Kıymetli ağabeylerim ve kardeşlerim.
Değinmek istediğim bir husus var. Hepimizin bildiği gibi avcılık meşakkatli zor bir o kadar da eğlenceli bir iş bir hobidir.
Bu işin ehli sizlere bir kaç kelam etmek istiyorum. Ben ve tahmin ediyorum benim gibi bu konuya aç bir çok insan ve bir çok genç var. Bizim gibi avlanmaya meraklı fakat daha önce hiç balık avından başka bir av yapmamış, tecrübesi olmayan insanlar için sizler neler önerirsiniz. Avcı olmanın merdivenlerini çıkarken ilk basamak nedir? Gerçekten benim gibi bir çok insan avlanmak istiyor fakat bu konuda neler yapılır nasıl ava çıkılır kimlerle çıkılır bilmediğinden sürekli yerinde sayıyor.
Bu konuda bu işin ilerisi için ölmemesi adına yaşlı kurt misali tecrübeli avcılarımızın üzerine sorumluluk düştüğünü düşünüyorum.
Misal bir ava çıkılacak burada şöyle bir başlık altında "şu tarihte şurada bıldırcın avına çıkacağım benimle birlikte gelmek isteyen kardeşlerim birşeyler öğrenmek isteyen kardeşlerim var ise birlikte çıkabiliriz" hem bu işe istekli gençler faydalanır tecrübe aktarımı gibi hemde bir nebze Avcı'nın yükü hafifler.
Anlatmak istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum. Bu bir örnekti tabibi sizler nasıl olacağını benden daha iyi bilirsiniz.
Velhasılı kelam biz gençler avcılık eğitimine açız efendim
Saygılarımla. . .