Gönderen Konu: 66 cm mobil şoklu pompalı ile av olur mu?  (Okunma sayısı 2918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mert GÜVERCİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
66 cm mobil şoklu pompalı ile av olur mu?
« : 03 Mart 2017, 16:44:30 »
Herkese iyi forumlar,

66 cm mobil şoklu pompalı bir tüfekle ördek, tahtalı ve tavşan avı yapılır mı? Yapılırsa kaç no şok takılmalıdır? Çevremdeki avcı abilerim olmaz ya otomatik,  yada çifte ve ya poze al diyorlar. Gerekçeleri ise hem yavaş hemde hayvanlar ürker diyenler var.  Ayrıca 71 cm namlu olmalı diyorlar. Tamam boyum kısa değil 1.83 boyum var ama yinede otomatik ve pompalıda 71 cm biraz uzun oluyor gibi.
Gönül istedi çift tetik bir çiftem olsun ama 2000 tlden aşağı pek yok. Pompalıları hem seviyorum hemde fiyatları uygun. Hatsan ve Akkarın çok uygun fiyata 66 ve 71 cm şeritli namlu pompalıları var.  Sizlerin fikiri nedir? Gerçekten pompalı ile av olmaz mı? Ve bu saydığım 3 av için 66 cm namlu kısa mı?
Gittiğim tek av domuz ve hayatımda 5 atıştan fazla saçma atmadım.

Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 66 cm mobil şoklu pompalı ile av olur mu?
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2017, 17:10:10 »
Pompalı ile av olur hem de çok güzel olur. Yıllardır pompalı ile avlanırım çok da keyif alırım. Pompalı tüfekler sanıldığı kadar yavaş değil. Ava atış yapıldığı sürece hiç fark yok. Havaya peş peşe atış yapıyorsanız orada durum değişir  ;D. Ördek ve tahtalı avları için kişisel olarak 71 tercih ederim ama bu avları 66 ile de yapabilirsiniz.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

The following users thanked this post: Hakan ÖZDEN, Mert GÜVERCİN

Çevrimdışı Mert GÜVERCİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2017, 17:17:16 »
Fehmi bey çok teşekkür ederim içime su serptiniz resmen.  :) 71 namluyu elime alıp bir bakacağım inşallah içime siner de alırım. İzmir yazıyor imzanızın altında bende İzmirliyim belki bir gün tanışıp beraber ava gitmek nasip olur. Pompalıyla av yapan birini canlı izlemek isterim.

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2017, 17:36:55 »
Pompalı ile av olurmu? bence gayet güzel oluyor avlananlar da biliyorum benim tanıdığım beraber ava cıktığım bi abimiz var winchester marka pompalısı var ördek,bıldırcın,tahtalı her avı yapıyor elinide cok hızlı alıştırmış gazlı otomatikler kadar seri atıyor inan ki. :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Mert GÜVERCİN

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2017, 17:41:45 »
Mert Bey evet İzmir deyim. Daha önce ithaca ve Remington 870 kullandım. Şu anda Benelli supernova kullanıyorum. Av önümüzdeki sezona kadar zor ama arada uygun bir zaman olursa atış yaparız. Pompalı tüfeklerden hiç çekinmeyin yarı otolar ne yapıyor ise pompalı da onu yapabiliyor.
  • Glock 19 Gen 5
1977-İZMİR

Çevrimiçi Mehmet Alper YAZAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2017, 18:10:12 »
Herkese iyi forumlar,

66 cm mobil şoklu pompalı bir tüfekle ördek, tahtalı ve tavşan avı yapılır mı? Yapılırsa kaç no şok takılmalıdır? Çevremdeki avcı abilerim olmaz ya otomatik,  yada çifte ve ya poze al diyorlar. Gerekçeleri ise hem yavaş hemde hayvanlar ürker diyenler var.  Ayrıca 71 cm namlu olmalı diyorlar. Tamam boyum kısa değil 1.83 boyum var ama yinede otomatik ve pompalıda 71 cm biraz uzun oluyor gibi.
Gönül istedi çift tetik bir çiftem olsun ama 2000 tlden aşağı pek yok. Pompalıları hem seviyorum hemde fiyatları uygun. Hatsan ve Akkarın çok uygun fiyata 66 ve 71 cm şeritli namlu pompalıları var.  Sizlerin fikiri nedir? Gerçekten pompalı ile av olmaz mı? Ve bu saydığım 3 av için 66 cm namlu kısa mı?
Gittiğim tek av domuz ve hayatımda 5 atıştan fazla saçma atmadım.

Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yapilir 71 cm öneririm.
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdışı Mert GÜVERCİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2017, 19:12:02 »
Gerçekten hepinize çok teşekkür ederim 71 cm  namluyu iyice bir elime alıp inceleyeceğim. Keyfim yerine geldi en kısa sürede bu yazılanlarıda bizim avcı abilere göstereceğim. Fehmi bey nasip olursa alırsam sezon öncesi gerçekten sizinle atışa gitmeyi isterim. Sizden bişeyler kaparım ve fişek tavsiyeleri alırım :)

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2017, 19:52:16 »
Estağfurullah bilgim dahilinde elimden gelen yardımı yaparım. Zaten bana da gerek kalmaz sen pompalıyı eline alıp birkaç atıştan sonra hemen durumu kavrar birkaç hafta sonra skeet bile atarsın.
  • Glock 19 Gen 5
1977-İZMİR

Çevrimdışı Sabahattin KARAHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 25 Nisan 2017, 23:50:13 »
Mert Bey Bende eskiden pompalı ile av olurmu diye düşünürdüm fakat bu sene av ekibimize dahil ettiğimiz bir arkadaş 51 santim pompalı ile keklik vuruşlarını görünce hemen bir tane hatsan ın av modeli olan pompalısından aldım muazzam mesafelerden keklik aldım demem o ki ikinci ava gidişimden sonra ne kadar hızlı olduğuma ben bile şaşırdım tavsiye ederim
  • YILDIZ A71 YEDEK NAMLULU
  • YILDIZ SPZ ME 66
Sabahattin KARAHAN 1974 VAN
İnsanları tanışırken değil,tartışırken tanırsınız.
Çünkü, öfke saklanan kişiliği ortaya çıkarır.

Çevrimdışı Murat ÇELİKBAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 25 Nisan 2017, 23:59:17 »
Selam bende Armtac RS-X1 pompalı ile avlananlardanım. Bıldırcın domuz yakın mesafe avları için keyifle kullandığım tüfk. Bence sakız gibi kolay alınıp satılan şeyler değil. Eline al, omuzla gerçekten keyifle kullanabileceğin her tüfekle mutlu olursun.

Murat ÇELİKBAŞ
1970 ANTALYA

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 26 Nisan 2017, 01:08:18 »
ben ilk tüfeğimi pompalı aldım 2 yıl kullandım sonra otomatiğe geçtim sonra tekrar pompalı aldım şuan fazla ava gidemesemde hala pompalı tüfeğim duruyor ve kullanıyorum geçen yıl ilk defa şenliklerde trap attım domuz ve tavşan avında kullandım el alışkanlığı kazandıktan sonra pompalı gerçekten çok iyi 3 tane arkadaşımada pompalı aldırdım ikisi hala kullanıyor biri otomatiğe geçiş yaptı tekrar pompalıya döndü biraz bağımlılık yapıyo sanki :) el alışkanlığı kazandıktan sonra mekenizmayı kurduğunuzu farketmiyorsunuz bile 71 namlu 66 namlu size kalmış ama ben 71 namlu tercih ettim.....
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156