İbrahim bey boradan bahsetmiştim milli keskin nişancı tüfegi ,piyade tüfeği ayrı
Tesekkurler zafer yüksel
Bizimkilerin yaptığı nasıl hatta amerika mudure projesi icin rüşvet verirken yakalandı
Kendi Türk malimiz diye övmüyorum elin amerikalisi övüyor ordan biliyorum
Siz, "Amerika müdüre projesi için rüşvet verirken yakalandı" dediniz ya
Hah işte o rüşvet , Bora için verilmedi, MPT76 için verildi
Ve siz, "rüşvet verirken yakalanan" , "bizimkilerin yaptığı nasıl" dediğinizde, ortaya tek bir tüfek anlamı çıkıyor: MPT76 , yani Bora değil. MPT76 için rüşvet verildi, Bora için değil.
(Daha doğrusu, MKE müdürü, çizimleri satmaya çalışırken yakalandı)
MPT76'nın reputasyonu oldukça iyi, Bora için aynı şeyi söylemek şu an için zor maalesef.
Bora da, MPT76 da bugüne kadar yapılamayan şeylerdi, her ikisi de Türkiye'de ilk kez yapılan şeyler, inşallah devamı da ve daha iyileri de gelecek. MPT76 için olmasa da, Bora'nın daha da geliştirileceğini ümit ediyorum. Savunma sanayiimizin diğer alanlarında da, daha önce hiç olmayan üretim atılımları gerçekleşiyor, bunları görmezden gelemeyiz, gelmiyoruz. Hepsi bizim gururumuz. Tahmininizden daha fazla yakından takip ediyorum ve inceliyorum bunlarla ilgili gelişmeleri , emin olun.
Ancak bu konuda bahsi geçen tüfek .338 Lapua Magnum, Bora ise 7.62x51mm Nato kalibresi üzerine geliştirilebildi (şimdilik).
Yani MPT76'nın kalibresiyle aynı kalibrede üretildi Bora da. Çünkü, MKE, 7.62x51mm Nato kalibresi üzerinde oldukça gelişmiş donanım ve bilgi birikimine sahipken, henüz .338 Lapua Magnum kalibresinde sniper üretebilecek Know-How birikimi yok, henüz yok, ama olacak inşallah, bir şekilde teknoloji transferi , araştırma geliştirme , makina parklarının uyarlanması vs gerekiyor ama bu bir süreç. Beklemeliyiz. Ancak olacak inşallah.
Yani aslında, yivli konusunda çok çok az bilgisi olanlar dahi bilir, bu iki kalibre pek de karşılaştırılabilecek kalibreler değil, etkili menzil, vuruş gücü açısından çok farklı kalibreler. Denk değiller. Yani her biri kendi klasmanındakilerle karşılaştırılırsa her ikisi için de daha adil olunmuş olur.