kesinlikle katılıyorum köpekle avcılık yasaklanmalı çünkü avcı avlanmıyor köpek avlanıyor bizim meralarımız bu kadar baskıyı kaldıramaz DKMP ın Acilen önlem alması şart sürdürülebilir av için bizde ava gidiyoruz boyna manke ama pişman değilim çünkü ben avlanıyorum köpek değil
Ersin bey durum aynen düşüncelerinizden ibaret .Meralarımız çok zor durumda ilerde hepsinin sonuçlarını göreceğiz.
Mevzu derin yazılacak çok şey var herkes bir taraftan haklı.
kanaatimce köpeği yasaklamak bir şey ifade etmiyor köpeğin sahibinde bitiyor iş. çok uzaklardan gelmek, şu kadar km yol yaptım demek ,buraya zaten bir daha gelemiyeceğim diye düşünüp hırs yapmak, belgem izinim tamam deyip iş mevzuata uygun demek. avcı sayısının çok olmasına bakıp limit müsait demek. katliam yapmaya mazeret olmamalı. herkesin başına bir memur dikemezsiniz. önce insan vicdanı ile varsa insafı ile başbaşa kalmalı
minareyi çalan kılıfını hazırlar. gibi durumlar bizleri bir adım dahi öteye götürmez.
malesef avlanmanın tarifi çok değişti KEYİF ALMANIN DOĞADA OLMANIN ANI YAŞAMANIN KAHVALTI YAPMANIN tadı unutulmuş. av olayı mekanik ve robotik ruhtan uzak bir durum almış böyle oluncada çekirge sürüsü gibi avlaklara dalınıp silinip süpürülüyor.
varsın köpeğiniz olsun avcı olana bir ferma bir atış bir aport yetmeli tadını çıkarıp avımı aldım deyip tıngır mıngır dönmeli. 40 yıldır avlananı tanıyorum sonunu getiremedi benden tüm avcılara tavsiye hırs yapmayın keyif almaya bakın.
Emin bey normal şartlarda söylediklerinizde çok haklısınız , avcı olarak hepsine katılıyorum.
Bizde avlanıyoruz 3-5 kişi gidip 1 saat içinde tavşan alıyoruz sonra akşama kadar Bağ damlarına çekliyoruz gır gır şamata çay koyup ilk önce keyif çayı yapılıyor sonra ,çorbalar yemekler derken günü bitiriyoruz. Bazen vurduğumuzda damda adam arıyoruz işten adam çağırıyoruz av yaptık gelin yeyelim diye . Avı kefiyli bir güne çevirmek için herşeyi yapıyoruz , ama gelin görünki dediklerimiz gibi mera kurutma işlemleride kesintisiz devam ediyor .
avcı camiasını bir hırs kaplamış sadece vurma derdinde.
Ben köpeklerin avda kullanılmasına karşı değilim , mesala güme yap vur ördeği getirsin ,vur kazı getirsin ,vur tahtalıyı ağaçlıktan bulsun getirsin ,vur üveyiği getirsin , vur bıldırcını getirsin , sal domuza kovalasın yerini bulsun kovalasın kaçırsın git vur.
Ama hergeçen gün Tükenen tavşan ve keklik bir daha gelmeyecektir. Benim köpekte (Kurt kırması) avı vurunca koşar ama başta sesten arkama kaçar. Sonra üzerime zıplar tek olduğumda arkadaş dost oluyor Dertleşe dertleşe av yapıyoruz .
Sizin 40 yıl bitmeme sebebiniz bence Mardin bölgesinin dışardan avcı almaması . Yaşanan terör olaylarından dolayı avcı dağda sıkıntılar çekebilir.
Şunuda belirteyim avcı gelsin ama köpeksiz gelsin , avın şansı olsun ,av saklanabilsin
ben nice tavşan bilirim üstüne basmayınca kalkmaz ,bazısı ayağına çarpar yine kalkmaz . Allah onlara mütiş bir saklanma kabiliyeti vermiş hele bazı keklikler 404 ile yapışmış gibi bekler kalkmaz, beklersin gezersin ,taş atarsın hoplarsın zıplarsın yine kalkmaz. Bence Ava şans vermek budur.
Avcı meraya girdiği zaman Tavşanın nerelerde yatabileceğini bilmesi gerek, kuzeydemi yatar güneydemi yatar . sabah güneşini severmi sevmezmi ,nerde kuyruk dürer.Nerde rüzgar keser Nerde gezmiş Nerelerde pislemiş
Avcı pür dikkat avına odaklanır. Zevkinede kıyas bulunamaz.
Eskiden 40 gün taban eti 1 gün av eti derlerdi bizde tam anlamazmışız ,av gezdirirdi aratırdı uğraştırırdı.
Şİmdi köpeği alıyosun sal meraya ,keklik veya tavşanın kurtulması imkansız mecburen o hayvan o hayvanı bulacak . Hele birde adam çok ise adam başı gelsin tavşanlar gitsin keklikler.
Kota olduğu için sıkıntı yok limit dolar av biter herşey güzel ama avcı avlanmıyor , köpek avlanıyor.
Ferma verilmiş bir tavşan veya kekliğin kurtulma olanağı %1 dir. Oda Tüfek patlamaz ise
Ben bunu hep söylerim kota falan hep hikaye günümüz avcılığı değişmiş ,bizler ne kadar temiz düşünürsek düşünelim vuracaklar,vuracaklar yine vuracaklar ve birgün hiç biri kalmayacak. 10 senede bu hale geldik
Dahada kötüye gideceğiz . Önlem olarak Tavşan ve keklik meralarında Köpekle avcılığı durduracaklar
Nasibi olan girecek bu işten anlıyorsa bulup vuracak .
100 köpekli avcı 100 tavşan 200 keklik demektir. kısaca herşeyin garantisi var
Devletin verdiği kota avcının kotasıdır , bulabilirse,gezebilirse,birde bulduğunu vurabilirse vursun .
Avcılık özgürlüktür isteyen istediği ile giderek avlanabilir . Herkes bir köylüdür her köyde avlanabilir. Ülkemiz geniş meralara sahiptir Ben bu konulara hiç takılmıyorum yeterki ava şans tanıyarak avlanılsın. Av yerine atıcılık yapılmasın.
M.Emin OLGAÇ Bey doğru söylemiş bölgemiz de yakın sayılacak tarihlerde alay alay keklik sürüleri vardı, şimdi maalesef tek tük bazı sığ bölgelerde popülasyon kendini koruma çabasında, çünkü bazı avcı kılıklı robotlar doymak bilmeyen nefsi yaklaşımlar bu duruma getirdi, kimse yanlış anlamasın bazı köylününde kusuru çok mevsimsiz limitlere uyulmayan avcılık nasıl olsa Benin dağım köyüm meram kekliklerde benim demekle olmuyor, böyle düşünmeyen etik olan tüm avcıları tenzih ederim, gerçekten samimi bir şekilde sahip çıkmak lazım, yarınlar için yoksa çocuklar keklikleri vb av hayvanlarını sadece hayvanat bahçelerinde görür, site olarak bölgelerde sürdürülebilir bi kampanya düzenlenirse şahsım adına bende bu konuda katkıda bulunmaktan memnun olurum, herkese saygılar
Süreyya bey
Alay alay keklikler vardı hep bitirdiler emin olabilirsiniz 10 yıl içinde o gördüklerinizide bildiklerinizide bitirecekler çok felaket avlar yapılıyor.
En son arabayla gittiğim bir bölgede 1 tavşan vurmuştum
6 kişi vardı 7 köpek vardı 5 tavşan vuruldu, çil keklik kalkmıştı onlara birşey yapıldımı bilmiyorum ama
akşama kadar didik aradılar . Kısaca avın hiç şansı yok Köpek Meraya girdiğinde herşey değişir.
3 -0 önde başlanır . 3-0 biter
Buralarda köpeğe "makine" diyen çok. Makine var mı diyen bir avcı aslında köpeğin var mı diyor. Herkesi katamam ama böylesi de az değil. Kimisi "Bir paralık tüfek, on paralık köpek" diyor? Makine demeyen bence bunu diyor. İyi, güzel, avı kolayca bulmak güzel ama bazıları o güzel hayvanların yeteneklerini çok suistimal ediyorlar.
Arkadaşlar herkes rastlamıştır, bazen grubun önünde öyle çok oluyorlar ki ilk bakışta davar yayıyorlar gibi algılamak işten bile değil. Biri orda, biri şurda, biri bi' başka tarafta...
Köpekle avcılığın başka bir zevki olduğunu biliyorum. Bazı avlar köpeksiz çok zor. Köpekle ava alışan biri için onsuz avlanmak tatsız tuzsuz olur. Bunların farkındayın ama... Arkadaş kabahat köpekte değil ama onlar olmasa av (bilhassa yerli kuşlar) epey rahat ederdi.
Bunun daha doğrusu düzgün kurallar koyup onları denetlemek. Bu da kısa vadede olacak gibi görünmediğine göre...
Neyse...
Volkan bey ben kabahati köpekte aramıyorum ,sizde farkındasınız avcılar işi abartmış durumda
Allahın dilsiz kullarından hele birde yaman Kurt kırması varken yani olmaz.
Söylediklerim benim yaşayarak gördüğüm düşüncelerim
Tavşan ve Keklik Meralarına Köpeklerle girildiği sürece hiç bir zaman avın şansı olmayacağı gibi
İster limitlere uyulsun ister uyulmasın Av sürekli bitecektir.
Avcı başına düşen av sayısı sürekli düşmekte. Kendi bulamadığı için köpeğe buldurup kalanlarda temizleniyor.
Vicdanın ve vicdani eğitimin verilmediği güzel ülkemin nice güzel avcılarının yanında ; kasap hesabı tutanların baskısı bizim avcılığımızı ve keyif alarak yaptığımız yürüyüşleri üzücü hale getirmeye başladı .
Ali bey inanın Meralarda birşey kalmadı çok kötüye gidiyoruz.