeye basladık. Meşe sık ama biz koşar adım yürüyoruz. Hüseyin abi 100 metre sağımızda ben sadece hışırtısını duyuyorum görüntü yok  ;D
Tam patika yola geldik çıkıcaz meşelikde babam ağaç köküne bi takıldı   :(
Babam bi tarafa huğlu poze bi tarafa
Allahdan yer yumuşak. Hüseyin abi bağırıyo ordan - murat abi kıble o tarafda değill
Babam kalktı hem gülüyoruz hemde babam saydırıyo
- ulan bugün nedir anlamadım bu üçüncü düşüşüm
Meğer babam o gün bizim görmediğimiz anda 2 defa daha düşmüş. Çok şükürki birşey olmamış
Neyseki iki dakika içinde güle oynaya çulluğu bulduk ve hüseyin abiye nasip oldu
Ama her bir araya geldiğimizde bunu anlatır anlatır güleriz
Hepinizin avıda muhabbetide bol olsun neşeli olsun inşallah
Şükrü abi Allah babanıza uzun ömürler versin bende sabah sabah sizin o anlarınızı göz önüne getirmeye çalıştım baya güldüm düşme olaylarına kıble olayına :)eski avcılarla gitmek çok zevkli oluyor bence Allah neşenizi bozmasın sağlıcakla kalın
1988-Denizli

The following users thanked this post: Şükrü TEKELİ

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Gece buğday biçimi vardı, biçerdöver lere yiyecek içecek götürdük..Deniz çok yakındı,kıyıya gittik. Issız bir yerdi.yanimdaki kişi ruhsatlı tabancasını belinden çıkardı, havaya 3 el attı, sıra bendeydi,bende denize doğru 3el attim.denizin içinden bir ses geldi,tabi ben şok oldum,2 kişi kıyıya yakın ağ topluyormus ve çekirdek lerde yanlarında geçiyor.. Bir daha elime tabanca almadım..
Geçmiş olsun Ahmet abi büyük tehlike atlatmışsınız Allah kaza bela vermesin kimseye
1988-Denizli