MÜhim bir konu (Dolmasını Tarif edelim
Kendi tarifim herkesin damak tadı farklıdır
Ördeği bir güzel ütüyorsun kanatları kesilmesin
karın bölgesinden 5 cm delikaçıp içini temizliyoruz. iyice kanı gidene kadar yıkayın vakit varsa suda 2-3 saat dursun. Sonra kokunun gitmesi için tencereye koyup altını yakın içine 1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı nane atın Tuz atmayın Su kaynamaya başlayınca 5 dak. sonra altını kapatın 10 dak dinlensin.
şuanda kanlı suyu ve kokusu suya karıştı.
Düdüklüyü hazır edin
ÖRdeği tezgaha alıyoruz şöyle bir çevirip kalite kontrol sağlıyoruz
1 baş kuru soğan (kırmızı soğan yada köy soğanı idealdir
ördeğin tee kursak bölgesine koyun 3 diş sarımsağı köşelere dizin.
1 çay bardağı bulguru içine dökün çok az kırmızı toz biber , biraz kimyon atın. üzerine bir dilim dometes parçası koyup tuzu serpiştirip kapatın. İğne ve iplikle dikin. Tuzunu güzel atın tuzsun pişerse lezzet düşer
Düdüklünün içine;
Yarın yemek kaşığı domates salçası
Çeyrek yemek kaşığı varsa biber salçası
1 baş kuru soğan 1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı terayağ- yarım çay bardağı sıvı yağ.
atın ve kavurmaya başlayın baharat kırmızı biber, çok az kimyon,karabiber ilave edin
az kavrulsun 1 tane domates 1 kaç biber atın ( çarli biber kullanmayın ! sivri yeşil olsun
5 bardak su koyup 5 dak. kaynatın.
Sonra Ördeğimizi içine atın düdüklünün ağzını kapatın
kısık Ateşte 45 dak. pişsin (bazı düdüklüler erken pişiriyor ayar vermek bizim işimiz
SOnra açıp kontrol ediyoruz
arka bacaktan tutup çekergibi yapın titretin
ördeğin herbiyeri oynuyorsa mükemmel pişmiş
herşey normal ise
ördeğimizi fırın tavasına alıp
yarım kaşık terayağ içine kırmızı biber atıp ısıtıyor,ördeğin üzerine yağlıyoruz
fırına koyup 15 dak kızartıyoruz.
Suyu harika bir çorba olmuştur.
Kendi harika bir dolma
(Tuzsuz yemek pişirmeyin sonradan lezzet bulunmaz)
Afiyet olsun