Gönderen Konu: Kral Süperpoze İğne Deliği Simetrik Değil!  (Okunma sayısı 4833 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Taha ERTEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kral Süperpoze İğne Deliği Simetrik Değil!
« : 16 Ocak 2017, 22:37:06 »
Merhaba avcı büyüklerim;

Aklıma takılan bir konu var ve bunu sizinle paylaşmak istedim. 5 ay önce Kral marka süperpoze aldım ve aldığımdan beri gözüme çarpan bir detay var. Kafaya takılacak bir şey mi bunu bilmek istiyorum, bu yüzden buraya yazma gereği duydum. Tüfeğin iğne deliklerine tam karşıdan baktığımda: özellikle üst iğne deliği aşağı doğru bakıyor. Sanki deliğin altına dayanıp patlatmayacakmış gibi bir his yaratıyor. Tüfekle 5 aydır sadece 1 kez atış yapma fırsatı bulabildim. Tüfek patladı o konuda sıkıntı yok fakat sanki o asimetrik, iğnenin içeri göçmüş ve alta dayanmış hissi ileride sorun çıkartacakmış gibi bir izlenim yaratıyor bende. Ve tüfek fişeği patlattıktan sonra bir şey daha dikkatimi çekti. Fişeğin kapsülü çok ezilmemişti hafifçe bir eziklik vardı. Ayrıca fişeği koyduktan sonra namluyu kapatırken alt namludaki fişek gövdeye değiyor ve namluyu sert çekmezsem tüfek kapanmıyor. Görüntüleri aşağıya ekledim. Sizce tüfeği garantiye vermeli miyim, yoksa kafaya takılacak gibi bir durum yok mu?
Bu arada ben İstanbulda oturuyorum ve bildiğim kadarıyla Kral Arms'ın fabrikası Konya'da. Garanti süreci nasıl işliyor bu konuda da beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

resim yükle

resim yükle

resim yükle
1994 İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Kral Süperpoze İğne Deliği Simetrik Değil!
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2017, 00:29:55 »
Bu yazdığınız yorumları bir kağıda yazıp garanti belgesi,ruhsat fotokopisi ile beraber karşı ödemeli olarak firmaya gönderin..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

The following users thanked this post: Taha ERTEN

Çevrimdışı Taha ERTEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2017, 00:35:53 »
Ahmet Bey, yorumunuz için teşekkür ederim.

Firmaya önce telefon açıp onlara durumu mu bildirsem yoksa direk şikayetlerimi bir kağıda yazıp kargolasam mı daha doğru olur?
1994 İSTANBUL

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2017, 00:58:48 »
Aynı durumu konu edinen evvelce bir paylaşım daha olmuştu,o defa sanıyorum ata idi tüfeğin markası gene izah etmeye çalışmış ancak konu sahibini tam olarak ikna edemediğimi, hatırlıyorum...Burada herhangi bozukluk olağandışılık yok...O iğne deliklerini bir tünelin ucu olarak düşünelim geriye doğru gidiyor ancak tam karşıdan dik gelen bir tünel değil bu..Üst iğne deliğinin başlangıç noktası gövde gerisinde resime bakarak konuşursak resime göre açıklığın epey sol ve epey altından başlangıç almakta,alt iğne deliği ise resime göre ancak üst iğneye göre daha az oranda sağ ve üstünden başlangıç almakta...Bir başka deyişle gövde gerisindeki minik iğne kanallarımız yani tünellerimiz yamuk ve çapraz seyirler izlemekte bu sebeple tam karşıdan bakılınca bilhassa üst iğne açıklığı oval gözükür zaten iğne geriden bastırılırsa ileri doğru düz değil yamuk çıktığı da görülecektir...Tamamen dizaynı öyle olduğu için olağan ve normal bir durumdur...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Özgür UYAR, Yağız KAYA, Taha ERTEN, Fatih YAZICI

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2017, 01:55:46 »
Ben de kral poze kullanıyorum alaşımlı kasa. Benim tüfeğin de iğneleri sizinki gibi. Normal yani.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimdışı Taha ERTEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2017, 02:01:59 »
Ben de kral poze kullanıyorum alaşımlı kasa. Benim tüfeğin de iğneleri sizinki gibi. Normal yani.

Cevabınız için teşekkür ederim. Peki şuana kadar tüfekte karşılaştığınız herhangi bir problem oldu mu?
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2017, 02:05:44 Gönderen: Taha ERTEN »
1994 İSTANBUL

Çevrimdışı Taha ERTEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2017, 02:03:54 »
Aynı durumu konu edinen evvelce bir paylaşım daha olmuştu,o defa sanıyorum ata idi tüfeğin markası gene izah etmeye çalışmış ancak konu sahibini tam olarak ikna edemediğimi, hatırlıyorum...Burada herhangi bozukluk olağandışılık yok...O iğne deliklerini bir tünelin ucu olarak düşünelim geriye doğru gidiyor ancak tam karşıdan dik gelen bir tünel değil bu..Üst iğne deliğinin başlangıç noktası gövde gerisinde resime bakarak konuşursak resime göre açıklığın epey sol ve epey altından başlangıç almakta,alt iğne deliği ise resime göre ancak üst iğneye göre daha az oranda sağ ve üstünden başlangıç almakta...Bir başka deyişle gövde gerisindeki minik iğne kanallarımız yani tünellerimiz yamuk ve çapraz seyirler izlemekte bu sebeple tam karşıdan bakılınca bilhassa üst iğne açıklığı oval gözükür zaten iğne geriden bastırılırsa ileri doğru düz değil yamuk çıktığı da görülecektir...Tamamen dizaynı öyle olduğu için olağan ve normal bir durumdur...

Cevabınız için teşekkür ederim. Zaten eğer garantiye verecek olursam bunun tek nedeni iğnelerin asimetrik durması olmayacak. Dediğim gibi hem iğne kapsülü az eziyor hem de namlu kapanırken fişeğin pirinç kısmının kenarını eziyor. Umarım bu söylediklerim Kral tüfeklerinin kronik problemleri değildir.
1994 İSTANBUL

Çevrimdışı Mehmet USTATÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2017, 06:19:59 »
Benimde kral pozem var, iğne mekanizması resimde paylaştığınız gibi, şu ana kadar patlatmama problemi olmadı.
  • Kral Tundra
1986 - Kocaeli

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #8 : 17 Ocak 2017, 09:36:40 »
Bende ki de nerdeyse buna yakın. ilk başlarda düdüz dü hatasiz gibi di ata ata buna yakın olmaya başladı
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 17 Ocak 2017, 11:06:22 »
Bende 90 model huglu 104a var binlerce fişek atılmıştır belki ama iğneler ilk gunki gibi    sizin tüfeğinizin kasa alaşıminin sertliğiyle ilgili olabilir ama gittikçe  genişleyeçek gibi duruyor sanki
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

Çevrimdışı Taha ERTEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 17 Ocak 2017, 17:59:12 »
Cevap veren herkese teşekkür ederim. Açıkçası garantiye gönderip göndermeme konusunda kararsız kaldım. Garantiye verip daha kötü durumda alırım diye de korkuyorum.
1994 İSTANBUL

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • avcılık özgürlüktür.
« Yanıtla #11 : 17 Ocak 2017, 18:45:36 »
Buna yakın bir durum benimde başıma gelmişti, Sarsılmaz nev avrasya marka S. poze tüfeğimi aldığımda iğne deliği yamuktu ve kapsülünde biraz kenarına zayıf vuruyordu. Bayi ye gittim güzel ayrıntılı bir yazıyla birlikte fabrikaya gönderdik, bir süre sonra tüfek geri geldi ve sorun düzeltilmemişti. Sadece iğneyi biraz sivriltmişler ve geri gönderdiler, daha sonra patlatmamaya başladı ve tadıdığım iyi bir ustaya gidip yüklü bir masraf ederek deliği doldurtup tornada tekrar yeni delik açtırdım.  Bence derhal gönderin ve değişimini isteyin derim.
  • Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Çevrimdışı Taha ERTEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 17 Ocak 2017, 19:16:59 »
Buna yakın bir durum benimde başıma gelmişti, Sarsılmaz nev avrasya marka S. poze tüfeğimi aldığımda iğne deliği yamuktu ve kapsülünde biraz kenarına zayıf vuruyordu. Bayi ye gittim güzel ayrıntılı bir yazıyla birlikte fabrikaya gönderdik, bir süre sonra tüfek geri geldi ve sorun düzeltilmemişti. Sadece iğneyi biraz sivriltmişler ve geri gönderdiler, daha sonra patlatmamaya başladı ve tadıdığım iyi bir ustaya gidip yüklü bir masraf ederek deliği doldurtup tornada tekrar yeni delik açtırdım.  Bence derhal gönderin ve değişimini isteyin derim.

Cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası garantiye vermekten çekiniyorum şuan. Ürünü değişim isteyerek firmaya gönderdikten sonra tamir edip bana geri verirlerse ve sizin yaşadığınız gibi kötü bir durum yaşarsam diye korkuyorum. Ondan sonrası benim için eminim daha uğraştırıcı olur.
1994 İSTANBUL

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 18 Ocak 2017, 02:50:23 »
Sn Kamil ÜNLÜTÜRK abimiz iğnelerin duruş sebebini açıklamış doğrudur. Sonuçta bu silah bir Blaser değil dik gelen iğneler yok üstelik silah fiyat birim bazında Kraldan daha fazla asimetrik şeyler beklemek doğru değil patlamama sorunu yaşarsanız ancak fabrika size yardımcı olabilir Taha bey.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 18 Ocak 2017, 18:54:57 »
Bence ya iğne eğri veya iğne yatağında bir sorun var. En azından iğnenin çıkış yerinde bir sorun var bence. İğne çıkarken deliğin kenarını dışa doğru eğmiş, bombe yapmış görünüyor. Zayıf vurması da ondan olabilir ve zamanla kırılma da olabilir. Bunları bir kullanıcı olarak yazıyorum. Nihai teşhis değil.

Ben olsam iğneyi ve yayı sökerim. Yayı takmadan iğneyi iterek, çekerek rahat hareket edip etmediğini anlamaya çalışırım. Evvelce sökmüştüm ve forumda da izah etmiştim. Zor değil ama lokma anahtarı ve biraz dikkat, azıcık beceri gerekiyor. Yine de buna bakılsa da kendi kendimize koyduğumuz teşhis silahçınınkiyle örtüşür mü bilemiyorum. Son karar sizin.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Taha ERTEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 18 Ocak 2017, 19:16:32 »
Bence ya iğne eğri veya iğne yatağında bir sorun var. En azından iğnenin çıkış yerinde bir sorun var bence. İğne çıkarken deliğin kenarını dışa doğru eğmiş, bombe yapmış görünüyor. Zayıf vurması da ondan olabilir ve zamanla kırılma da olabilir. Bunları bir kullanıcı olarak yazıyorum. Nihai teşhis değil.

Ben olsam iğneyi ve yayı sökerim. Yayı takmadan iğneyi iterek, çekerek rahat hareket edip etmediğini anlamaya çalışırım. Evvelce sökmüştüm ve forumda da izah etmiştim. Zor değil ama lokma anahtarı ve biraz dikkat, azıcık beceri gerekiyor. Yine de buna bakılsa da kendi kendimize koyduğumuz teşhis silahçınınkiyle örtüşür mü bilemiyorum. Son karar sizin.

Cevabınız için teşekkür ederim Volkan Bey. Dediğiniz gibi iğne deliğinin ağzı hafiften dışarı doğru eğrilmiş. Parmakla yoklayınca da hissediliyor. Tüfeği ilk aldığımda da aynen böyleydi. Tüfeği garantiye vermeyi düşünüyorum fakat daha kötü bir durumda geri döner(kaş yapayım derken göz çıkarırlar) diye korkuyorum. Sizin bu konudaki fikriniz nedir? Sizce garantiye vermeli miyim?
1994 İSTANBUL

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 18 Ocak 2017, 23:43:06 »
Haklısınız fabrikaya geri gönderilip üzerine ilave sorunlarla geri döndüğünden şikayetlere de az rastlamadık. Ne diyeyim? Şimdi bu pek mühim bir sorun değil aslında. Masrafı yok kanımca. Fabrika bakar, gerekeni yapar. Yapılmazsa da sadece av esnasında fişek patlamazsa keyif kaçırır. Başka bir sorun olmaz. Göze alabileceklerinizi değerlendirin.

1. Kendiniz sökü anlattığım gibi bir muayene yapabilirsiniz. Belki iğne eğridir veya dikkat çeken bir hatasını fark edersiniz.

2. Bunu yapmazsanız civarda bir silahçıya bir gösterip ona danışabilirsiniz.

3. Fabrikada konuyla ilgili yetkili birini ismiyle tanıyıp, onun yönlendirmesine göre hareket edebilirsiniz.

4. Kullanıp beklersiniz. Artık ne olursa olur.

Tamir ettirecekseniz, elden tamire verip, bırakmadan geri almaya çalışın. Belki de hiçbir sorunu yoktur, onu da öğrenirsiniz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Taha ERTEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 19 Ocak 2017, 00:28:44 »
Haklısınız fabrikaya geri gönderilip üzerine ilave sorunlarla geri döndüğünden şikayetlere de az rastlamadık. Ne diyeyim? Şimdi bu pek mühim bir sorun değil aslında. Masrafı yok kanımca. Fabrika bakar, gerekeni yapar. Yapılmazsa da sadece av esnasında fişek patlamazsa keyif kaçırır. Başka bir sorun olmaz. Göze alabileceklerinizi değerlendirin.

1. Kendiniz sökü anlattığım gibi bir muayene yapabilirsiniz. Belki iğne eğridir veya dikkat çeken bir hatasını fark edersiniz.

2. Bunu yapmazsanız civarda bir silahçıya bir gösterip ona danışabilirsiniz.

3. Fabrikada konuyla ilgili yetkili birini ismiyle tanıyıp, onun yönlendirmesine göre hareket edebilirsiniz.

4. Kullanıp beklersiniz. Artık ne olursa olur.

Tamir ettirecekseniz, elden tamire verip, bırakmadan geri almaya çalışın. Belki de hiçbir sorunu yoktur, onu da öğrenirsiniz.

Sanırım detaylı bir açıklama metni ile garantiye göndereceğim. Böyle küçük gözüken bir işlem için değişim yaparlar mı bilmiyorum ama en kötü ihtimalle değişim talep edeceğim. Çünkü bu eğriliği ve genişlemeyi nasıl tamir edebilirler hayal edemiyorum.
1994 İSTANBUL

Çevrimdışı Barış BALCI

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #18 : 20 Şubat 2017, 13:57:05 »
Kral başlığı mazakta işliyor.En iyi tezgah 5 eksende.
Tüfeğiniz sonuçta çok el işciliği olmayan bir tüfek.Fiyat olarak olması gereken süperpozeye göre ucuz.
İğne doğrumu diye merak ediyorsanız atıştan sonra fişeğin tam ortasına mı vuruyor diye kontrol ediniz.
Sonuçta tasarımı öyle yapmışlar. Bu bir hata değildir. Çalışmasına veya kalitesine bir etki yapmaz.
İyi günlerde kullanınız. Hayırlı olsun.
  • Akdaş
  • Husan
  • Bora
  • Akus
1974 - Beyşehir

The following users thanked this post: Mehmet USTATÜRK