elinize emeğinize sağlık. 18.4 ile 18.8 tüfeklerin ikisinide kullandım. kesinlikle şunu söyleyebilirim tüfeğinize uygun fişek marka ve gramajı bulduğunuz zaman avdan çok keyif alıyosunuz. örnek : tahtalı avında kullandığım tüfek browning maxus. iç çap 18.8. kullandığım fişek sezon başında mirage 30.5 gram 7 numara. havalar biraz soğuyunca rc 32 gram 6 numara. şok 2-3 mesafeye göre eğer geçit avlarında uzak mesafeye atıyosam full şok kullanıyorum. tüfeği yeni aldığım zamanlarda fişeklerden hep sorun yaşadım. yaralı düşmesi. aşırı kanatması vs. apır gramaj ve kalın saçma ile bu sorunun çözülemeyeceğini edindiğim tecrübeler sonunda anladım. bp 36 gram long range. remington 36 gram expres long range fişekler kullandım. ama 30.5 gram mirage fişeğinden aldığım randımanı ağır fişeklerden alamadım. ördek avında 32 gr rc 5 numara kullandım. kaz avında winchester 40 gr super speed nikel saçma kullandım ve hepsinden memnun kaldım. daha önce 18.4 iç çaplı. tüfeğimle bu fişeklerden memnun kalmamıştım. şunu üstüne basarak yazıyorum. kimse tüfeğinden soğumasın. yeterki tüfeğinize uygun fişekleri bulup avlanın. deliciliği ve avı havada mum gibi söndüren tüfekler özel tüfekler değildir. her tüfeğin sevdiği fişek ve şok numaraları vardır.