Kardan sonra akşam bekinde güzel ördek çalıştı, akşam geçişte uzak kalsalarda 3 tane nasiplendik çokşükür. Öncesinde tek başına gelen tahtalıyı da çantaya atmıştım
Sabah hem kanalları gezer ördek bakarım hem de tahtalı postası yaparım diye çıktım.. Sular donmuş, ördek kalkmadı..
Tahtalılar kar ayazında hep alçak uçardı ama bu sabah ters köşe olduk
Etrafta avcılar var tabi onlarında etkisi olmuştur.
Geçişler yine 35-45 metre civarıydı..
Video çekemedim ama kuşlar uçarken kar yansımasıyla göğüs tüyleri bembeyaz görünüyordu uçuş görüntüleri süperdi..
Hava erken saatlerde daha soğuktu saat 8.40 civarı -4 dereceye yükseldi, nem %90 civarı olunca -4 derece bile ciddi rahatsız edici oluyor
Güzel kuş var, yüksek geçişler olsa da çokşükür limiti doldurup, nasibimi aldım.. Tek olan fotoğraftaki epey büyüktü..
Benim avda istediğim şeylerden biri fişeklerin eksi derecelerde bile performanslı olmasıdır.. Yerli fişeklerde maalesef bunu görme şansımız yoktu.
Yerli fişeklerin çoğunda eksilerde tahtalıya 30-35 metrede konara attığımda bile arkalarından tüy topluyordum..
Bps fişeğin burada birkez daha hakkını teslim etmek gerek. Bu havada 40 metre civarı uçan tahtalıyı paketleyip alabiliyorsa bana da tekrar helal olsun demek düşer..
Herkese kazasız belasız güzel ve bereketli avlar nasip olsun.. Rast gele..