Forumumuza hoşgeldiniz Erkan Bey. Burası çok güzel bir platformdur. İyi forumlar diliyorum şimdiden.
Her iki markayı da birer sezon boyunca yoğun olarak kullanan biri olarak elbette söyleyeceklerim var. Ancak bunlar benim tecrübelerim, sizin tecrübeleriniz farklı olabilir. Bunu unutmayın lütfen.
Erkan Bey, ben ilk önce Ata Neo aldım 2014 yılında ve tüfek sol alt atıyordu. Fabrikaya gidip gelme süreci markaya yakışmayacak kalitedeydi. Bunu daha önce yine bu forumda Ata markası ile ilgili bir-iki konuda anlattım. Şimdi tekrar yazmaya kalkarsam mesajım çok uzayacak, o yüzden yazmayayım ama siz arzu ederseniz forumda bulabilirsiniz. Bu olay sonucu tüfeğim ve markasından soğumamın yanında tüfeğin hafif olması, kinetik olduğu için daha çok tepiyor olması, kurşunu istikrarlı atamaması, ahşap kalitesi vs. beni yeni bir tüfek almaya sevk etmişti.
Ve nihayet bu yaz Akdaş AH212 modelini (Kinetik-Gazlı karışık bir sistem.) fabrikayı ve Sadık Bey'i ziyaret ederek, yerinde bilgi alarak sahiplendim. Sezon boyunca aktif olarak kullandım. Ağırlığı, dengesi, malzeme uyumu, işçiliği ve kalitesi, daha az tepmesi ve kurşun atışlarındaki istikrarı ile şu ana kadar çok şükür gayet memnun kaldım.
Ayrıca, ben Akdaş'ı araştırırken marka ve usta olarak daha güvenilir olduğuna ulaşmıştım. Son olarak bunu da belirtmek isterim.
Sonuç olarak elimdeki Ata Neo'yu uygun bir yan/yana ya da üst/alt çifteyle takas edip, otomatik tüfek kadrosunu Akdaş AH212'ye bırakacağım.
Size kolaylıklar dilerim.
Rast gele.
1988
Fethiye/Muğla
Bayramiç/Çanakkale