Selamlar
İnternette Franchi affinity grupman testi ile ilgili görsel fazla bilgi Yok. Yabancı sitelerde hele hiç Yok. Yeni aldığım Franchi affinity wood'u hemen test etmek istedim. Söylenen ortak bişey var, tüfekten önce şok temin et, kendi şokları berbat! Bende öyle yaptım. İkinci el Serkan Çimen beyin tepe full, mod şoklarını sitemiz ilanlarından temin ettim. Tüfeğin orjinal şokları 1-3-4 olarak geldi. Diğer tüfeğim Ata Neo12nin 3çentik şokundan fazla vardı onuda aldım yanıma, birde isimsiz full şok ve 5 çentik şoku sitemizden temin ettim. Tüfek crio şok olarak gelmediği için bu şoklar sorunsuz uyum sağladı.
Mesafe 35-40 metre arasında ama 35 metre olarak kabul ediyorum. Deneme açık poligonda yapıldığı için ölçüler poligonun 5er metrelik hiza çizgileri referans alındı. Fişek 5 numara 32 gram B&P. Profesyonel hedef kağıdı bulamadığım için mümkün mertebe en büyük kağıda atış yaptım. Kağıt ölçüleri 70cm x 60cm, kağıt dik olarak dikildi. Ortasındaki daire çapı 30 cm. Hava rüzgarlı ( internette 25km/s) ve sıcaklık 9 derece. Hava soğuk olduğu için çok fazla deneme yapamadım. Denemem gereken başka saçma numaraları veya mesafe varsa onlarıda yapar burda paylaşırım. Genelde gölde ördek, tahtalı, üveyik, keklik tavşan avları yaparım.
35 metre mesafeden tüm kağıdımı baz almalıyım yoksa 30 cm çapındaki daireyimi?
35 metre mesafeden 30 cm çapta, 35-40 saçma iyimidir?
Fotoğraflardaki saçma dağılımlarına göre siz olsanız bu şoklardan hangisini hangi avda kullanırdınız?
Saçma dağılımlarını yorumlarsanız sevinirim.
Ustalarıma üstatlarıma saygılar.
Kullandığım şoklar:
direct link to imageİlk olarak tepe full şok denedim emin olmak için bu denemeyi iki kere yaptım. kağıtlarda iki adet sayı var biri dairenin içindeki saçma sayısı, diğeri daire dışındaki saçma sayısı.
Bu kağıtta içerde 36, daire dışında 80, toplam kağıtta 126 saçma var.
Aşağıdaki ikinci Tepe full şok ile atışım.
daire içinde 41, daire dışında 92, toplam kağıtta133 saçma var.
Aşağıda markasız full şok var, şok fotoğraflarındaki en üstte olan. şok çapı baya bi dar.
emin olmak için bu şokla da iki kere atış yaptım.
Daire içinde 39, daire dışında 84, tüm kağıtta 123 saçma var.
Aşağıda markasız full şok ile ikinci atışım var.
daire içinde 33, daire dışında 76, toplam kağıtta 109 saçma var.
private image hostingAşağıda Franchi Affintynin kendi 1 çektik Full şoklu atışı var.
daire içinde 39, daire dışında 92, toplam kağıtta 131 saçma var.
Aşağıda Serkan Çimen bey'in Mod şoku ile yapılan atış var.
Daire içinde 35 saçma var, daire dışında 73, toplam kağıtta 108 saçma var.
Alttaki Franchi nin kendi 3 çentik şoku var
daire içinde 27, dışında 96, toplam 123 saçma var.
Aşağıda Ata Neo nun 3 çentik şoku ile yapılan atış var.
daire içinde 37, dışında 83, toplam 130 saçma var.
html multiple imagesSon olarakda Franchi 4 çentik şokla yapılan atış
içerde 27, dışarda 64, toplam 91 saçma.
jpg pictures free