Yahu fabrika fazladan 40-50 adet kalifiye eleman yetiştirip en ince ayrıntısına kadar tüfeklerin kontrollerini yaptırtsalar, hatalı, kusurlu olanları ayırsalar, piyasaya her yönüyle sağlam, kaliteli, attığı yeri vuran tüfekleri sürseler ne olur sanki.
Herhalde böyle bir uygulamayı extradan masraf olarak görüyorlar.
Ayda 5.000 tüfeği büyük oranda hatasız üreten x bir firma tüfekleri isim yapıpta piyasada tutulunca talepten dolayı üretim adedi 10.000 olunca ne doğru düzgün üretim ne kontrol salla gitsin nasıl olsa tüfek tutuldu mantığı var ve sonuçta o tüfekler bir sürü insanın elinde kalıyor.
Halbuki talebin artmasıyla birlikte eleman sayısını artırıp kaliteyi belli bir ölçüde tutsalar daha fazla para kazanacaklar.
Mesela 1 tüfeğin fabrika çıkış fiyatı 800 tl. olsun. Ayda fazladan 5000 adet kaliteli tüfek üretilipte satılınca 800 x 5000=4.000.000 TL yapıyor.
O fazladan istihdam edilen 50 işçinin maaşı, sgk primi v.s masrafı kişi başı 4.000 tl. yi bulsa bile ayda 200.000 TL. eder ki üretilen kaliteli tüfekler tüm masrafları karşıladığı gibi fabrika daha fazla kar elde edecek ve o tüfekleri alan 5.000 kişide aldığı tüfekten memnun olarak av yapacak ve tüfeğini her ortamda methedecek.
Bu da fabrikaya daha fazla talep olarak geri dönecek.
Baktın talep yüksek kaliteden ödün vermeden tüfek üretmeye devam et.
Tüfeğin fabrika çıkış fiyatı 1000 TL olsun.Yeterki o tüfeği alan avcı o tüfeğe sonuna kadar güvensin.
Bir Vursan 92 A kalitesinde veya eski Huğlu 401 A lar kalitesinde tüfekler üretmek çok mu zor.?Uzay mekiği mi üretiyorsunuz?
Ben Akkar Special alıncaya kadar Akkar hakkında en ufacık bir hata, bir sorun, bir kusur okumamış, duymamıştım.
Sipariş vererek sıfır aldığım tüfekte bol sorunla karşılaşınca araştırdım ki hemen hemen benimle aynı zamanda tüfek alanlardan da şikayetler başladı.
Maalesef yurdumda bir markaya sırf ün yapmış diye, piyasada tutulmuş diye güvenmemek gerekiyor.