Av sezonu kapanalı yaklaşık 10 gün oldu. Yani resmi olarak ve yasal avcıları, vicdan sahiplerini kapsayacak şekilde... Diğerleri için böyle durum söz konusu değil! Özellikle Doğu Anadolu'da ve benim av yaptığım bölgelerde..
Muş, Bitlis, Van, Ağrı, Siirt, Batman... Sıcakların başlamasıyla kuşlarda kuzeye doğru göçe başladı. Her yıl bu zamanı bekleyen sayısını bilemediğimiz eli tüfekli ortaya çıkıyor.. Gerçi onlar her zaman varlar.. Sezon içinde de katliam yapıyorlar. Yazda da, kışta da. Yerleri belli, ama bunlara bir şey yapan yok! Milli Parklar görmüyor bir türlü bunları.. Çok yakınlar.. Herkesin bildiği yerdeler.. Ama göremiyor Av koruma ekipleri!!!
Ben burada bu arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım. Kim vuruyor sökün kekliklerini, kim kafes kuruyor? Kuğuları, flomingoları, ördekleri kim nerede vuruyor? Hepsini yazacağım buraya.. Tabii sadece buraya değil.. Bimere, Cimere, Orman-Su Bakanlığına, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne, Av Koruma ve Kontrol Dairesine.. Bölge ve şube müdürlüklerine... Vali ve kaymakamlıklara.. Ayrıca bu saydığım kurumlarda bulunanların şahsi mail, facebook, twitter hesaplarına yazacağım...
Siz değerli abilerimi ve kardeşleri mi de bu konuda bana ve Milli Parklar görevlilerine yardımcı olmaya davet ediyorum... Belki göremediklerini görmelerini sağlayabiliriz...