Teşekkürler sağolun.
Yanlız hiçbiyerde aradığım barutu bulamıyorum ( sterling A6SP ) bırakın aradığımı hiç biyerde barut bulamadım. Ohalden dolayı sanırım. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Seçtiğim barut sizce iyimi? Çok amaçlı ve gram olarak geniş aralıktaki gramajları doldura bileceğimi düşündüğüm bi barut.
Zaten araştırdıkça gerek barut gerek tapa ve diğer malzemelerde çok fazla alternatif ve seçenek yok.
Volkan Bey,
Aileye hoşgeldiniz, birkaç yıl önce bende youtube videoları ve yaşlıların anlattığı "neydi o eski günler, kendi fişeğimizi kendimiz sıkardık peyyyy" hikayelerinden etkilenip fişek doldurmaya heveslenmiş işi abartıp amerikonyalardan makine falan getirtmiştim. Efenim, aradığınız barutu bulamamanızın nedeni OHAL değil, hiç olmadı istediğimiz barut piyasa da, büyük ihtimalle de hiç olmayacak...
Birde "Reloding"e meraklı insan yok, olan 3 bilemedin 5 kişi var, onlarda bu forumlarda gördükleriniz zaten
Bizde fişek doldurma fabrikasyondan pahalıya geliyor. Onun için kimse bu işlerle uğraşmıyor, piyasada ne varsa hazır fişek onu alıp atıyor. Çok çok meraklısı hazır fişek alıp kesiyor, içinden çıkanı kendine göre kombine edip tekrar dolduruyor, amaç hobiyse yapılır, amaç ucuza getirmekse mümkün değil.
Bursa'dan E-Temin, Tokat'dan Buğra Av, Osmaniye'den Zafer Av kargo ile barut alabileceğiniz benim bildiğim 3 yer. Ankara'da çeşitli bayilerde barut bulunuyormuş, tedarik eden arkadaşlar bu forumda çeşitli başlıklar altında paylaştı. Ama barut alırken satıcının elinde o anda ne varsa onu almak kaderiniz. Uzun yıllar bu işleri takip edenler farklı zamanlarda farklı barutlar denk getirip kendilerine bir stok oluşturmuştur. Ama ne yazık ki istediğiniz an istediğiniz tip barutu bulmanız mümkün değil, muhtemelen de hiç olmayacak...
Bu söylediklerim esasında tüm diğer fişek bileşenleri için geçerli. İstediğiniz boy tapayı, sert-yumuşak saçmayı, yavaş-orta-hızlı yanmalı kapsül çeşitlerini ne yazık ki hiçbir zaman istediğiniz gibi bulamayacaksınız. İlle bu işi yapacağım diyorsanız, piyasayı sürekli takip edecek, yeni bir şey çıktığında alıp dolaba kaldıracak, günü geldiğinde kullanacaksınız.
Ya da kadere razı olup, piyasadaki hazır fişeği kullanmaya devam edeceksiniz, ben kendi adıma artık öyle yapıyorum...