Gönderen Konu: İngiliz Pointer eğitimine nereden başlanır?  (Okunma sayısı 1330 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihan KESKİN

• *
  • AVCILIK/ATICILIK
İngiliz Pointer eğitimine nereden başlanır?
« : 12 Şubat 2017, 19:03:04 »
Merhaba ustalarım.
4 aylık dişi bir İngiliz Pointer sahibiyim. Aşıları henüz yeni bitti ve evimin bahçesi haricinde hiç bir yere çıkmadı. Gel, bekle, hayır, aferin, otur gibi temel komutları hemen hemen öğrendi. Bundan sonra eğitime ne şekilde devam etmeliyim? Hangi eğitimleri nasıl vermeliyim?
Henüz 4 aylık olduğu için oyun oynamaya çok meyilli. Bahçede bi süre koklayıp rastgele arama yapsada bir zaman sonra üzerime atlayıp oyun oynamaya çalışıyor. Oyunla karışık eğitimini nasıl verebilirim?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • Fias-Cesa Süperpoze
Eskişehir

Çevrimdışı Cengiz OKÇU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: İngiliz Pointer eğitimine nereden başlanır?
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2017, 20:15:17 »
Cihan bey çok tecrübeli değilim ama bende köpeğimi 1 aylıkken almıştım şimdi 18 aylık  bence gerekenleri öğretmişiniz başka birşeye gerek yok kanı iyi ise kendiliğinden yapıyor avı arada çok sıkmadan at getir öğret kendimden biliyorum yanlış eğitim vermektense hiç vermemek daha iyi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1983
Yozgat

The following users thanked this post: Cihan KESKİN

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 13 Şubat 2017, 01:10:12 »
Aport eğitimine başlayın bir an önce
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

The following users thanked this post: Cihan KESKİN

Çevrimdışı Furkan BÖLÜKBAŞI

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2017, 19:59:16 »
Üstadı Merhabalar şahsım olarak tam bir tavsiye vermek istedim köpeğinizi nasıl eğiteceğim düşünmeyin İlk olarak bir usta avcının  yanına çırak vereceksiniz onunla ava çıkacak gezecek dolaşacak sonra siz bakacaksınız ki köpekteki hal hareketler değişmiş ilk olarak acemi hareketler sergileyen köpek bir sonraki sezon kendine çeki düzen vermiş hareketleri av esnasında faklı sizin yanınızda farklılaşacak ama unutmayın ki köpek beslemek gerçekten çok zahmetlidir. Saldım çayıra mevlam kayıra köpekleri de illaki görüyorsunuz.Başkasının vurduğu avı alır,  avı ezer alır getirmez kendine yalvartır. örnekler çoğaltılabilir.Yani bu iş hep böyle kendimizden pay biçelim hiç kimse hiç bir şey bilmeden tüfeği alıp ava tek başına çıkmaz siz biz herkes birileri ile gittiğimizde illaki yeni bir şeyler öğreniyoruz.Öğrendiğimiz şeyleri de hayatımıza entegre ediyoruz,kullanıyoruz.

pointer yapı itibari ile öğrenmeye çok açık ve müsait kötü davranmadan korkutmadan,yavaş yavaş ödüllendirip devam edeceksiniz

kazasız belasız avlar   
  • Sarsılmaz superpoze
1986 - İstanbul