Bence namluyu görmemek adina yüksek bant daha iyi olur
Kararsız kaldım, iki namlu arasında sanki uçar avında performans olarak göze daha iyi gelir gibi düşünüyorum, sonuçta uçan avda tek gözü kapayıp nişan alıp atıyoruz?
Babamda 16 kalibre yuksek band huğlu var. Hedefi güzel görüyo. Çukur band ise hafifliği ve kibarlığıyla asil duruyo. Hedef görme konusunda çukur banda alıştığınız sürece sorun yaşamazsınız. Yüksek band çifte yerine s.poze seçmek daha mantıklı bence.
Ama tercih ve zevk meselesi
Şükrü bey yüksek bant süperpozem var, hatta yeni aldığım Affinity'ide yüksek bant seçtim. Kullananlar için konuşmaya bile gerek yok, alıştıkları tüfek sonuçta. Ama böyle bir tecrübem olmadı.
Bende her iki türlü çiftede var çukur ve yükseksek bant avcılığa çukurbantlı çifte ile başladım uzun yıllar kullandım sonra pozeler ve otamatikler kullandım şu an iki çiftem ve iki otomatiğim var kullanmadığım tek tüfek çukur bantlı çifte belki 15 yıldan beri elime almadım benim tercihim yüksek bant
lakin her iki tüfeğide denemiş birisi olarak, avlardaki farkını yazarmısınız, örneğin uçarda çukur daha iyi göze geliyo ama tavşanda sık çalıda veya ormanda yanlardaki namlu görüşe mani oluyo gibi ( salladım, örnek olarak yani)
Benimde süperpozede yüksek bant, çiftede çukur bant daha çok hoşuma gidiyor, birazda alışkanlık meselesi.
İşte bu sadece zevk meselesimi? iki tüfek arasında avlanma tekniği farkı varmıdır, biri uçarda iyi göze gelir diğeri kaçarda yoksa ''av kalkar, nişan alır atarsın arkadaş, denk gelirse iyi attıysan vurursun'' mu?