Lambro biturbo 36 gr 4 no..
Balistik değerler; 740 bar basınç, hız verisi sitede yazmıyor..
Barut 1.9 gr, saçmalar orta sertlikte, 3.25 mm çapında, parlak düzgün ve
200 adet.. Tapa çapı 18.55 mm.
Bps 34 gr 4 no..
Balistik değerler; 550 bar basınç, 400 ms çıkış hızı.. ( Öner Bey'in forumda yazdığı değerler )
Barut 1.9 gr, saçmalar orta sertlikte, ortalama 3.30 mm çapında, koyu renk düzgün ve
155 adet.. Tapa çapı 18.60 mm.
Atışlar, Gt1 71 namlu 4 çentik şokla ( 18.15 mm ) 35 metreden yapıldı..
Bps atışında 23 isabet ve 1 adet delme var.. Lambro atışında 28 isabet ve 2 adet delme var..
((( Not : Fişekleri veya tüfekleri sadece teneke delme performansına göre kıyaslayan arkadaşlara şunu özellikle belirtmek isterim.
Fişeğin / tüfeğin tenekeyi delmesi veya delmemesi av performansıyla doğrudan alakalı değil..
Saçmaların sert olmaması da burada önemli bir etken.. Tabiki namlu çapı dar olsa muhakkak her iki fişek de tenekeye ciddi delikler açacaktı.
Ancak, testte kullanılan lambro ile akşam bekinde alçak uçuş yapan 2 ördeği cephe yönünden uzak atışla düşürdüm.
Biri 40 m, diğeri 50 metre üzerindeydi.
Yine bps fişeği sezon başından buyana çok beğenerek kullanıyorum ve testte kullanılan 4 no saçmasıyla, 50 m üzeri birkaç extrem atış dahil olmak üzere 40-45 metre civarında çok güzel avlar elde ettim.
Tenekeyi (gt1 için) 35 metrede delemeyen fişekler, aynı tüfekle daha uzak mesafelerden harika işler çıkartabiliyor )))Sonuç olarak, üretim çizgisini bozmadığı müddetçe bps şuan benim gözümde en iyi yerli, hatta kendi sınıfında avrupa birçok fişekten daha iyi seviyede...
Ama herhangi bir yaramaz durum olduğunda bilsinler ki, en kısa sürede burada kokusu çıkar ve kendi kayıpları olur..
Dürüstçe yapılmaya devam edilen bir iş, muhakkak takdir edilmeye devam edecektir..
Herkese rast gele..