Gönderen Konu: Durbun  (Okunma sayısı 1328 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sarp KALEMDAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Durbun
« : 06 Şubat 2017, 18:13:06 »
Arkadaslar oncelikle iyi aksamlar,
Bora barak br20 model tufegime durbun alicam fakat durbunlerden pek anlamiyorum hangi marka iyi ,kalitesi vs gibi. Bir kac model buldum bunlar hakkinda bilginiz varmi ? Bu fiyat araliginda tavsiyeniz varmi ?
Nikula 3-9x50e cift isik kaynakli 240 tl
Nikula 3.9x40e cift isik kaynakli 190 tl
Aim 3-12x50e cift isikli kaynakli 280 tl
1994 - Ankara
BORA BARAK BR-20

Çevrimdışı Sarp KALEMDAR

• *
Ynt: Durbun
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2017, 00:00:50 »
ayrıca toptandurbun.net gibi bi siteleri var avrasya dükkanın adı sanırsam. parayı almadan yollamıyorlarmıs. kapıda ödeme yapmıyolar. pek güvenemedim sonuçta tanımıyorum. daha önce burdan alışveris yapan varmmı ?
1994 - Ankara
BORA BARAK BR-20

Çevrimdışı Berhan PINAROĞLU

• *
« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2017, 14:15:58 »
Kardeşim aramıza hoşgeldin öncelikle.Elindeki nihayetinde yivsiz bir tüfek ve yapabileceğin, atım mesafen bellidir.Yani yivsiz bir tüfeğe 5bin liralık dürbünde alsan 5 liralık dürbünde alsan atım mesafeni değiştirmeyecek lakin kalite olarak diğerlerine nazaran iyi olanlar daha stabil atışlar yapmanı sağlayabilir.Dürbün işi başlı başına bir meziyettir aslında refleks atışları yapamazsın yada zor yaparsın.Ama ben dahil hepimizin içinde bir dürbünle atış yapma dürtüsü vardır :) Örnek verdiğin dürbünlere gelirsek mesela: 3-9x50  ibaresi dürbün zoom ayarı sıfır konumdayken görüntüyü 3 kat yaklaştırdığını ve bunu 9 kata kadar yaklaştırabildiğini ifade eder. x'dan sonraki 50 ise ön mercek çapını yani 50 mm olduğunu belirtir.Bu çapın büyüyüp küçülmesi dürbünden baktığında gördüğün alanın daha geniş veya diğerlerine nazaran daha dar görmeni sağlar.Yani 50 mm'le geniş görürken 40 mmle daha dar bir alan görürsün. Aslında en önemli konulardan biride dürbün ayak bağlantısıdır, dengesiz bir ayak ne yaparsan yap bir süre sonra sıfırlama ayarının bozulmasına neden olacaktır.
  • Huğlu 104/A 12/71
  • Armsan Phenoma Carbo 12/66
  • İstanbul Silah Monza .308
1994/Bartın

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2017, 14:26:41 »
Yivsiz   Av tüfekleri  için  geliştirilmiş  Sightmark  Marka  av  dürbünleri  var.
Ne kadar  sağlamdır,kalitelidir, kullanışlıdır bilmiyorum.
Aslında  yivsiz  av  tüfekleri için üretilmiş   olan bir  dürbünü otomatik av tüfeğine  monte edip  güzelce de  kullanmasını öğrenince  kaliteli  kurşun (Winchester-B&P gibi) kullanmak  şartıyla uzak  mesafelere  etkili  atış yapılabilir.
Bahsettiğim dürbün  paranıza  göre   diğer  büyük  av  mağazalarında da  bulunabilir.
http://www.izmiravmarket.com/Tufek-Durbunu,LA_226-2.html#labels=226-2,1032-3
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2017, 16:35:13 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Sarp KALEMDAR

• *
« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2017, 22:25:33 »
Berhan bey, Rıza bey öncelikle vakit ayırdığınız içn teşekkür ederim.
Berhan dostum dürbünlerin ?-?X? rakamları hakkında verdiğin detaylı bilgi için teşekkür ederim
az çok ne olduklarını bilsemde dürbün ayakları hakkında uyardığın için sağol etkileyecek nitelikte olduğunu düşünememiştim.
Rıza bey şimdi sizin yazdığınız linki inceyeleyek ve dediğiniz markaya bakacağım, tekrardan tesekkür ederimm
1994 - Ankara
BORA BARAK BR-20