Gönderen Konu: Harp Silahi Gorunumlu Yivsiz Tufekler Yasaklanmis.  (Okunma sayısı 13517 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
Ynt: Harp Silahi Gorunumlu Yivsiz Tufekler Yasaklanmis.
« Yanıtla #25 : 03 Şubat 2017, 15:54:20 »
bu iş daha çok su götürür
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Volkan GÜNEŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 03 Şubat 2017, 18:33:30 »
BEN BORA BR20 ALDIM RUHSATLI VE TÜFEK TS870 STANDARTLARINA UYGUN VE FİRMANIN BU BELGESİ VAR ŞİMDİ İPTAL MI EDİLECEK BUNLAR O ZAMAN TÜM FABRİKALARI KAPATMALARI GEREKIYOR.
  • BORA BARAK BR20 SİYAH NİKEL
  • YENİ HUĞLU POMPALI GÜMÜŞ
09/10/1989
Kocaeli

Çevrimdışı Volkan GÜNEŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 03 Şubat 2017, 18:36:20 »
bu kanunun maddesi kaç rica etsem yazar mısınız yüklediğiniz resim acılmıyor.
  • BORA BARAK BR20 SİYAH NİKEL
  • YENİ HUĞLU POMPALI GÜMÜŞ
09/10/1989
Kocaeli

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #28 : 03 Şubat 2017, 19:26:17 »
                             .
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2017, 19:20:03 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: Hakan ATASOY

Çevrimdışı Mehmet Alper YAZAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #29 : 03 Şubat 2017, 20:39:06 »
bu kanunun maddesi kaç rica etsem yazar mısınız yüklediğiniz resim acılmıyor.
https://postimg.cc/image/w6sdv3xev/

Maddesini bilmiyorum ama bolgenizde bulunan emniyet veya jandarmaya gidip bilgi alabilirsiniz bence.Bolgeden bolgeye degisiklik gosteriyor heralde.Mesela bizde (Erzincan) uygulanir bu.
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdışı İbrahim ÖNGÜN

• *
« Yanıtla #30 : 04 Şubat 2017, 01:01:04 »
Elinde böyle bir tüfek olan arkadaşla avlanmakda istemem, yan yana görülmek de istemem. Eskiden her işin bir sitili , bir estetiği vardı. Özellikle terör bölgeleri için çok daha önemli ve yerinde bir karar ancak şehirlerde de avcı olmayan, amacının ne olduğu bilinmeyen insanların elinde bu tür silahların bulunması, bagajda taşınması, giderek sayısının artması beni rahatsız ediyor.
Kesinlike,katılıyorum.
  • Baikal izh 43m 1c 12 ga çifte
  • Torun 307 light 12 ga sp
  • Zirve-Serdar 20 ga sp.
  • Sarsılmaz Kılınç 2000 standart
  • Huylu GX 812 66 namlu y.otomatik.
İbrahim ÖNGÜN
1967 Saray/TEKİRDAĞ 05364627469

The following users thanked this post: İdris MOĞOL

Çevrimdışı Furkan BÖLÜKBAŞI

• *
« Yanıtla #31 : 04 Şubat 2017, 01:24:44 »
Benim kafada o tip Tüfeklerin av Tüfeği olmadığı kanaati mevcut ben abinin dediği gibi bu tip Tüfege sahip biriyle avlanmam
  • Sarsılmaz superpoze
1986 - İstanbul

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 04 Şubat 2017, 09:13:13 »
 O0 çok isabetli bir karar olmuş bence de . zaten Türk avcısı olarak dağda genel bir profil ve tarzımızda olmadığını göz önünde bulunduracak olursak normal av  tüfeğiyle bile çok sempatik bir duruşumuz yok  (genel olarak ) bir de elimizde ak 47 ve m 16 gibi tüfeklerle de bir profil tamamlanmış oluyor.  >:D ama bu avcı profili değil. :afro: :-\ O0
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı Mesut KARATAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 04 Şubat 2017, 09:32:19 »
Belgenin numarası var ama tarihi gün olarak yazılmamış. Yürürlükte mi acaba bu karar? Yürürlükteyse gerçekten isabet olmuş. Ciddi bir güvenlik riski vardı.  O tüfeklerle, sivil ya da yöresel kıyafetlerle dağda tepede dolaşırken, yüzlerce metre uzaktan emniyet güçlerince görüldüğünde, "terörist" olma riski göz önünde bulundurulacaktır.  Hem güvenlik görevlilerinin işini zora sokmuş oluyorsun, hem de o tüfeği taşıyan kişinin de hayati riski oluyor. Bunu anlamak bu kadar mı zor? Bence ohal ile de sınırlı kalmamalı bu karar.
Sayın Aysu belge 31.01.2017 tarihli ve bu tarihte yürürlüğe girmiş. E-belge. Başından beri bu görünümlü silahların yivsiz 2521 s. Kanun kapsamında olması hataydı. Bence kişilerinde mağduriyetini gidermek şartı ile bu silahlanın yeni bir kanun ve yönetmelik ile taşınması, kullanımı, nakli vb. ve yeniden düzenlenmelidir...

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1976-Elazığ/Palu (Malatya da ikamet eder)

Çevrimdışı Sarp KALEMDAR

• *
« Yanıtla #34 : 04 Şubat 2017, 11:32:33 »
Ben bora barak br20 yari oto sarjorly tufegimi 1 subatta ankaradan aldim ayni gunun aksaminda cankaya il ilce emniyet mudurlugunde kayit ettirdim kimse bana bu bilgiden bahsetmedi sadece memur 2 li sarjor disindakileri takma dedi okadar
1994 - Ankara
BORA BARAK BR-20

Çevrimdışı Yakup ÇEVİK

• *
« Yanıtla #35 : 04 Şubat 2017, 14:48:25 »
Çok şacma bence kendi kendimize ambar uyguluyoruz onları üretenler ülke pazarında can buluyordu ihracatla canlanıyorlar hemde emitasyonda olsa birşeyleri geliştirerek ilerliyorduk silahlanmanın şekli kapasitesi yivlisi yivsizi kısıtlamalarının azaltılıp hem sahip olma hem üretimin artması şart iki üç terörist var diye aslımızdan neslimizdenmi vaz gecelim yani biz türküz tamam barbarlık yok tarihimizde ama bu kadarda nazik humanist olmayalım bırakalım millet silahlansın silah üretsin hatta satsın benim düşüncem bu
  • Ata cy
1986 - İzmir Karşıyaka
Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz;
Çünkü bu yol kutludur, gider Tanrı Dağına.

The following users thanked this post: Volkan GÜNEŞ

Çevrimdışı Ahmet ÖZALP

• *
« Yanıtla #36 : 04 Şubat 2017, 15:55:20 »
Benim şarjörlü bir tüfeğim yok, fakat modern bir AK veya AR tipi silahım olsun, gidip kanunlara göre bu iş için düzenlenmiş yerlerde atış yapayım, 30 sene önce yaptığım vatani görevimde aldığım eğitimi canlı tutmak için lisanslı hocalardan askeri eğitim alayım, askeri gelişmeleri takip edeyim isterdim. Avcı veya Atıcı olmadığı halde, sevdiğinden, merakından hobi olarak tüfekle ilgilenen birçok insan var.
Bu tür silahlar kanunlarımıza göre yasaklanmış olduğu halde insanlar tarafından talep olduğu için, şarjörlü av tüfeği ticari zeka ürünü bir garabet olarak karşımıza çıkıyor. Sanırım bu sadece bize has bir durum değil, çünkü bu tüfeklerin ihracat potansiyelini de görüyoruz.
Mühendis gözüyle incelediğimde, şarjörlü tüfek mekanizmasını güvenilmez olarak görüyorum. Yani bedava verseler almam.
Bence temel sorun tüfeğin tanımının eksik olması. Tüfek bir amaç değil araç olarak düşünülüyor. Yani Tüfekle ya avlanırsın, ya atıcılık (trap, skeet) yaparsın düşüncesi var. Silah kültürünün en ileride olduğu Amerika'da çeşitli yarışmalar var. Silahlanmaya karşı büyük bir hareket olmasına rağmen hala isteyen istediği silahı satın alabiliyor. Tabi bu Amerikaya özel bir durum. Dolar'daki 'In God we trust' yazısını, 'In Gun we trust' diye bana anlatan Amerikalı gördüm. Sonuçta ülkemizde de Silah kültürü geliştikçe bu konudaki kanunlarımızın daha çok detaylandırılarak gelişeceğini düşünüyorum.
Seçimle gelen idarecilerimiz vatandaşların talepleri doğrultusunda uygun düzenlemeleri zaman içinde yaparlar. Hepsi bir talep ve arz meselesi.
Saygılar 
  • Beretta 1301 Tactical
Ahmet ÖZALP

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İbrahim AYSU, Fuat ARANMAZ, Ömer TUNA

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #37 : 04 Şubat 2017, 17:55:30 »
Yakup Bey,

Silahlanmaya ben de karşı değilim. Bu paylaşım konusunda, alınan kararın doğruluğunu savunan bir çok kişinin de karşı olmadığını daha önceki paylaştıkları görüşlerinden biliyorum. Daha önce bu konuyla ilgili ben de şahsi fikirlerimi defaatle paylaşmıştım; Silahlanmanın önündeki maddi eşik tamamen kaldırılmalı bunun yerine gerçekçi ve sert bir psikolojik yeterlilik ve eğitim yeterliliği eşiği getirilmeli şeklinde... Gerçekten psikolojik yeterliliğe sahip olduğu gerçekçi tetkiklerle tespit/tescil edilen, gerçekçi ve katı bir eğitim programı dahilinde gerekli sınavları (hem teorik, hem de pratik test ve ölçümleri) geçebilen ve hiç bir suç geçmişi (ve suç potansiyeli de) olmayan herkese, maddi harç/vergi zorluğu ve/veya hiç bir maddi engel çıkarılmadan yivli-yivsiz her türden silahlanma imkanı devlet tarafından sunulmalı. Benim görüşüm bu yönde.

Ancak burada bahsi geçen "şeyleri" silah olarak da görmek yanlış. Dış görünüşü piyade tüfeğine benzetilmeye çalışılmış yivsiz av tüfeği bahsi geçen "şeyler". Bu "şeyler", ne piyade tüfeğinin yapabildiklerini yapabiliyor, ne de yivsiz av tüfeklerinin yerine geçebiliyor... Hiç bir işe yaramayan, silahın "şeklinden" tatmin olmaya çalışan bir kitleyi suistimal etmeyi hedeflemiş ticari bir aldatmaca bana göre. 

Bu paylaşım konusundaki mevzu, silahlanma, silahsızlanma ile ilgili değil. Konu başka yönlere evrilebilir diye yazma gereği duydum.

Çok şacma bence kendi kendimize ambar uyguluyoruz onları üretenler ülke pazarında can buluyordu ihracatla canlanıyorlar hemde emitasyonda olsa birşeyleri geliştirerek ilerliyorduk silahlanmanın şekli kapasitesi yivlisi yivsizi kısıtlamalarının azaltılıp hem sahip olma hem üretimin artması şart iki üç terörist var diye aslımızdan neslimizdenmi vaz gecelim yani biz türküz tamam barbarlık yok tarihimizde ama bu kadarda nazik humanist olmayalım bırakalım millet silahlansın silah üretsin hatta satsın benim düşüncem bu
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2017, 17:59:30 Gönderen: İbrahim AYSU »
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

• *
« Yanıtla #38 : 04 Şubat 2017, 20:26:36 »
Yakup Bey,

Silahlanmaya ben de karşı değilim. Bu paylaşım konusunda, alınan kararın doğruluğunu savunan bir çok kişinin de karşı olmadığını daha önceki paylaştıkları görüşlerinden biliyorum. Daha önce bu konuyla ilgili ben de şahsi fikirlerimi defaatle paylaşmıştım; Silahlanmanın önündeki maddi eşik tamamen kaldırılmalı bunun yerine gerçekçi ve sert bir psikolojik yeterlilik ve eğitim yeterliliği eşiği getirilmeli şeklinde... Gerçekten psikolojik yeterliliğe sahip olduğu gerçekçi tetkiklerle tespit/tescil edilen, gerçekçi ve katı bir eğitim programı dahilinde gerekli sınavları (hem teorik, hem de pratik test ve ölçümleri) geçebilen ve hiç bir suç geçmişi (ve suç potansiyeli de) olmayan herkese, maddi harç/vergi zorluğu ve/veya hiç bir maddi engel çıkarılmadan yivli-yivsiz her türden silahlanma imkanı devlet tarafından sunulmalı. Benim görüşüm bu yönde.

Ancak burada bahsi geçen "şeyleri" silah olarak da görmek yanlış. Dış görünüşü piyade tüfeğine benzetilmeye çalışılmış yivsiz av tüfeği bahsi geçen "şeyler". Bu "şeyler", ne piyade tüfeğinin yapabildiklerini yapabiliyor, ne de yivsiz av tüfeklerinin yerine geçebiliyor... Hiç bir işe yaramayan, silahın "şeklinden" tatmin olmaya çalışan bir kitleyi suistimal etmeyi hedeflemiş ticari bir aldatmaca bana göre. 

Bu paylaşım konusundaki mevzu, silahlanma, silahsızlanma ile ilgili değil. Konu başka yönlere evrilebilir diye yazma gereği duydum.
Sonuna kadar katiliyorum.Ne av tufeginin performansini veriyor ne de yivlinin yanina yaklasabiliyor.Sadece goruntu baska bir dey degil.Ayrica ohal kalkinca bu cikan yasa da otomatikman iptal olmus olacak.
Ayrica darbe sonrasi milletin ruhsatli silah almasinin onunu acacaz demislerdi ama devami gelmedi.Su sacma sapan ucuk vergileri kaldirsinlar.Silahla suc isleyemek isteyen her turlu isliyor.Guneydogudan zibil gibi tabanca getirten var.Hepsi kayit disi.Bari kolaylastirsinlar su isi de hic degilse devletin de bilgisi olsun kim de ne var diye.Obur turlu guneydogudaki kacakcilar kazaniyor sadece.
http://www.birgun.net/haber-detay/cumhurbaskani-basdanismani-darbelere-karsi-milletimizin-ruhsatli-silah-almasinin-onu-acilacak-120331.html
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Ali ARI

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #39 : 10 Şubat 2017, 16:14:41 »
İstanbul Valiliği yasaklamayı bugün yazılı olarak duyurdu. Diğer valilikler de duyuracaktır ya da duyurmuştur sanırım.

BASIN DUYURUSU

M-16, AK-47 ve G3 gibi uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğini haiz silahlara benzer av tüfeklerinin bulunduğu, bu silahları taşıyanlarla ilgili olarak avcı-terör örgütü mensubu ayırımı konusunda tereddütler yaşanabileceği, uzun namlulu ve tam otomatik harp silahına benzerliğinin yanlış anlamalara ve müessif olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirilmiştir.
İlimizde meydana gelen terör eylemleri de dikkate alınarak genel güvenlik ve kamu düzenini korumak, meydana gelebilecek müessif olayları önlemek amacıyla M16, AK-47 (Kalaşnikof) ve G3 gibi uzun namlulu harp silahlarına benzeyen av tüfeklerinin İstanbul İli Mülki sınırları içerisinde taşınması ve kullanılması 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11. Maddesinin (i) bendi hükmüne istinaden Olağanüstü Hal süresince yasaklanmasına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Resmi Duyurunun Linki

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Ali ARI

• *
« Yanıtla #40 : 10 Şubat 2017, 16:30:34 »
Evet bende şimdi haberlerde gördüm.İstanbul'da yasaklanmış.Bence herkes kendi bulunduğu ilin valilik sitesine girerek duyuruları kontrol etmeli istenmeyen şeyler yaşanmaması için.

http://www.mynet.com/haber/guncel/istanbul-valiligi-o-tufeklerin-kullanilmasini-yasakladi-2875193-1

Bir de bugün facebookta yine birisi yazmış.Adam sıfır tüfek almış başka ilden faturası kesilmiş fakat kargolar artık tüfek taşımadıkları için adam tüfeğini alamamış.Bu doğruysa eğer kimse fabrikaya bakım onarım için bile tüfek yollayamaz.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2017, 16:33:34 Gönderen: Mehmet Alper YAZAR »
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdışı Doğan ATEŞ

• *
« Yanıtla #41 : 10 Şubat 2017, 16:51:20 »
Dilimi ısırayımda bu gidişle avcılığa da dokunursalar şaşırmam.. tövbe tövbe  >:(
  • Beretta 686 Silver Pigeon 1
  • Beratta A400 Lite Sentetik
  • İmpala Plus 66
1977 İzmir

Çevrimdışı Serkan TİKVEŞLİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 10 Şubat 2017, 19:37:19 »
Avcılığa yada av tüfekleri için bi durum söz konusu değil korkmaya gerek yok, geç bile kaldı bence ohal den sonrada yasaklanması lazım bu tüfeklerin av tüfeği diye işlem görmesi çok saçma başka bir kategori de değerelendirilmesi daha doğru olur
Serkantkv
1975 istanbul

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 10 Şubat 2017, 19:46:43 »
Buradaki yasak kalıcı değil. Ayrıca alınmasında ve satılmasında kısıtlama yok. Kısıtlama dağda, bayırda magandalık yapanlara; bu da gayet  olumlu bence. Ancak uyglayanlar, uygulamayı abartırsa sıkıntı
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

• *
« Yanıtla #44 : 10 Şubat 2017, 20:00:53 »
Yalniz Istanbul valiliginin aciklamasinda tasinmasi da yasak diyor.Yani dagi bayiri gectim.Yivli gorunumlu yivsizi olanlar poligonda da atis yapamayacak ozaman.Adam bagajina atti poligona gidiyor.Yakalanirsa sikinti.Bir de bu kargo meselesi var.Bu sacmalik bence.Adam yeni armsan yari otomatik almis tufek bayide yatiyo.Bu fantazik tufekler degil sadece,bizim kullandigimiz av tufeklerini de su an kargolar kabul etmiyor.

http://www.yurticikargo.com/gonderi-rehberleri/Sayfalar/Neleri-Gonderebilirim.aspx

« Son Düzenleme: 10 Şubat 2017, 20:10:38 Gönderen: Mehmet Alper YAZAR »
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #45 : 10 Şubat 2017, 21:50:17 »
Harp silahı görünümlü silahların av için uygun olmaması başka bir konu,bu tüfeklerin harp silahına benzemesi nedeni ile bir süre  ?yasaklamak başka bir konu.Yasaklanan düşünce ile aynı mantık yürütme yapılacak olur ise ;bombalı araç ihtimaline karşı,tüm araçlar veya kısmen olma ihtimali olan araçlarda trafikten çekilmeli mi ?.Olma ihtimali veya daha önceden eşgali tespit edilen kişilere benzeyen kişiler bir süreliğine alıkoyulmalı mı ?.Bunun gibi bir çok benzerlik yazılabilir.Yasaklanan bu tüfekler,sabıka kaybı olmayan,vergi borcu olmayan,kısacası ruhsatı olan kayıtlı tüfekler.Bence illegal lik yüzünden legal olan zarar görmemeli.Yoksa her benzeyeni benzetmekle  :o bir yere varılmaz,bence  :-\
  • Hatsan Supreme Combo 61/71
1972 ANKARA (SİNOP)

The following users thanked this post: Mesut KARABEYİN

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #46 : 10 Şubat 2017, 22:54:06 »
Kargo konusu açılınca aklıma gelen bir şeyi paylaşıp, uyarıda bulunmak istiyorum... Bu konu ile birlikte tüfek devri konusunda da birtakım düzenleme ve kolaylıklar getirilmesi gerekiyor.
En basit örneği ile vekalet ile satış... Tamam vekalet ile satış olur fakat farzedelim kargoya gidildi, tüfek alındı... Yolda polis veya jandarma durdurdu... Ne olur sizce?
Bence ruhsatsız silah taşımak suçundan ceza alınır...  Verilen vekalet satış yetkisi ile alakalı, kesinlikle silahı bulundurma veya taşıma yetkisi vermiyor... Şuanki uygulamada satıcı silahı yanına alıp alıcının işlem gördüğü polis/jandarma birimine gitmesi gerekiyor. Bu sebeple  farklı şehirlerdeki alıcı ve satıcılar için birtakım mantıklı düzenlemeler yapılması gerektiğini düşünüyorum...
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2017, 23:24:22 Gönderen: Kemal KAYAN »
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U
  • Beretta A400 Xplor Unico Semi Auto
  • Fabarm Imperator Pump Action
  • Sarsılmaz Sar 9 (9x19mm)
  • English Setter (Radentis)

Balıkesir/Erdek 1981

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 11 Şubat 2017, 09:12:59 »
Bence isabetle alınmış bir karar,zaten avcı dostlar bu silahları isteselerde kullanmazlar.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı Kurtuluş KARATAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 11 Şubat 2017, 11:45:52 »
Bence de doğru karar... Yivsiz Av Tüfeği bunlar sonuç olarak... Ne o AK-47, M-16 görünümlü tüfekler, bana göre %99'u sadece araba bagajında taşımak, düğün magandalığı yapmak veya yol tabelası, ağaç vb. sağa sola ateş açmak için kullanılıyor ...
1969 Urla/İZMİR

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #49 : 13 Şubat 2017, 16:17:46 »
Son zamanlarda sıkça duyulur oldu kargo firmaları fişek ve tüfek taşımacılığını yapmıyor diye bu işin aslı astarı nedir. bilen arkadaşların yazmaları faydalı olacaktır.
az önce bayii bir arkadaşla görüştüm bu günlerde Konya da bir kurul toplanacakmış ve yeni düzenlemeler getirilecekmiş bu işi tetikleyende 300 500 e internetten ruhsatsız korsan satılan soba borusu tüfekler miş.
konu ile ilgili gelişmeler bizleri ve özellikle satılık tüfek bölümündeki tüm ilanları yakından ilgilendiriyor dahası anlamsızlaştırıyor.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR