Gönderen Konu: LAMBRO VE BPS KARŞILAŞTIRMA  (Okunma sayısı 8428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
LAMBRO VE BPS KARŞILAŞTIRMA
« : 08 Şubat 2017, 16:09:05 »
Lambro biturbo 36 gr 4 no..
Balistik değerler; 740 bar basınç, hız verisi sitede yazmıyor..
Barut 1.9 gr, saçmalar orta sertlikte, 3.25 mm çapında, parlak düzgün ve 200 adet.. Tapa çapı 18.55 mm.

Bps 34 gr 4 no..
Balistik değerler; 550 bar basınç, 400 ms çıkış hızı.. ( Öner Bey'in forumda yazdığı değerler )
Barut 1.9 gr, saçmalar orta sertlikte, ortalama 3.30 mm çapında, koyu renk düzgün ve 155 adet.. Tapa çapı 18.60 mm.

Atışlar, Gt1 71 namlu 4 çentik şokla ( 18.15 mm ) 35 metreden yapıldı..
Bps atışında 23 isabet ve 1 adet delme var.. Lambro atışında 28 isabet ve 2 adet delme var..

(((  Not : Fişekleri veya tüfekleri sadece teneke delme performansına göre kıyaslayan arkadaşlara şunu özellikle belirtmek isterim.
Fişeğin / tüfeğin tenekeyi delmesi veya delmemesi av performansıyla doğrudan alakalı değil..
Saçmaların sert olmaması da burada önemli bir etken.. Tabiki namlu çapı dar olsa muhakkak her iki fişek de tenekeye ciddi delikler açacaktı.
Ancak, testte kullanılan lambro ile akşam bekinde alçak uçuş yapan 2 ördeği cephe yönünden uzak atışla düşürdüm.
Biri 40 m, diğeri 50 metre üzerindeydi.
Yine bps fişeği sezon başından buyana çok beğenerek kullanıyorum ve testte kullanılan 4 no saçmasıyla, 50 m üzeri birkaç extrem atış dahil olmak üzere 40-45 metre civarında çok güzel avlar elde ettim.
Tenekeyi (gt1 için) 35 metrede delemeyen fişekler, aynı tüfekle daha uzak mesafelerden harika işler çıkartabiliyor  )))

Sonuç olarak, üretim çizgisini bozmadığı müddetçe bps şuan benim gözümde en iyi yerli, hatta kendi sınıfında avrupa birçok fişekten daha iyi seviyede...
Ama herhangi bir yaramaz durum olduğunda bilsinler ki, en kısa sürede burada kokusu çıkar ve kendi kayıpları olur..
Dürüstçe yapılmaya devam edilen bir iş, muhakkak takdir edilmeye devam edecektir..

Herkese rast gele..

« Son Düzenleme: 08 Şubat 2017, 16:17:01 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
Ynt: LAMBRO VE BPS KARŞILAŞTIRMA
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2017, 16:25:31 »
Emrah Kardeşim eline koluna sağlık güzel bir çalışma olmuş.
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2017, 16:29:07 »
Eline sağlık paylaşım için  tşk. Lambro nun fiyat ve barutu nedir acaba şimdiye kadar  bir cok yerli firma fişek yaptı reklam ve piyasa yapınca  işi bilerek kar amaçli  kaliteyi düşurduler inş bps de böyle olmaz içimde bi his aynı senaryo tekrarlanacak gibi geliyor hayırlısı artık   tamamen yerli  herseyiyle yerli firma yok  bi yerlerden malzeme toplayıp  mal üretiyorlar  malzeme bulamayınca isler içler acısı  herseyiyle yerli fişek uretilsin ülke kazansin dışa bağımlılıktan bi kurtulamadık be usta...
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Kurtuluş KARATAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2017, 16:37:46 »
Çok güzel kıyaslamalı bir çalışma olmuş, elinize sağlık. Teneke delme hususuna tamamen katılıyorum, tenekeyi delik deşik etmenin av performansıyla doğru orantılı olmadığını açıkça ortaya koymuşsunuz, teşekkürler.
1969 Urla/İZMİR

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Emrah AKDENİZ

Çevrimiçi Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2017, 17:05:30 »
emeğine sağlık kardeşim, peki bu bps nin 36 gr fişeğini deneme fırsatın oldumu, geniş çap namlu kullanınca ister istemez gözüm hep yüksek gramajlarda, en son 36 gr 4 no fiocchi ile gerçekten tahtalı avında çok iyi sonuçlar aldım, fiyat bakımından bps daha hesaplı  aynı randımanı 36 gr bps den alırsam ne gerek var ithal fişeklere, 34 gr  gayet güzel
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2017, 19:15:33 »
Eline sağlık Emrah güzel çalışma olmuş, Benim lambrolar ördekle buluşmak için stokda duruyor.
Allah'a emanet ol.
Rastgele.
1984 ORDU

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #6 : 08 Şubat 2017, 19:29:21 »
Herkese yorumları için ayrı ayrı teşekkürler..

@Hüseyin İŞCEN lambro biturbo şuan piyasada yok, olsaydı da 35 tl den aşşağı olmazdı hele de şu zamlardan sonra 40 tl yi bile geçerdi..
Dışardan malzeme alan firmalarımız malzeme sıkıntısı çektiğinde ya kısıtlamaya ya da değişime gidiyorlar.. Biz de bu yönden sıkıntı çekiyoruz zaten. İnşallah herşeyiyle yerli üretim fişeklerimiz de olur.. Buna kapasitemiz var diye düşünüyorum..

@Mahmut ÖZTÜZÜN bps 36 gr 1 adet denedim alelade bir atış oldu fikir verecek gibi değil.. Bps için 34 gramın üstüne şuan ihtiyaç duymuyorum ama 36 gram bayiye gelirse muhakkak alır dener avda kullanırım tabiki :)

@İlhan GÜNEN biturbo 36 gr ördekte süper iş yapıyor karda iyi mesafeden 2 ördek aldım fişek kendini belli etti zaten :) tahtalılara atmaya kıyamadım 10-15 tane kaldı duruyor ben de ördek çıkarsa kullanırım diye saklıyorum :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, Selim UYGUN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #7 : 11 Şubat 2017, 16:17:18 »
Bps 34 gr 4 noyu namlu çapı 18.4 olan 104 a tüfeğimle aynı mesafede ( 35 metre ) denedim. Alt namlu sabit çıkışı 17.60 mm.
Sonuç olarak aynı mesafede 28 isabet ve 5 adet delme var.
Gt1 4 çentik şokla fişek delik açmamıştı. Bps nin dar namlu performansı da bu şekilde. Aradaki farkı görmüş olduk  ^-^

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 11 Şubat 2017, 17:44:22 »
Bu fişeği  yaz sıcağında poze çifte  ile  atmak  pek iyi  olmaz gibime geliyor Ayazlarda     - sogukta attım   çok tepiyor yaz sıcaginda düşünemiyorum  ve tüfeği yoruyor   paylaşım için teşekküler  bundan sonra en ucuz yerli fişek kullanacam pozede fazla   kaliteye  gerek kalmıyor 
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 11 Şubat 2017, 18:22:43 »
Emrah kardeş emeğine sağlik bps en iyi yerli fişek gibi.hatta fiyat performans acisindan cogu avrupa fişeğin ötesinde.inşallah bozmazlar.
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 11 Şubat 2017, 20:13:41 »
Eline sağlik kardeşim güzel paylasimlar. Geniş namlu delik azda olsa gt1 ile cok ciddi mesafelerden avlar aldin. Teneke üzerinde farkli sonuçlar çiksada avda hissettirmiyor bu farkı galiba.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #11 : 11 Şubat 2017, 21:57:44 »
Bu fişeği  yaz sıcağında poze çifte  ile  atmak  pek iyi  olmaz gibime geliyor Ayazlarda     - sogukta attım   çok tepiyor yaz sıcaginda düşünemiyorum  ve tüfeği yoruyor   paylaşım için teşekküler  bundan sonra en ucuz yerli fişek kullanacam pozede fazla   kaliteye  gerek kalmıyor
Soğuk havalarda abartıldığı kadar rahatsız etmiyor. Bugün teneke atışını yaparken hava 5  dereceydi çok darahatsız etmedi. Kaldı ki ava atarken o anki durum çok daha farklı. Hedef atarken ister istemez bir gerhinlik olur ve fişek atarken tepmesi daha fazla gelir ama buna rağmen fazla tepme hissetmedim..

Emrah kardeş emeğine sağlik bps en iyi yerli fişek gibi.hatta fiyat performans acisindan cogu avrupa fişeğin ötesinde.inşallah bozmazlar.

Bozmadıkları sürece açık ara öndeler.. Fiyat konusunda da biraz düzenleme yapılmazı lazım. İtalyan dolumu veya avrupa fişek diye lanse edilip bilmeyene kastırarak 30-35 tl civarı satıldığı yerler var yazıktır ayıptır günahtır..  Avcılarımızın bilinçlenmesi araştırması gerek..

Eline sağlik kardeşim güzel paylasimlar. Geniş namlu delik azda olsa gt1 ile cok ciddi mesafelerden avlar aldin. Teneke üzerinde farkli sonuçlar çiksada avda hissettirmiyor bu farkı galiba.

@Özgür UYAR tenekeyi delmeyen 4 no saçma 35 metrede tahtalının göğsünden girip sırtından çıkabiliyor.. Sadece gt1 için değil, genelde saçma teneke delmeyince gücü yok zannediyoruz, ilk zamanlar ben de bu yanılgıya düştüm ama işin iç yüzü öyle değilmiş. Ortalama bir fişeğin 650 bar basınç ve 410 ms hızla çıkış yaptığını düşünürsek teneke olayına kafa takmamak gerek.. Jk6 mirage fişeğin saçması sert ve basıncı yüksek tenekeyi kevgir ediyor.. Ama avlarımda gördüm ki makbul olan özkütlesi fazla kurşun oranı yüksek nispeten daha yumuşak saçma imiş..
Gt1 de geniş namlu olayı performans açısından ilk başta kafama takıldı ama şuan zerre tereddütüm yok. Bana öyle güven verdi ki aklımın kestiği yere atıyorum. Önleme tuttuğu takdirde Allahın izniyle mesafe uzak da olsa alıyor.. Tüfek-fişek uyumunu yakalamak çok önemliymiş...
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2017, 21:59:00 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #12 : 19 Şubat 2017, 18:37:08 »
Bps 36 gr fişekten birkaç numune elime geçti. Sayın @Mahmut ÖZTÜZÜN ve birkaç kişi daha sormuştu..
Fişek 34 gr bps modeline göre birazcık daha sert patlıyor. 36gr 4 no fişekte saçmalar 175 adet, parlak, düzgün ve yumuşak.
Tapa modeli aynı ve yine 18.60 çapında. Barut 1.90 gramın üzerinde.

Tenekeye aynı şekilde 4 çentik şokla 35 metreden attım. 23 isabet var delen yok.
Konu başında paylaştığım Bps 34 gr 4 no modeli de aynı 23 isabet kaydetmiş ve 1 adet delmişti..

36 gram bps ile dün 35 metre civarı 2 adet tahtalı vurdum. ikisi de havada kapandı ve cansız düştü.
Fişeğin av performansı 34 gr modellerinde olduğu gibi yine çok iyi. Merak edenler için paylaşmak istedim. Herkese rast gele..

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mahmut ÖZTÜZÜN

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 19 Şubat 2017, 18:52:48 »
Emrah eline emeğine sağlık kardeşim.
Fişek operasyonu  denilince  seni
tek geçerim selamlar. ...

• huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #14 : 19 Şubat 2017, 21:33:53 »
Emrah eline emeğine sağlık kardeşim.
Fişek operasyonu  denilince  seni
tek geçerim selamlar. ...
Sağolun Şenay Bey. Forumdaki ustalardan öğrendiğim kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum hepsi bu..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimiçi Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #15 : 20 Şubat 2017, 07:59:12 »
tşkkrler emrah  kardeşim, bu tür çalışmaların sayesinde neyin ne  olduğunu anlayabiliyoruz eline emeğine sağlık
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Sefa KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 20 Şubat 2017, 10:10:21 »
Usta çok sağol yine faydalı oldu. Bir şeyi merak ettım 36 gramını atarken hangi şoku kullanıyosun? Rasgele.
  • Baikal USSR ij 58
  • Huğlu GT1
  • Ata Arms Cy 12
  • Deutsch Kurzhaar - Akhisar'dan GEKAS
1987 Hendek/SAKARYA

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #17 : 20 Şubat 2017, 15:45:16 »
Videoda Avcı arkadaşımız 52 gr sıktım olmadı 40 gr sıktım olmadı BPS 1 no 34 gramla kazları düşürdüm diye yorumlarda belirtmiş. m3000 76 namlu 3 no şok halep ordaysa arşın burada video da BPS nin boş kovanlarını yerde görebilirsiniz ben hiç kullanmadım ama sezarında hakkını sezara vermek lazım. iyi seyirler.

• Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #18 : 21 Şubat 2017, 09:59:36 »
Usta çok sağol yine faydalı oldu. Bir şeyi merak ettım 36 gramını atarken hangi şoku kullanıyosun? Rasgele.
Avlarda fişek ayırt etmeksizin genelde 3 çentik şok kullandım.
Bps fişek, namlu çapı 18.4 civarı olan tüfeklerde 1 ve 2 şoklarla da grupmanı bozmadan çok iyi sonuçlar veriyor..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Sefa KOYUNCU