Gönderen Konu: Yesilbas nasil pisirilir  (Okunma sayısı 2630 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

  • *
  • İleti: 165
  • Thanked: 6 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yesilbas nasil pisirilir
« : 21 Şubat 2017, 14:38:37 »
Mrb forum uyeri busezon ilk defa yesil bas vurdum ve enguzel nasil pisirilir bilmiyorum siz degerli uyelerden yardim istiyorum ordek kokar diyolar nasil pisirmeliyimki koku azalsin enguzel nasil yenir tarif ederseniz memnun olurum
  • huğlu koop.601 g/kurzhaar
1982 MANİSA
 

Çevrimdışı İbrahim YILDIRIM

  • *
  • İleti: 533
  • Thanked: 637 times
  • Avcılık Bir Spor değil, Atıcılık Bir Spordur ...
Ynt: Yesilbas nasil pisirilir
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2017, 15:36:23 »
MÜhim bir konu (Dolmasını Tarif edelim
Kendi tarifim herkesin damak tadı farklıdır
Ördeği bir güzel ütüyorsun kanatları kesilmesin
karın bölgesinden 5 cm delikaçıp içini temizliyoruz. iyice kanı gidene kadar yıkayın vakit varsa suda 2-3 saat dursun. Sonra kokunun gitmesi için tencereye koyup altını yakın içine 1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı nane atın Tuz atmayın Su kaynamaya başlayınca 5 dak. sonra altını kapatın 10 dak dinlensin.
şuanda kanlı suyu ve kokusu suya karıştı.
Düdüklüyü hazır edin
ÖRdeği tezgaha alıyoruz şöyle bir çevirip kalite kontrol sağlıyoruz
1 baş kuru soğan (kırmızı soğan yada köy soğanı idealdir
ördeğin tee kursak bölgesine koyun 3 diş sarımsağı köşelere dizin.
1 çay bardağı bulguru içine dökün çok az kırmızı toz biber , biraz kimyon atın. üzerine bir dilim dometes parçası koyup tuzu serpiştirip kapatın. İğne ve iplikle dikin. Tuzunu güzel atın tuzsun pişerse lezzet düşer
Düdüklünün içine;
Yarın yemek kaşığı domates salçası
Çeyrek yemek kaşığı varsa biber salçası
1 baş kuru soğan 1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı terayağ- yarım çay bardağı sıvı yağ.
atın ve kavurmaya başlayın baharat kırmızı biber, çok az kimyon,karabiber ilave edin
az kavrulsun 1 tane domates 1 kaç biber atın ( çarli biber kullanmayın ! sivri yeşil olsun
5 bardak su koyup 5 dak. kaynatın.
Sonra Ördeğimizi içine atın düdüklünün ağzını kapatın
kısık Ateşte 45 dak. pişsin (bazı düdüklüler erken pişiriyor ayar vermek bizim işimiz
SOnra açıp kontrol ediyoruz
arka bacaktan tutup çekergibi yapın titretin :) ördeğin herbiyeri oynuyorsa mükemmel pişmiş
herşey normal ise
ördeğimizi fırın tavasına alıp
yarım kaşık terayağ içine kırmızı biber atıp ısıtıyor,ördeğin üzerine yağlıyoruz
fırına koyup 15 dak kızartıyoruz.
Suyu harika bir çorba olmuştur.
Kendi harika bir dolma
(Tuzsuz yemek pişirmeyin sonradan lezzet bulunmaz)
Afiyet olsun
  • SİYAH İNCİ- 4+1 71 cm SABİT FULL ŞOK
  • KRUPP SAUER AYA 71 cm ÇİFT KIRMA 3/1
1986 "SÜRDÜRÜLEBİLİR TAVŞAN VE KEKLİK AVI İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR"
 

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

  • *
  • İleti: 165
  • Thanked: 6 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yesilbas nasil pisirilir
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2017, 16:47:26 »
MÜhim bir konu (Dolmasını Tarif edelim
Kendi tarifim herkesin damak tadı farklıdır
Ördeği bir güzel ütüyorsun kanatları kesilmesin
karın bölgesinden 5 cm delikaçıp içini temizliyoruz. iyice kanı gidene kadar yıkayın vakit varsa suda 2-3 saat dursun. Sonra kokunun gitmesi için tencereye koyup altını yakın içine 1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı nane atın Tuz atmayın Su kaynamaya başlayınca 5 dak. sonra altını kapatın 10 dak dinlensin.
şuanda kanlı suyu ve kokusu suya karıştı.
Düdüklüyü hazır edin
ÖRdeği tezgaha alıyoruz şöyle bir çevirip kalite kontrol sağlıyoruz
1 baş kuru soğan (kırmızı soğan yada köy soğanı idealdir
ördeğin tee kursak bölgesine koyun 3 diş sarımsağı köşelere dizin.
1 çay bardağı bulguru içine dökün çok az kırmızı toz biber , biraz kimyon atın. üzerine bir dilim dometes parçası koyup tuzu serpiştirip kapatın. İğne ve iplikle dikin. Tuzunu güzel atın tuzsun pişerse lezzet düşer
Düdüklünün içine;
Yarın yemek kaşığı domates salçası
Çeyrek yemek kaşığı varsa biber salçası
1 baş kuru soğan 1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı terayağ- yarım çay bardağı sıvı yağ.
atın ve kavurmaya başlayın baharat kırmızı biber, çok az kimyon,karabiber ilave edin
az kavrulsun 1 tane domates 1 kaç biber atın ( çarli biber kullanmayın ! sivri yeşil olsun
5 bardak su koyup 5 dak. kaynatın.
Sonra Ördeğimizi içine atın düdüklünün ağzını kapatın
kısık Ateşte 45 dak. pişsin (bazı düdüklüler erken pişiriyor ayar vermek bizim işimiz
SOnra açıp kontrol ediyoruz
arka bacaktan tutup çekergibi yapın titretin :) ördeğin herbiyeri oynuyorsa mükemmel pişmiş
herşey normal ise
ördeğimizi fırın tavasına alıp
yarım kaşık terayağ içine kırmızı biber atıp ısıtıyor,ördeğin üzerine yağlıyoruz
fırına koyup 15 dak kızartıyoruz.
Suyu harika bir çorba olmuştur.
Kendi harika bir dolma
(Tuzsuz yemek pişirmeyin sonradan lezzet bulunmaz)
Afiyet olsun
cok tesekkur ederim zaman ayirip uzun yazmisiniz ilk hasladigimiz suyu kullanmiyoruz ozaman
  • huğlu koop.601 g/kurzhaar
1982 MANİSA
 

Çevrimdışı İbrahim YILDIRIM

  • *
  • İleti: 533
  • Thanked: 637 times
  • Avcılık Bir Spor değil, Atıcılık Bir Spordur ...
Ynt: Yesilbas nasil pisirilir
« Yanıtla #3 : 21 Şubat 2017, 17:06:22 »
cok tesekkur ederim zaman ayirip uzun yazmisiniz ilk hasladigimiz suyu kullanmiyoruz ozaman
Evet ilk kanlı suyunu dökün onda kan ve bayağı ördek aroması çıkar
  • SİYAH İNCİ- 4+1 71 cm SABİT FULL ŞOK
  • KRUPP SAUER AYA 71 cm ÇİFT KIRMA 3/1
1986 "SÜRDÜRÜLEBİLİR TAVŞAN VE KEKLİK AVI İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR"
 

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

  • *
  • İleti: 165
  • Thanked: 6 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yesilbas nasil pisirilir
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2017, 17:10:32 »
Evet ilk kanlı suyunu dökün onda kan ve bayağı ördek aroması çıkar
diger suda guzel corba dediniz onu nasil yapariz
  • huğlu koop.601 g/kurzhaar
1982 MANİSA
 

Çevrimdışı İbrahim YILDIRIM

  • *
  • İleti: 533
  • Thanked: 637 times
  • Avcılık Bir Spor değil, Atıcılık Bir Spordur ...
Ynt: Yesilbas nasil pisirilir
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2017, 17:27:02 »
diger suda guzel corba dediniz onu nasil yapariz
O su için
 başka bir tavada  biraz yağ koyarak az nane kızartın
 yarım çay bardak bulgur
 çok azda şehriye atın yağ,nane,bulgur hepsini karıştırıp düdüklüye dökün
ağzı açıkta olabilir 20 dak. kaynasın bulgur şehriye şişip koyulaşır .
Bu arada Ben acıyı çok severim acı işine hiç girmedim pul biber vs pişmeden içine yeşil cinbiberi atabiliriz
Ördek çorbası avcıyı terletmesse yeri yurdu olmaz :)
Afiyet olsun

  • SİYAH İNCİ- 4+1 71 cm SABİT FULL ŞOK
  • KRUPP SAUER AYA 71 cm ÇİFT KIRMA 3/1
1986 "SÜRDÜRÜLEBİLİR TAVŞAN VE KEKLİK AVI İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR"
 

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

  • *
  • İleti: 165
  • Thanked: 6 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yesilbas nasil pisirilir
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2017, 17:34:20 »
O su için
 başka bir tavada  biraz yağ koyarak az nane kızartın
 yarım çay bardak bulgur
 çok azda şehriye atın yağ,nane,bulgur hepsini karıştırıp düdüklüye dökün
ağzı açıkta olabilir 20 dak. kaynasın bulgur şehriye şişip koyulaşır .
Bu arada Ben acıyı çok severim acı işine hiç girmedim pul biber vs pişmeden içine yeşil cinbiberi atabiliriz
Ördek çorbası avcıyı terletmesse yeri yurdu olmaz :)
Afiyet olsun
tesekkurler usta bende severim aciyi son bisey daha sorayim ordegi yaparken derisini cikartmiyoruz degilmi derideki kendi yagiyla pisecek
  • huğlu koop.601 g/kurzhaar
1982 MANİSA
 

Çevrimdışı İbrahim YILDIRIM

  • *
  • İleti: 533
  • Thanked: 637 times
  • Avcılık Bir Spor değil, Atıcılık Bir Spordur ...
Ynt: Yesilbas nasil pisirilir
« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2017, 17:43:17 »
tesekkurler usta bende severim aciyi son bisey daha sorayim ordegi yaparken derisini cikartmiyoruz degilmi derideki kendi yagiyla pisecek
Derisi kalsın dağılır çorba olur
fırına sürmeden yağladığımız için harika bir lezzet ve görüntü verecektir.
şunuda belirteyim
çorba suyunun içine fazlalık ördek göğüs eti varsa siftiyip biraz katabilirsiniz çorba birazda güzel olacaktır .
  • SİYAH İNCİ- 4+1 71 cm SABİT FULL ŞOK
  • KRUPP SAUER AYA 71 cm ÇİFT KIRMA 3/1
1986 "SÜRDÜRÜLEBİLİR TAVŞAN VE KEKLİK AVI İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR"
 
The following users thanked this post: Mutlu YAĞMUR

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1805
  • Thanked: 1042 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yesilbas nasil pisirilir
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2017, 21:58:25 »
 tarifler için teşekkürler,

avcı eliyle yapan eliyle yapandan okumak daha farklı inanın.

alışmışız ızgaraya,

 kekikti soğandı maydonoz sapı defneydi karabiber marine edip dolapta bekletiyor tuzunu atıp mangala atıyoruz.

negüzel dolma tarifler çıkmış ustalardan pilavdı çorbaydı vs. elinize emeğinize sağlık.

yazanada yiyenede afiyet bal şeker olsun.

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..
 
Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN
 

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1500
  • Thanked: 776 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yesilbas nasil pisirilir
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2017, 22:05:41 »
Paylaşım için teşekkürler. .
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l