Suat bey,
Bu özen ile testlere devam edecekseniz , size orta kalitede bir mesafe ölçer çok yakışır, artı eski 1 mt yanılma ile size çok kolaylık sağlar. Diğer yandan , grupman çalışmalarının ( şüphesiz çok yol gösterici ve esas ) av şartlarındaki tek eksik, yetersiz, yanıltıcı kaldığı nokta avın, genellikle hareketli olması nedeni ile shot string in sadece belirli bir kesiti ile karşılaşmasıdır. Bunda avcı için hem bir avantaj hem de dezavantaj vardır. Avantaj, avın ne kadar önüne atarsanız atın önde kalarak ıskalayamazsınız, makul ölçüde avı yakalama şansınız vardır, dezavantaj ise saçmaların hepsinin aynı anda hedefte olduğunu düşünüp, şoka ve saçma dağılımına dağılımına karar vermektir, aslında saçmaların bir kısmı av hayvanı nişan hattından çıktığı, hattı geçtiği halde boşluğa, kağıt testlerinde ise kağıda doğru gitmeye devam etmektedirler , bu da şokun yeterliliği konusunda avcıyı yanıltır.
'' 39 m
81x81 cm ye isabet : 190
190/293 : % 64
76cm ye isabet: 171
171/293: % 58 ------------
Sizin şu son fotonuzdaki grupmanınız her av için yeterli ve her avı havada, karada cansız alır gibi duruyor, ben hala daha avına göre şokun açılması gerektiğini düşünüyorum, fakat sizin çalışmanız, zannediyorum ki, ideal dağılım için uygun bir şok bulmaktan veya dağılımı iyi bir fişek yapmaktan çok; bu fişek, bu şok , şu saçma ağırlığının yüzde doksanını 40 metre mesafede 70 cm çaplı bir daire içine sokar gibi iddialara cevap olarak planlanmış. Gayet de güzel olmuş, Elinize sağlık.
Not: Suat arkadaşımızın bunların hepsini bildiğini, merakının düzeyi ve zahmetten kaçmaması nedeni ile tahmin ediyorum, biraz tartışma , biraz bilgi akışı olsun diye katıldım. İbrahim beyin alıntısından sonra da utanıp Türkçe hatalarımı toparlamaya çalıştım. Rast gele.