Gönderen Konu: Av bayii kamp malzemeleri ve atış poligonu açmak  (Okunma sayısı 3742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Talha TURAN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Av bayii kamp malzemeleri ve atış poligonu açmak
« : 13 Şubat 2017, 00:58:06 »
Öncelikle herkese merhaba. Forum sitenizde yeniyim bi adabı kuralı varsa bilmem şimdiden affola.

Ben henüz bir  avcı değilim fakat ava silaha ve doğaya aşığım diyebilirim. Kara harp okulu 2016 mezunuyum silah ve atış bilgim var fakat herhangi bir av bilgim yok. Harp okulları kapatıldığı için subaylık yapamıyorum.

Yaşım henüz genç Severek yapıp peşinden koşturabileceğim bir kapalı atış poligonu kamp malzemeleri av ve sialh marketi gibi büyük bir işletme açma fikri var kafamda. Maliyetlerin çok yüksek olduğunu biliyorum bunu karşılayabilecek gücüm de var yaklaşık 500 600 bin tl gibi bir yatırım yapma fikri var aklımda. Bu konuda çok istekliyim fakat korkularımda var. Ama bu kadar büyük parayı bu sektöre yatırmak ne kadar mantıklı olur kazancı ne kadar olur 15 20 bin lira gibi bir kira bedeline girmekten bahsediyorum. İstanbul içerisinde açmayı düşünüyorum. Aklımda çok güzel planlar taslaklar var. Sizin fikirleriniz benim için çok önemli düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz çok memnun olurum teşekkür ederim
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2017, 01:55:48 Gönderen: Talha TURAN »
En büyük kabadayılık beyefendiliktir.
1992 - İstanbul

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
Ynt: Av bayii kamp malzemeleri ve atış poligonu açmak
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2017, 08:11:58 »
köşe başlarını zamanında tutan tutmuş bence üzülürsün,şimdi avcılar internet üzerinden alışveriş yapmakta,zaten avcılığın suyuda çıktı herkez dertli,vergiden kotalı avcılıktan bence kendini üzme.ümitsizlik vermek istemezdim ama durum kötü avcılığın önü açılacağına aksine herkez avcının üzerine gelmekte.bu sektörde silah kalibre ve kullanılan mühimmat okadar çeşitliki çok masraflı ve çok ayrıntılı.ve yasal prosedürleride başka bir dert.açan arkadaşlarım oldu ama büyükler ve internet malesef sonları oldu.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

The following users thanked this post: Onur TAVACI

Çevrimdışı Talha TURAN

• *
« Yanıtla #2 : 13 Şubat 2017, 09:58:51 »
Yani bu büyükler ne kadar büyükler. Bunlar direk büyük mü oldular. Biz de istesek büyük olamıyormuyuz mesela. Büyük olmak için ne kadar para yatırmamız gerek bu işe tahmini böyle sorayım birde. Teşekkür ederim cevabınız için Cihan ağabey
1992 - İstanbul

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2017, 10:13:37 »
Kardeşim uzak dur,paranı heba etme
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Mehmet USTATÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 13 Şubat 2017, 10:31:40 »
Atış poligonu olayını bilmemde av bayilerinin durumu ortada, bu iş adamı ne süründürüyor ne de çok yukarılara çıkarıyor , hepsi günü kurtarma derdinde. Ayakta kalıp güzel iş yapan bayilerde yıllardır bu sektörde olup internetten satış için ciddi altyapısı olan firmalar. Ek olarak şu aralar internetten silah ve fişek satışıda sıkıntılı, ileride ne olacağıda belli değil. Kara avı yerine balık avı malzemelerine yoğunlaşanlar daha iyi iş yapıyor.
  • Kral Tundra
1986 - Kocaeli

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #5 : 13 Şubat 2017, 12:50:00 »
talha bey büyüklük derken ekonomik anlamda güç tabiki ama esas mesele distiribitörlük herkez yabancı markaların dağıtım haklarını zamanında almış köşeyi tutmuş sen döneyim diyorsun olmaz ben bu köşenin sahibiyim önce beni göreceksin diyor.mesela benim arkadaşlarım balıkesir rasgele av ve komando av ikisinide tanırım bu ülkede satılacak çoğu yabancı marka onların sorumluluğunda,ayrıca rasgele av bps marka kendi fişeğini üretip satmakta amcaları yaf marka fişeği üretmekte, ibrahim abi yani komando av benelli ve daha birçok markayı elinde tutmakta.bu iş pek parayla değilde zamanında akıllıca davranıp çeşmenin başını tutmuşlar anlayacağın.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

The following users thanked this post: Talha TURAN

Çevrimdışı Talha TURAN

• *
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2017, 13:28:06 »
Cihan bey çok teşekkür ederim meseleyi çok güzel bir şekilde anlatmışsınız dikkate alacağım tekrar teşekkürler
1992 - İstanbul

Çevrimdışı Fatih DENİZ

• *
  • Avcı
« Yanıtla #7 : 13 Şubat 2017, 16:39:23 »
Poligon konusunda yorum yapamam ancak av bayiliği kısmında net üzerinden satışlara yöneldiğinizde başarılı olunabileceğine inanıyorum.

Sahsım adına,
-Kar yerine musterı memnuniyetine odaklanma,
-Ürün çeşitliliği
-Hızlı Kargolama
- Doğru Reklam ile net üzerinden de ciddi satışlar yapılabilir.

Ankara'da ikamet ediyorum, ama av malzemelerimin (özellikle fişeklerimi) tamamına yakınını Bursa ve İstanbul'da ki nette baya bilindik  ve memnunıyet oranı gayet yuksek olan firmalardan alıyorum(reklam olmasın diye firma adlarını vermedim). Sizinde gayret göstererek yeterli altyapı ile bu firmalardan biri olmamanız için bence bir sebep yok. Tabiki sadece online satısla yetinin demiyorum. Guler yüz ve musterı memnuniyetı bence en onemlileri.

Hayırlı günler dilerim.
1987-Ankara

The following users thanked this post: Fatih YAZICI, Talha TURAN

Çevrimdışı Ali ARI

• *
« Yanıtla #8 : 13 Şubat 2017, 16:52:49 »

Keşke verseydin, bizler de öğrenir, incelerdik, uyarsa alırdık

Ankara'da ikamet ediyorum, ama av malzemelerimin (özellikle fişeklerimi) tamamına yakınını Bursa ve İstanbul'da ki nette baya bilindik  ve memnunıyet oranı gayet yuksek olan firmalardan alıyorum(reklam olmasın diye firma adlarını vermedim).

• Ata Venza
  • Yıldız SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huğlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANİSA

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 13 Şubat 2017, 17:07:46 »
talha kardeşim günümüz değişim gelişim çağı,ben arkadaşlar kadar ümitsiz değilim.bence bahsettiğin konseptte bir yer müşteri çekebilir.evet avcılık sektörü baskı altında ama özellikle hobin neyse ona karşı bonkör oluyorsun.kişinin hem atış yapacağı hem alışveriş yapacağı ,hem netten satış yapabileceğin bir yer iş yapabilir.avcılık sektörünü kısıtlıyorlar ama toplumla silahlanma ve silaha ilgi artıyor,bu anlamda poligon önemli,ben ümütsiz değilim.sadece her işte olduğu gibi belli bir müşteri potansiyeline ulaşmak zaman alabilir,başarılar dilerim.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Fatih YAZICI

Çevrimdışı Talha TURAN

• *
« Yanıtla #10 : 13 Şubat 2017, 20:21:07 »
Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alacağım.
1992 - İstanbul

The following users thanked this post: Fatih YAZICI

Çevrimdışı Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 14 Şubat 2017, 00:39:55 »
Web satış olayına eğilsen daha iyi olur bence. Uygun fiyata satarsan 2 yıl içinde web siten tanınır. N11, gitti gidiyor, hepsiburada gibi sistemleri de web sitenle birlikte yürütebilirsin. Müşteri memnuniyeti, hızlı kargo ve güncel stokla günde 40-50 paket kargolayabilirsin.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2017, 00:42:19 Gönderen: Yaşar KÖKÇEN »
1980-Antalya