Gönderen Konu: Harp Silahi Gorunumlu Yivsiz Tufekler Yasaklanmis.  (Okunma sayısı 13525 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet Alper YAZAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Harp Silahi Gorunumlu Yivsiz Tufekler Yasaklanmis.
« : 02 Şubat 2017, 21:13:11 »

Bu sarsorlu tufekleri kast ediyor heralde.Facebookta birisi paylasmis.Ben bu tufekleri bedava verseler kullanmam ama kullanan arkadaslara duyurulur.
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Fatih YAZICI

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Harp Silahi Gorunumlu Yivsiz Tufekler Yasaklanmis.
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2017, 21:13:47 »
İyice saçmaladılar

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2017, 21:35:56 »
İsabet olmuş
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #3 : 02 Şubat 2017, 23:42:36 »
Bence de doğru karar... Yivsiz Av Tüfeği bunlar sonuç olarak... Ne o AK-47, M-16 görünümlü tüfekler, bana göre %99'u sadece araba bagajında taşımak, düğün magandalığı yapmak veya yol tabelası, ağaç vb. sağa sola ateş açmak için kullanılıyor ...
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2017, 01:07:46 Gönderen: Kemal KAYAN »
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U
  • Beretta A400 Xplor Unico Semi Auto
  • Fabarm Imperator Pump Action
  • Sarsılmaz Sar 9 (9x19mm)
  • English Setter (Radentis)

Balıkesir/Erdek 1981

The following users thanked this post: Süreyya AYAN, Fatih YAZICI, Furkan BÖLÜKBAŞI

Çevrimdışı Aykut ÇAKAR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2017, 00:10:56 »
süper bir karar avcılığım boyunca  avlakta elinde m-16 görünümlü tüfekle avlanan hiçbir avcı görmedim ama bir kaç kez ördek bekindeyken arabayla göl kenarına gelip soda veya bira şişelerini sıktıklarını gördüm bu magandalar hem avımı bozdu hemde ortalığı çam kırıklarıyla doldurup temizlemeden çekip gittiler böyle insanları görünce bu karara saygı duyarım
1982-elazig

The following users thanked this post: Fatih YAZICI

Çevrimdışı Serkan TİKVEŞLİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2017, 00:30:29 »
Av tüfeği adı altında satılması da ayrıca bir saçmalıktı zaten, karar bencede çok doğru
Serkantkv
1975 istanbul

The following users thanked this post: Süreyya AYAN, Fatih YAZICI, Furkan BÖLÜKBAŞI

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2017, 00:48:03 »
Belgenin numarası var ama tarihi gün olarak yazılmamış. Yürürlükte mi acaba bu karar? Yürürlükteyse gerçekten isabet olmuş. Ciddi bir güvenlik riski vardı.  O tüfeklerle, sivil ya da yöresel kıyafetlerle dağda tepede dolaşırken, yüzlerce metre uzaktan emniyet güçlerince görüldüğünde, "terörist" olma riski göz önünde bulundurulacaktır.  Hem güvenlik görevlilerinin işini zora sokmuş oluyorsun, hem de o tüfeği taşıyan kişinin de hayati riski oluyor. Bunu anlamak bu kadar mı zor? Bence ohal ile de sınırlı kalmamalı bu karar.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Ali ARI, Osman KÜÇÜKMUMCULAR, Süreyya AYAN, Aykut ÇAKAR, Fatih YAZICI

• *
« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2017, 07:08:15 »
İbrahim bey facebookta armsan grubunda gordum bende.Milli parklardan arkadasim var ona sorayim bi.Gerci dun ugradim avcilik belgesi icin tam o sirada araziden gelen ormancilar sarsorlu tufege el koymuslardi .Bu yazidan dolayi mi yoksa takoz mevzusundan dolayi mi bilmiyorum.Ama sonucta bence de dogru bir karar.Av tufegi demeye bin sahit.Fantezi urunu bunlar.Yalniz havali tufekleri kapsiyor mu bilmiyorum.Onlar da uzun menzilli sniper tarzi tufeklere benziyor.
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2017, 10:10:00 »
İyice saçmaladılar

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yazıyı okumadınız galiba,avcılar bu silahı kullanırsa özellikle terör bölgelerinde,ne şehit ne gazi b..k yoluna gitti niyazi olacak diyo,
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

• *
« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2017, 10:58:50 »
At izi it izine karismis bizim kullandigimiz normal av tufeklerini de yasaklarlarsa sasirmamak lazim.
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdışı Ali ARI

• *
« Yanıtla #10 : 03 Şubat 2017, 11:19:14 »
Oldum olası bu tüfekleri av tüfeği olarak görmedim. Av tüfeği, av tezkeresi olmadan satılmadığı sürece, bu tür ucube fantazi malzemeleri daha çoook dolaşır bu memlekette. Neymiş efendim savunma amaçlı almış mış. Sen nerede savunacaksın kendini. Şehirde/köyde konutunda, olmadı dükkanında. meskun mahalde ateşli silah kullanmanın cezası; (bildiğim kadarıyla) 1- Malzemeyi (tüfek/tabanca) müsadere 2- İdari para cezası 3- Adliyeye sevk.
Devlet bu tüfeklere(daha doğrusu Av Tezkeresi olmayana) ruhsat vererek  kendi kendine iş çıkarıyor.
  • Ata Venza
  • Yıldız SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huğlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANİSA

• *
« Yanıtla #11 : 03 Şubat 2017, 11:21:30 »
Dun bi tufek sitesi paylasim yapmis.2300 tlye satiyor yine bu fantezi tufeklerden sok oldum.o paraya cok guzel bir poze alinabilir.
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #12 : 03 Şubat 2017, 11:25:01 »
tamam karar güzel lakin bu işin birde ticari boyutu var zaten ülkemiz ekonomik olarak sıkıntıda  birde olaya şu acıdan bakarsak kişinin teror bağlantısı olup olmadığı daha iyi araştırılabilir  yasak getirmek çözüm buldurmaz sonuçta bu üretimlere devlet izin vermiş onaylı tüfekler bu kararın yürürlüğe gireceğine ihtimal vermiyorum
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
« Yanıtla #13 : 03 Şubat 2017, 11:25:07 »
Birçok çeşidini inceledim benim gibi çocukluktan yetişen avcılara hitap etmediği bir gerçek av tüfeği zaten değil ,
Ancak yasaklama terör bölgelerini ve riskli arazilerin bulunduğu yerleri kapsasa ve bu bölgelerde bu silahı dağda taşıdığında postu deldireceğini düşünen kimse bu silahları almaz at ve it ayrılır gibi geliyor bana .

Bizim ülkemizde yıllardır yivli üretim yasktı ne oldu merakı olanların paraları komisyoncular aracılığı ile yurt dışına gitmedi mi?
Atı alan Üsküdarı geçti milyon fersah geride kalıyoruz üretimde .
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

• *
« Yanıtla #14 : 03 Şubat 2017, 11:30:14 »
Simdi o paylastigim resimin sag alt köşesindeki bilgi kisminda yazan telefon numarasini aradim.Boyle bir yazi internette dolaniyor dogrumudur diye sordum.Telefondaki polis memuru dogrudur yasaklandi dedi.Hatta bu telefon direk polis teskilatinin kullandigi telefon heralde bana siz polismisiniz diye sordu.
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #15 : 03 Şubat 2017, 11:33:31 »
tam otomatik diyor ama  bu tüfekler otomatik değilki
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Hakan ÖZDEN

• *
« Yanıtla #16 : 03 Şubat 2017, 11:49:12 »
Elinde böyle bir tüfek olan arkadaşla avlanmakda istemem, yan yana görülmek de istemem. Eskiden her işin bir sitili , bir estetiği vardı. Özellikle terör bölgeleri için çok daha önemli ve yerinde bir karar ancak şehirlerde de avcı olmayan, amacının ne olduğu bilinmeyen insanların elinde bu tür silahların bulunması, bagajda taşınması, giderek sayısının artması beni rahatsız ediyor.
  • Epagneul Breton
Be cool, stay cool, then shot.
Hakan Özden 1964 ANKARA

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İbrahim AYSU, Ali ARI

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #17 : 03 Şubat 2017, 11:56:44 »
  :
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2017, 20:42:47 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: Hakan ATASOY, Selim ARSLANOĞLU

Çevrimiçi Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #18 : 03 Şubat 2017, 12:05:59 »
 bu yazı ile ilgili durumu soran bir bayi arkadaşıma emniyetten söylenen, av fişekleri içinde bundan sonra emniyetten yazı alınacak demişler ne kadar doğruluğu var bilmiyorum,
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 03 Şubat 2017, 12:41:30 »
Terör olaylarının yaşandığı yerlerde diyor.yani bi muğlaklık var.hangi şehirler bunlar.nezamana kadar.ohalin vermiş olduğu yetkilendirmeden dolayı bu kısıtlamaya gidildiği anlaşılıyor
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Ali ARI

• *
« Yanıtla #20 : 03 Şubat 2017, 12:51:46 »
ben pek haz almadığım hiç kulanmadım kullamayıda düşünmediğim çocuksu  bir tüfek tipi bana göre av tüfeği deyil ama atış ve hobi tüfeği olabilir  hobi tüfeği çam şişe kırma çevreyi kirletme vssvsndüğüm madagdalığı otomatikler, çifte lerle de yapıyorlar .kroluk eğitimle biter  yasakla deyi,lbu kıroluğun en dip tabaca yarıştırma  cıroluğu bolca ülkemizde mevcud e ozaman bütünateşli silahları  av tüfekleride ve bütün fişeklerin alımı satımı top yakün  yasaklamak çözümmü sizce yasakları desteklemek akıllıca deyil    yanar dönerlikte akıllıca deyil bu yasaklar yüzünden ülkemiz dünya dan pek çok şeyde 100 yıl gerisinde bence 1980 dede bütün silahlar toplamış hatta 100 yıllık hurda antıka hatıra av tüfeklerine kadar  bu olayda onu hartırlatıyor bi adaım ötesi bu bütün ateşli silahların yasaklanmasıda olabilir .her türlü av tüfeğinde kapsama alına bilir ama bunu şakşaklıayacaklar çıkadır. içimizde desteklemek akıllı işi deyil   :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Selim Bey, atış ve hobi tüfeği diye satılmıyor, ruhsatlandırılmıyor bunlar. Av tüfeği diye satılıyor ve ruhsatlandırılıyor, dışarıda da eline alıp dolaşanı insanlar avcı zannediyor. Dediğiniz olumsuz işleri hertürlü tüfekle herkes yapabiliyor, görüyoruz, izliyoruz. Şahsım adına yasağı desleklediğimi düşünmüyor, bilakis kararın benim yıllardır savunduğum noktalara yaklaştığını görüyorum.
Av Tezkeresi olmayana av tüfeği satılmamalı
Av Fişekleri barkodlu olmalı ve tüfek ruhsatı ve av tezkeresi olana satılmalı ki beni her yıl harç ödediğim ve pul aldığım için enayi yerine koyanlar meralarda sağa sola fişek sıkmamalı.
Bu arada bireysel silahlanmaya sonuna kadar taraftarım herkes dilediği silahı hatta bugünkü formaliteler olmadan dileği miktarda almalı, ruhsatsız silahlara bir defa af getirilmeli, sonrasında çok ağır müeyyideler getirilmeli, bütün silahlar kayıt altına alınmalı ve yivli av tüfeklerinde olduğu gibi harç alınmalı. Şehirlere poligonlar yapılarak insanlara silahlarını burada atış fişekleri ile kullanma imkanı getirilmeli. Merada, ovada, dağda, kırda sadece av tezkeresi olanların silah taşımasına izin verilmeli.
  • Ata Venza
  • Yıldız SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huğlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANİSA

The following users thanked this post: Onur TAVACI, Selim UYGUN

• *
« Yanıtla #21 : 03 Şubat 2017, 13:53:23 »
Selim Bey, atış ve hobi tüfeği diye satılmıyor, ruhsatlandırılmıyor bunlar. Av tüfeği diye satılıyor ve ruhsatlandırılıyor, dışarıda da eline alıp dolaşanı insanlar avcı zannediyor. Dediğiniz olumsuz işleri hertürlü tüfekle herkes yapabiliyor, görüyoruz, izliyoruz. Şahsım adına yasağı desleklediğimi düşünmüyor, bilakis kararın benim yıllardır savunduğum noktalara yaklaştığını görüyorum.
Av Tezkeresi olmayana av tüfeği satılmamalı
Av Fişekleri barkodlu olmalı ve tüfek ruhsatı ve av tezkeresi olana satılmalı ki beni her yıl harç ödediğim ve pul aldığım için enayi yerine koyanlar meralarda sağa sola fişek sıkmamalı.
Bu arada bireysel silahlanmaya sonuna kadar taraftarım herkes dilediği silahı hatta bugünkü formaliteler olmadan dileği miktarda almalı, ruhsatsız silahlara bir defa af getirilmeli, sonrasında çok ağır müeyyideler getirilmeli, bütün silahlar kayıt altına alınmalı ve yivli av tüfeklerinde olduğu gibi harç alınmalı. Şehirlere poligonlar yapılarak insanlara silahlarını burada atış fişekleri ile kullanma imkanı getirilmeli. Merada, ovada, dağda, kırda sadece av tezkeresi olanların silah taşımasına izin verilmeli.
Ben de bulundugum sehirde poligon olmadigi icin belge aldim mesela ve yine ayni sekilde dogaya elinde silahiyla sadece avcilar cikmali ama tam tersi bir durum var su an tufek ruhsati olmadan avcilik kursuna girebiliyorsunuz ama avcilik belgesi alamiyorsunuz.Ulkemiz son zamanlarda teror orgutlerinin yuvasi haline geldi maalesef uzaktan bizim kullandiklarimiz klasik av tufekleri anlasiliyor fakat bu yivli gorunumlu yivsizler at ile itin ayrilmasini zorlastiriyor.Guvenlik guclerinin basinda bir cok bela var.Onlarin islerini ulke normale donene kadar kolaylastiran bir karar ve bence dogru.
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

The following users thanked this post: Ömer TUNA

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #22 : 03 Şubat 2017, 14:40:35 »
Arkadaşlar yazıyı tam olarak okursak, yasaklandığını belirtmiyor. Aynı zamanda her yerde değil "Terör bölgelerinde" ruhsatlı dahi olsa taşınma ve kullanımının kısıtlanmasından bahsediliyor...
Çokta doğru bir karar... Keşke kapsamını daha da genişletseler...
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2017, 14:42:58 Gönderen: Kemal KAYAN »
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U
  • Beretta A400 Xplor Unico Semi Auto
  • Fabarm Imperator Pump Action
  • Sarsılmaz Sar 9 (9x19mm)
  • English Setter (Radentis)

Balıkesir/Erdek 1981

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #23 : 03 Şubat 2017, 15:11:43 »
Evet, o benim de dikkatimi çekti. Dağıtım Gereği olarak, 81 il Valiliği yazmış.   ??? Kapsamı da, "terör olaylarının yaşandığı bölgelerde" diye belirtmiş. Bence bu yazı yürürlüğe girdiyse İstanbul'da da, İzmir'de de yasak olma ihtimali var. Emin değilim.

Arkadaşlar yazıyı tam olarak okursak, yasaklandığını belirtmiyor. Aynı zamanda her yerde değil "Terör bölgelerinde" ruhsatlı dahi olsa taşınma ve kullanımının kısıtlanmasından bahsediliyor...
Çokta doğru bir karar... Keşke kapsamını daha da genişletseler...
1978 - Istanbul

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #24 : 03 Şubat 2017, 15:18:24 »
Aynen...

Elinde böyle bir tüfek olan arkadaşla avlanmakda istemem, yan yana görülmek de istemem. Eskiden her işin bir sitili , bir estetiği vardı. Özellikle terör bölgeleri için çok daha önemli ve yerinde bir karar ancak şehirlerde de avcı olmayan, amacının ne olduğu bilinmeyen insanların elinde bu tür silahların bulunması, bagajda taşınması, giderek sayısının artması beni rahatsız ediyor.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Serkan TİKVEŞLİ