Önceki yorumda yazdığımı yine tekrarlıyorum uzak vurmak için kalın saçma şart..
İbrahim Beyin dediği gibi saçma ağırlığından ziyade barut haddi iyi olan normal gramaj fişekler de kalın saçmayla güzel işler yapıyor. Bp f2 34 gr 3 no ile mesafeleri çok kez zorladım.
Bu sezon bps kullanıyorum 1.90 civarı tecna barut 34 gr saçmayı harika mesafelere sürüyor.. Arkadaş 36 gr 4 no ile 70 metresi vardır abartmıyorum tahtalıyı gökyüzünden aldı.
34 gr 4 nosuyla atış yaptığım yerden 125 adım saydım tahtalının kanadı dibinden koparmış videosu da var forumda. Yani anlatmak istediğim barut haddi yüksek olan 34 - 36 gr fişek bile bazen olmadık mesafelerden avlar alabiliyor..
Daha extrem bir şeyler arıyorsanız 2.10 gr tecna barut ve 40 gr ağırlıkla power tapa 2 no saçmanın isabet ettiği takdirde en az 70-80 metreden ördeği alacağına şüpheniz olmasın. Yeterki saçma tutsun...
Bu doldurduğum sıkılarla aynı sizin dediğiniz gibi rüzgarlı fırtınalı havada 3 adet ördek aldım mesafeleri metreyle ifade etmeye çalışsam çoğu kişi inanmaz..
Av tüfeğinin ortalama menzili bellidir ama bazen olmadık sürprizler de yapabilir
Siz fişeği iyi seçin tüfeğinize güvenin ve arkasında iyi durun, gerisi nasip...