Gönderen Konu: UÇAR AVI İÇİN AV TÜFEĞİ TAVSİYESİ  (Okunma sayısı 16500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: UÇAR AVI İÇİN AV TÜFEĞİ TAVSİYESİ
« Yanıtla #25 : 08 Şubat 2017, 22:55:40 »
@Şükrü TEKELİ , dediğin gibi yaptım önce Yıldız'ı sonrasında Huğlu'yu  aradım, Yıldız Silah'ta  Halil beyle de görüşemedim, iki markadan aldığım yanıt aynı oldu.  Ordu ve  yakın illerde dipçik ölçüsü aldırabileceğim bir usta  ve bayiilerinin olmadığını ancak fabrikaya geldiğimde bu konuda bana yardımcı olabileceklerini söylediler.  Yani Sonuç olarak Konya veya Burdur'a gitmeden istediğim av tüfeğine sahip olma işi biraz yaş gibi duruyor.

Ozaman ikinci secenek bayilerde tufek deniceksiniz.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 08 Şubat 2017, 23:05:06 »
@Şükrü TEKELİ , dediğin gibi yaptım önce Yıldız'ı sonrasında Huğlu'yu  aradım, Yıldız Silah'ta  Halil beyle de görüşemedim, iki markadan aldığım yanıt aynı oldu.  Ordu ve  yakın illerde dipçik ölçüsü aldırabileceğim bir usta  ve bayiilerinin olmadığını ancak fabrikaya geldiğimde bu konuda bana yardımcı olabileceklerini söylediler.  Yani Sonuç olarak Konya veya Burdur'a gitmeden istediğim av tüfeğine sahip olma işi biraz yaş gibi duruyor.

Ozaman ikinci secenek bayilerde tufek deniceksiniz.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Gökhan TOKCAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 08 Şubat 2017, 23:11:32 »
Öncelikle hoşgeldiniz YILDIZ SPZ ME Stell kulanicisiyim.Grupman olarak gayet iyi uzak mesafe atislarim oldu yaz ve kis aylarinda 30 un ustune pek cikmamayi dusunuyorsan almani tavsiye ederim 30 un ustune cikinca grupmani bozuyo tabi kisin cok soguklarda 32 34 e cikilabilir birde acele etmeyiniz tufek isinde ben dipcik olculerimi bizzat burdura gidip aldirdim suanda memnunum.Aklinizda soru isaretleei kaldiysa bana mesaj atabilirsizin iyi forumlar.
  • Yıldız SPZ ME Steel
Türk olmak zordur çünkü dünya ile savaşırsın. Türk olmamak daha zordur çünkü Türk ile savaşırsın.

1992 Aydın

The following users thanked this post: Deniz BEŞLİOĞLU

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 09 Şubat 2017, 00:49:29 »
Kısaca anlatayım dipcik ölçüsünüzün ne olduğunu anlamanız için.tüfek nişan alıyorsunuz
 _____dipcik uzunluğu::sağ başparmak ile burun arası 2 parmak arası bosluk olacak(dipcik tetik çekme uzunluğu  33cm ile 37 cm arası olabilirvideolarında var..

dipcik uzunluğu için 2. video sonuna kadar izle.

dipcik dikliği,yatıklığı videosu

dipcik tetik çekme mesafesi  videosu

___dipcik dikliği nasıl.::nişan alıyorsunuz aniden.gözünüz namlunun ortalarına görüyorsa dipcik diktir ..bu durumda tüfek avlarda üst atar.....(buda 3,4,5 cm yüksekliği vardır.tüfeği düz biryere ters bir sekilde konulur.dipcik lastik ucu taban yüksekliği ile yer arasındaki mesafedir..

____dipcik yatıklığı.... aniden nişan aldığınızda namlunun ucunu arpacığı göremiyorsanız,dipcik yatıktırve avlarda alt atar..tüfeği ters düz bir yere koyunuz dipcik lastik ucu taban yüksekliği ile yer arasındaki mesafe 6,7,8 cm olabilir

.___tam uyumlu dipcik;;;aniden nişan alınca  tam namlu ucu ve arpacığa görüyorsanız .dipcik ayarı tamdır..
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2017, 01:11:34 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

The following users thanked this post: Deniz BEŞLİOĞLU

Çevrimdışı Deniz BEŞLİOĞLU

• *
« Yanıtla #29 : 09 Şubat 2017, 09:20:16 »
@Gökhan TOKCAK , hoş gördük  teşekkür ederim kardeşim. Ördek avı dışında 30 gr. üzerine çıkmam diye düşünüyorum. Dipçik ölçüleri bana uygun olmayan bir tüfekle av yapıp bahaneyi tüfeğe bulmakta  istemiyorum. Ondan sebep seninde dediğin gibi acele etmeden kendi ölçülerime göre bir
av tüfeğine sahip olabilirsem herşey gönlümce olur. En azından varsa bu sayede kendi kusurlarımı da görme şansım  olacaktır diye düşünüyorum.  Yıldız aklımdan geçen ilk marka ve eğer Burdur'a gidecek olursam mutlaka tekrar görüşürüz seninle, ilgin için de çok teşekkür ederim.

• Franchi Affinity White
  • Sarsılmaz Concorde L
1984 -  ORDU /ÜNYE
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz..

Çevrimdışı Deniz BEŞLİOĞLU

• *
« Yanıtla #30 : 09 Şubat 2017, 09:24:12 »
@Veli TOKCAN, abi çok teşekkür ederim paylaşım için.  İş yerinde olduğum için videoları açmama izin vermiyor bilgisayar, eve gittiğimde mutlaka izleyeceğim videoları.
  • Franchi Affinity White
  • Sarsılmaz Concorde L
1984 -  ORDU /ÜNYE
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz..