Tahtalıyı saymazsak av yok, aklımda olan bir denemeydi bu, av boşluğunda fırsattan istifade bugüne kısmetmiş..
Atışlarda şeffaf koyu yeşil kovanlı 34 gr Bps 5 no fişek kullandım. ortalama 235 civarı saçması var.
Şeffaf koyu yeşil kovanlı 34 gr bps fişeklerde, saçma özkütle ağırlığı biraz daha fazla..
Öbür yeşil fişekte 34 gr ağırlık ve 245-250 saçma saymıştım, bunda 35 gr ağırlık ve 235 saçma saydım..
Bildiğiniz üzere kullandığım Gt1, geniş namlu iç çapına sahip ancak şok ölçüleri namlu çapıyla orantılı değil.
Şokların oranlarından mı yoksa fişekten mi kaynaklandı bilmiyorum ama kağıt üzerindeki sonuçlar biraz değişik çıktı
Ördek yok diye tüfeğin morali bozuldu galiba ondan böyle oldu
Atış mesafesi net 40 metre.. Uçarda gerçekten ciddi bir mesafe.. Sıcaklık 7 dereceydi..
Standartlara uygun bir test değil ama asıl gözlemlemek istediğim merkez 20 ınch dairedeki etkili isabet sayısıydı..
17.45 mm 1 şok 85 isabet
17.70 mm 2 şok 58 isabet
17.95 mm 3 şok 71 isabet
18.10 mm 4 şok 76 isabet
18.35 mm 5 şok 47 isabet kaydetti.
Tahtalı avlarımda bu fişeği genelde 3 şokla kullandım, önleme tuttuğunda çok ciddi mesafelerden kuşları almıştı...
Bu atış da, lambro biturbo 36 gr 4 no fişek.. Mesafeyi 36 metreye çektim ve 3 şokla atış yaptım.. 20 ınch daireye 74 isabet yaptı, bence güzel..
Fişekte 1.90 gr nobel sport tecna barut var.. Sitesinde 740 bar basınç vermiş.. Atarken de hissediliyor zaten biraz zalım bir fişek