Techna , Maxam gibi barutları tercih ederdim diyen bir üstadın yazısını okudum . Piyasada uyduruk sterling ten başka barut yokki alalım Şanslı olanlar ancak MKE bulabiliyorlar. Sizin söylediğiniz barutu bizimde bulma imkanımız varsa memnun oluruz.
Sektör böyle çoook zor ilerler.
Antalya da fişek fabrikası işine girmek isteyen ortak varsa birliikkte araşttırıp girebiliriz üretim işine.
Sterling bir barut markası değil Murat Bey. Nobel Sport firmasının ürettiği veya fason üretim barutları ithal edip fişek üreten Turaç firmasının fişek markalarından birinin adıdır. İçlerinde muhtelif Nobel Sport barutları rastlanırdı. D20, A1, 206V, Tecna, GM3, 206S piyasada zaman zaman bulunur(du).
Nobel Sport bir çok Avrupa ülkesindeki fişeklerde kullanılmakta. Kimi başka markaların da aslında Nobel imalatı oldukları iddiaları bile var.
Her barut ve tabi diğer bileşenler her havada ve her şartta aynı randımanı vermez. Haricinde fabrikalardan gelen barutların fişek doldurucuları tarafından test edildikten sonra geri çevrildiklerini de okumuştum. Anlaşılan aynı marka model barut bile doldurmak için kullanışlı olmayabiliyormuş.
Randımanı etkileyen bir sürü şey var. Doldurmak yetmiyor. Aynı şeyler Maxam için de geçerli. Sadece amerikan barutlarında kullanıcılar genelde istikrarlı olduğunda müttefikler. Bana öyle geldi. Fakat çok pahalılar ve eskisinden de az üretiliyorlar. Ki ben bunu bile hayra yoramıyorum. Gerçi bunun konuyla ilgisi yok.