Arkadaşlar,
Forumda ardı ardına fişek fiyatlarına ilişkin başlıklar açıldı. Evet, ne yazık ki tamamen ithale bağımlı olan, 6 tane fişek markası olmasına rağmen kendi barutunu kapsülünü üretmekten aciz memleketimizde doların euronun değerlenmesiyle her üründe olduğu gibi fiyatlara zam yapılıyor. Bu noktadaki en büyük sıkıntı üretimin tamamen dışa bağımlı durumda olması.
Şimdi bazı arkadaşlarımız bir süre alımları durdurmanın arz/talep dengesini oluşturacağını söylüyor. Normal şartlarda ekonomi teorisine göre bu doğru, ancak biz normal şartlarda değil, Türkiye'de yaşıyoruz.
11 Şubat 2017 Cumartesi günü İstanbul'un ve dahi Türkiye'nin en çok fişek satan meşhur bayilerinden birindeydim. Reklam olmasın isim vermiyorum. Bayi sahibi ile sohbetimde fişek fiyatlarındaki artışın satışları nasıl etkilediğini, olumsuz bir durum olup olmadığını sordum.
Verdiği cevap düşündürücü, bana 15 Temmuz sonrasında şarjörlü "taktikıl" tüfek ve kurşun satışlarında hayatında görmediği bir patlama yaşandığını ve avcının 2-3 kutu saçma alıp almamasının cirosu üstünde artık bir etkisinin olmadığını samimi bir şekilde söyledi.
Mevcut durumda izlediği Amerikan filmlerinden etkilenip, eline piyade tüfeği görünümlü yivsizi alınca "Rambo" oldum sanan arkadaşlar saçma sapan tüfeklere ve onların mühimmatına uçuk fiyatlar ödemeye hevesli olduğundan üretici de bayi de fütürsuzca fiyat yükseltti. İstanbul Valisi'nin aldığı karar inşallah o piyasaya biraz darbe vurur da en azından fiyatlar daha da yukarı çıkmaz.