Form sayesinde çok güzel avlar görüyorum yalnız gidip görmek barut kokusunu yaşamak bambaşka birşey ,bu aralar avdan biraz uzak kalsam da cumartesi akşam pazar sabahına küçük bir plan yaptım , ortalıkta ısındı ama sabah ola hayrola
pazar sabah erkenden ırmak kenarına gittim, aşağı yukarı derken birşey çıkmadı havada ısınmaya başladı saat 9 oldu ümitler iyice kesilmeye başladıki anlatamam , o ara bir kaç km yukardan güm güm sesler gelmeye başladı , tabi bende başladım "tamam yukarda avcı var birşeylerde varki atıyorlar beklemeye başladım epey bir gök yüzünde kuyruğuna barut kokusunu almış ördekleri gördüm .Mübarekler ha biraz aşağı uçun gözüm gönlüm şenlensin biraz söylenip bıraktım .
500 mt aşağıda biraz kamışlık yer var gözüme orayı kestirdim ,tam bölgeye gelirken az aşağıdan 2 tane kerik havalandı yalnız atmak mümkün değil ağaçlık var kalktılar gittiler ardı sıra sakar mekeler kımıldadı hemen çöktüm . Kesin buralarda bişeler çıkabilir
çömelerek yürümeye başladım azdaha ,azdaha derken tam istediğim yerde gezinmeye başladım az kafayı kaldırdım aşağıda karapataklar,mekeler geziniyor içlerindede bitane çamurcunu görür gibi oldum ama kamışa döndü , hemen pür dikkat tıp kesildim "ülen kesin burda birşey var" azdaha azdaha derken biraz daha ilerledim kafayı kaldırdım 40/45 mt ileride ağacın dibinde gözüme yeşil karışık beyaz tüy gözüme çarptı nasıl bir heyecan bastı anlatamam ,usulca tekrar gözümü uzattım EVET işte O YEŞİLBAŞ ağacın arkasında suya yapışık ağaç budağında oturuyor. tüylerini karıştırıyor banyosunu yapmış güneşe vermiş kendini kurulanıyor , beni görmesi imkansız , atsam önünde ağaç var atmasam gidecek, hafiften biraz sürünüp yanlarsam ağacın küçük budakları arasından mermiyi gönderrim .Hafif ileri süründüm vurunca akan suya düşüp gitmemesi için biraz yanladım çalı çırpı karışık görüyorum nefesi tutup tüfeği sağ omzuma alıp sol elimde doğruldum yeşil durduğu yerde hafif döndü basmadım acaba kımıldarmı suya inse daha kolay olacak atmadım budaklardan görünmüyor biraz vucut gösterse saçmaya yol verse herşey kolay olacak hani kalksa ikinciyi atamam kürek sapı gibi budakların arkasında oturuyor sürünme pozisyonunda bekliyorum ileriye gitmek imkansız tüfeği yerden hafiften alıp sol elle tekrar doğrulmaya yeltendim beni farketti tam dikildi kaçmaya yeltendi O anı anlatmak mümkün değil saniyelik olay nasıl kavradım nasıl sıktım kamışlar ağaçlar karıştı kuru budağı kamışı kırdı dağıttı yeşil baş suya çakıldı
hemen koşmaya başladım sırt üstü dönmüş debeleniyo kısa süre içinde canı kesildi suya karışmadan dal parçası ile kendime çektim.
Kokumumu aldı bilmiyorum ama yinede kaçırmadım güzel ve heycanlı bir avdı
Buda Bahsi geçen Yeşil baş yolmayınca rahat edemem
multiple photo uploadBütün avcılara Rastgele