Bu meraları kurutma olayı hepimizi rahatsız eden bir olay.Arkadaşlar bizim kendimize ait ufak tefek üzüm bağlarımız var belki bilirsiniz tilki üzümü sever.hayvanın orada üzüm yeme hakkı var diye düşünüyorum şahsen.şimdi bu tilki bağa girer bir salkım iki salkım yer gider ama nasıl yeme tertemiz salkımda ve yerde bir tane üzüm kalmaz.hırs yapıpta bir o salkımdan bir bu salkımdan yiyipte talan edeyim demez.demek istediğim doğada avlanmaya içgüdüsel olarak hakkımız var diye düşünüyorum lakin talan etme katliam yapma hakkımızın olduğunu düşünmüyorum limitin en güzeli vicdandır istersen 1000 km uzaktan gel zevk almasını bilmedikten sonra eşşeğe vurmuşlar altın semer eşşek yine bizim eşşek
Bilal ben bu konuda iddealıyım bu gidişatın çok kötü sonuçları olacak 10 yıl içinde meralar kurutuldu her sezondada kalan 3-5 hayvanda vurularak tüketiliyor.
bu olay çok yönlü düşünülmesi gereken bir durum bence.sadece köpekle avcılıgın yasaklanması yada yasaklanmaması ile düzelme ihtimali yok bence.bazı kişiler sadece köpeklerin fermasını yada sesini dinlemeye daga çıkıyorlar.
Her şeyin başı eğitimden geçiyor.Biraz agır bir itham olabilir ancak yasaklar kendini geliştirmesini bilmeyen bencil ve gerizekalı insanlar için konur.Yapılmaması gerekeni yapan yada yapmaya devam insanlar için konur.
Onun için yasaklamakdansa eğitime bilinçlendirmeye ve ögrenmeye ögretmeye yönlendirilmeli.Bir zamanların köy enstütüleri gibi bilgilendirici ögretici uygulaması ve devamlılığı olmalı.
Drahthaar'a ilk meraklandıgım zamanlarda bi arkadaşım video paylaşmıştı videoda alman çiftçi çiftliğinin arkasındaki otları yaz ayında kesmeye karar veriyor ancak kesme işlemine başlamadan önce alana drahthaarlarını salıyor ve kişinin veridği eğitim ile tavsanlar meredan uzaklaştırılıyor.Gene aynı eğitim ile sulunlerin hepsi ucuruluyor yumurtaları toplanıyor ve bu yumurtalar gurk tavugun altına atılıyor.Mera canlıdan arındırıldıkdan sonra otlar kesiliyor çıkan sulun yavruları tekrar dogaya bırakılıyor.Bu işte eğitim ve kültürdür.
Muhammet bey söylediklerinizde çok haklısınız bilinçlenme işi çok doğru bir söz heleki verdiğiniz örnek mükemmel bir davranış ama Türkiyede sanmıyorum
Ben köpekli avın herşeyde yasaklanması taraftarı değilim bizdede köpek var(kurt kırmasıdır) köpekleri çok
severim lakin hayvanları atıcılık için kullanıyorlar Ülkemizdeki hiç bir Tavşan ve Keklik merası köpekli avı kaldırmaz Hayvanlara tolerans verilmiyor saklanacak yerleri kalmıyor.
yukardada söyledim
mesala güme yap vur ördeği getirsin ,vur kazı getirsin ,vur tahtalıyı ağaçlıktan bulsun getirsin ,vur üveyiği getirsin , vur bıldırcını getirsin , sal domuza kovalasın yerini bulsun kovalasın kaçırsın git vur.
Köpekle girdiğin merada kelklik ve tavşan 1 şekilde kurtulur " Tüfek Patlamazsa "
Devlet limit getirmiş Tavşan 1 tane keklik 2 tane
varsayalım merada 50 tavşan 50 keklik var, vicdan işini bilinçlenme işini şurda bırakalım
Lİmitler doğrultusunda meraya girelim ,Köpekle bu meraya 10 kişinin girdiğini düşünün. Sonuç söylüyorum 10 tavşan 20 keklik
1,5 ay sonra o mera finiş.
Köpeksiz girin "Kısmet ise gelir Hintten, Yemen'den, kısmet değilse ne gelir elden "
Nasibin neyse çantayada sofrayada o düşer.
Türkiyedeki hiç bir doğal mera bu baskıya kaldıramaz av sürekli düşecek
5 kişi ava çıkarsın istediğin fişeği yakarsın vurur veya vuramazsın 1 tavşan vurursun çekilirsin bir ağaç gölgesine pişirsin avını gel keyfim gel kısaca avcılığında avında tadına varırsın .
Köpekle meralara girdiğimizde 5 tavşan 10 keklik olmayınca o meradan çıkılmıyor
Avcılar avı bulamadıkça hırs yapıp köpek alıyor ,belkide bundan 5 yıl önce orda nice avlar doluydu heryerde tavşan pislikleri , yuvaları doluydu nereye gittiler kimse düşünmüyor.
Herkes iyi atıyor ama avcılık yapmıyor sadece vurma derdindeyiz.
Başımdan geçen bir anı paylaşayım
Merada avlanırken benim kurtta var tavşan arıyoz sabah 8 "başladık saat 2 oldu daha tık yok , saat 3 oldu tık yok saat akşam yaklaşıyor bir kişi bizim köyden 4 kişide ilden avcılar geldi
yanlarına vardım biraz sohbet ettik
geçen hafta pilleri bitmiş 2 tavşan kaldırmışlar vuramamışlar uzak kalkmış bu hafta köpek getirmişler köpekle hepsini vuracaklarmış
5 kişiler 3 tane köpek var
2 saatin içinde ferma ile 2 si çift kalktı 5 tavşan vuruldu. Diğer hafta köpeği artıracaklarmı 2 tanesi pek işe yaramamış .
Abi bunları yiyecekmisiniz dedim 1 tanesini yeriz diğerlerini götürecekler
Gelelim şimdi avcılık boyutuna hepsi Belgeli avcı köyden olan abide belgeli avcı
5 belge 5 tavşan , bu işin içinde vicdan ve bilinçlenme işi aranmaz. Herkes hakkını vurmuş gözüküyor , ama buna Doğa ne diyor.
Devletin verdiği limitler güzelde o bölgede o kadar tavşan varmı her avcıya yetecek tavşan varmı kim saydı, kim buldu, devlet neye göre belirlemiş bunlar hayali şeylerdir.
Kimse onları suçlamasın adamlar bilinçli ve yasal belgeleride var.
5 taneyi zevk için Köpeklerle tek tek vurdular .
Ben tavşanın yadından geçtim hayvan pusmuş 404 gibi yapışmış nasip değilmiş kalkmadı, elimde silahımda var kaldırıp vuramadım, hiçte üzülmedim üzülmüyorum bu sefer olmasın doğada köpekle gezdik hopladık zıpladık zuramadık geldik eve.
Köpek meraya girdiğinde Hayvan hayvanı buluyor
Ben diyorumki Tavşan ve keklik merasına Köpekle girmeyelim.
Hayvanlara tölarans tanıyalım
Atıcılık değil Avcılık yapalım . Nasip diyelim 10 kişide olsak keyfin dibine vuralım. dağ bayır gezip ter dökelim.
Türkiyedeki avlakların ve avcılığın Devamı için
"SÜRDÜRÜLEBİLİR AVCILIK İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR" DİYORUM.