Gönderen Konu: Kavisli dipçik kesilirmi ve dipçik bireysel ölçüleri hesaplama?  (Okunma sayısı 4453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan URAS

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Cümleten selamlar;
Franchi affinity wood aldım. Dipçik mesafesi bana uzun geliyor kısaltmam lazım. 3cm yeterli gelicek gibi. (Bu ölçü kolumu kıvırdığımda iç kısma dipçiği oturtup, işaret parmağını tetiğe uzattığımda, tetik ilk boğuma gelmeli imiş)  Kimisi tabanı kavisli ordan kesilmez, tetik arkasından kestir, kimisi dipçiği tabandan düz kestir düz dipçik pedi takarsın filan diyo ama tüfeğin orijinalliğini bozmak istemiyorum. Yardım edermisiniz.

Diğer bir sorum ise dipçik taban ve tepe düşüklüğü pullarla nasıl ayarlanıyor öğrendim ama neye göre ayarlanıyor? Benim bireysel ölçülerim nedir? Bir videoda konuşmacı " ben av fuarında tüfek ustasına kendi ölçülerimi ölçtürerek diğçiğimi ona göre ayarlattım" gibi bişey diyordu. Bu tüfek ustası neleri ölçerek bu dipçiği bu adama göre ayarlıyor? Hangi ölçüye göre dipçik ölçüleri nasıl değişmeli?
Saygılar.

« Son Düzenleme: 23 Ocak 2017, 17:26:42 Gönderen: Volkan URAS »
  • Franchi Affinty wood 12cal
  • Ata Neo 12 12cal
  • Atmaca el yapımı Sürepoze 12cal
  • Husan Arms Tactical 12cal
  • Genç Huğlu 76 namlu özel yapım çifte 12cal
1979 - Antalya

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
En sağlıklısı ve doğrusu 250 tl ne kıyıp kendi ölçünde dipçik yaptırmak.hiç uğraşma ölçünü tam olarak bulamaz dipçiği heba edersiniz
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

The following users thanked this post: Hakan ÖZDEN

Çevrimdışı Volkan URAS

• *
Parasında değilim ama benim ölçülerime göre dipçik yapıcak usta Antalya'da varmı, sanmıyorum. (İnşallah vardır)
Bu ölçüler yazın bıldırcında incecik giyinirken, veya gölde eksi bilmem kaçta, 70 kat giyinince değişmiyormu? Keşke tüfek dipçikleri üzerinde dipçik pedleriyle gelse ( Franchi affinity compact daki gibi)
  • Ata Neo 12 12cal
1979 - Antalya

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Özkanlar silah sanayide dipçik ustaları vardır mutlaka.fabrikada yapılmaz muhtemelen müstakil çalışan dipçik ustası vardır.Yada meşhur dipçik ustası Abdullah Kara ustayla iletişime geçin.
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kıyafet değişince ölçü değişir mutlaka.çözümü birçok sitede satılan armsan phanemo dipçik pedleri.ayarlanabilir.yeni yapılan dipçiğe bunu monte ettirin
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Volkan Bey, Döşemealtı  Odabaşında Atüs silah sanayi var. Yerli- yabancı tüfek tamiri de yapıyorlar. Makine parkları çok iyi. Orayla görüşüp istediğiniz gibi kesim yapabilirler mi bir sorun.
1980-Antalya

Çevrimdışı Hakan ÖZDEN

• *
Dipçiği kestirip yazık etmeyin, sezon bitmek üzere. Baharda bir Huğlu yaparsınız, Abdullah ustanın hem çayını içersiniz, hem de ölçünüze uygun güzel bir dipçik yaptırır ölçüleri de saklarsınız. Yaz içinde bu tüfeğin yanına 3 kilo - 3200 bir çifte veya poze eklersiniz sistem tamam olur. Diğer yandan dipçik çok uzun değil ise genelde pek sorun olmaz, siz ölçüyü kışlık kıyafeterinizle aldırın , yaza da gider.
  • Epagneul Breton
Be cool, stay cool, then shot.
Hakan Özden 1964 ANKARA

Çevrimdışı Adem COŞGUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Dipçiği kestirip yazık etmeyin, sezon bitmek üzere. Baharda bir Huğlu yaparsınız, Abdullah ustanın hem çayını içersiniz, hem de ölçünüze uygun güzel bir dipçik yaptırır ölçüleri de saklarsınız. Yaz içinde bu tüfeğin yanına 3 kilo - 3200 bir çifte veya poze eklersiniz sistem tamam olur. Diğer yandan dipçik çok uzun değil ise genelde pek sorun olmaz, siz ölçüyü kışlık kıyafeterinizle aldırın , yaza da gider.

+1
1976-MUĞLA

Çevrimdışı Volkan URAS

• *
Bİrkaç dipçik ustası ile görüştüm. Dipçik yaptırıcam tamam ama hala bu dipçik ölçüler nelerdir öğrenemedim.
Dipçiğin standart olması gereken ölçüleri heryerde var da Bu standart ölçüler hangi kol boyuna göre veya avuç içi büyüklüğüne veya kolun, boyunun, ellerin hangi ölçüsüne göre standart olarak kabul görüyor.

Nedenmi gerekli; bütün dipçik ustaların internet sitesinde yazan bi ibare var " her tüfek atar kundak vurur" diye. Hava şartları, fişek namlu basınçları, şoklar vs herşeyi iyi hale getirmeye çalışıyoruz öğreniyoruz ama tonla para verip aldığımız tüfeğin atışınıza uygun olup olmadığına, daha doğrusu tüfeğin standartının sizin standartınıza nekadar uygun olduğuna önem vermiyoruz, tüfeğe alışmaya çalışıyoruz. Tek yapabildiğimiz alt üst sağ sol ayar pullarıyla oynamak.

Yani Ben, tüfeğimin bana nekadar uymadığını öğrenemiyorum.
  • Ata Neo 12 12cal
1979 - Antalya

Çevrimdışı Furkan BÖLÜKBAŞI

• *
İyi günler bana göre siz kendi ölçülerinize göre birtane yaptırın orjinalide sizde kalsın yarın öbürgün satarken sattığınız kişiye izah edersiniz üzülmemiş olursunuz
  • Sarsılmaz superpoze
1986 - İstanbul

Çevrimdışı Volkan URAS

• *
İyi bi ustaya yaptırmak gerek diyerek yaptığım araştırmalar sonucunda bu işte baya iyi olduğunu öğrendiğim Abdullah Kara beyin ismine ulaştım. Dipçik üstadı Abdullah Kara nın yanına, Konya Huğluya cuma günü gidiyorum inşallah, telefonda haberleştik. Kendi ölçülerime göre dipçik yaptırıcam, Gelişmeleri burdan paylaşacağım
  • Ata Neo 12 12cal
1979 - Antalya

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sabahtan burdur a gel.yeni sanayide  tüfek tamircisi ismet by. var. bende f.affnity 2 cm kestirdim arka tarafdn kavisli.. kesilirken basında dur ölç ölç kestir.fazla kestirme... yuotube da var dipcik ölç nasıl olmalı derki;;; tüfeği nişan al  ,dipcik tutan sağ eldeki bas parmak ile  burnunuzun  arası 2 parmak arası bosluk olacak.(tetik ceken  boğum yanlıs bir ifade).. arkadan 1 cm kesilirse önden 2cm kısalma yapar dikkat.
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR