Feridun Bey, iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim.
Türkiye'de üretilen tüfeklere baktığımızda Akus markası benim açımdan muhatap alınabilir bir marka olarak göründü. Bu diğerlerinin yüzüne bakılmaz manasına gelmiyor. Zira trap tüfeği olarak da Akkar kullanıyorum ve benim bu sporu ne kadar yapabildiğim kadarı ile ilgili olarak yeterli geliyor. Ama iddialı bir trap sporcusu olsaydım sanırım durum değişik olabilirdi.
Ben hiç kimseye Holand alamıyorsan onun yerine bir Akus al diyemem. Benziyor olması kendisi olduğu anlamına gelmez. Holand almak isteyen birisi onu alabilmek için elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Burada, paramız yerliye gitsin diye bir düşünceden yana da değilim. Yerli para verilecek düzeye gelsin fikri zannımca daha doğru bir fikir.
Ona o kadar para verilir mi diyenlere de söylenecek şey sanırım "Elinizde bulunana verdiğiniz para doğru ürünün parası mı." diye sormaktır.
Efendim ucuz olunca kötü mü olurmuş. Evet ucuzsa kötüdür. Bu sadece ürün açısından değil ekonomi açısından da kötüdür. Ürün ucuzsa üreticisi ucuz malzeme ile ucuz işçiliğe çalışıyor demektir. Ucuz ürünü alan kendi işinde ucuza çalışıyor yani standart hakkını bile alamıyor demektir. Eğer Türkiye'de hayvancılık bitti ise bunun sebebi sütün sudan ucuz olmasıdır.
Ucuz mal üreticisini, işçisini öldürür. Kullanıcısını da memnun edemez. Kaliteli üretici olmak nasıl ki bir bilgi ve beceri gerektiriyorsa kaliteli tüketici olmak da aynı bilgi ve beceriyi gerektirir. Kestirme mantıkla bakacak olursak hepsi de delikli borudur, tetiğine basarsan patlar. Hepsi de hedefi vurur.
Paslanma konusu da ayrı bir şey. Demirden yapılan her şey paslanmaya müsaittir. Koruma yapılmazsa paslanır.
Sanıyorum burada daha önceki yorumların birisinde de belirtmiştim benim yeni bir tüfeğe daha ihtiyacım yoktu. Türkiye'deki firmaların içinde kalite ve işçilik bakımından Akusun depar atan bir firma olduğunu düşündüğüm için bir tane de onlardan alarak kendi çapımda desteğimi koymak istedim. Elime alıp, gıyabında düşünmenin ötesinde gerçeği ile karşılaştığımda memnun kalırsam arkadaşlarıma da öneririm, memnun kalmazsam sebepleri ile birlikte tavsiye etmediğimi de dile getiririm. Ama şimdiden söyleyeyim bir purdeyle yarıştıracak da değilim.
Biraz fazla konuştum sanırım. Av meraklısı ve silah zevklisi arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım efendim.
Fatih Bey,
Yeni tüfeğiniz hayırlı olsun. Tüfeğinize kavuştuğunuzda inşallah elinizi okşar, yüzünüzde gülücükler oluşturur. Merada gezerken sizi heyecanlandırıp mutlu eder.
Fatih Bey, Size ayrıca teşekkür etmek istiyorum, benimde gündemimde olan ve arayış içinde olduğum bir konuyu forumda gündeme getirmişsiniz.
Elime alıp inceleme fırsatı bulduğum prestij serisi olmayan sınırlı sayıdaki AKUS poze ve çiftelerde (fiyat aralığı 4000-4500tl) belirli bir standart ve işçiliğe sahip olduklarını gözlemledim. Özellikle İngiliz kundaklı tüfeklerde tetik muhafazası ve uzantısının işçiliğini ve ahşapa montesini çok beğendim. Söz konusu olan prestij serisi, tam çakmaklı özel bir tüfek ise ortaya bir sanat eseri çıkar diye düşünüyorum.
Olaya şöyle bakmak istiyorum özel, kaliteli bir tüfeğe sahip olmak isteyen ancak yüzyılların birikimi olan Boss,Holland-Holland, Purdey gibi kusursuz tüfeklere ulaşamayan(şahsen ben bu guruba giriyorum) zevk sahibi, yivsiz av tüfeği tutkunları için doğru adres AKUS Prejtij serisi mi? Yoksa Ülkemizde avcılar arasında yaygın bir ifade olan Örneğin: Ona o kadar para verene kadar gider Brownıng B 725 light alırım mı? (Şahsen ben böyle bir ön yargıya sahip değilim ,Browning'e olan hayranlığımdan ve B 725 in yadsınamaz teknik özelliklerinden dolayı iki kez alma aşamasına geldiğim B 725'i görsel yönden beni etkileyemediği ve hiç kullanılmamış(teşhir tüfeği) olmasına rağmen oksitlenmiş olmasından dolayı kararsız kaldım ve alamadım.)
Avlak forumdan(av kültürü konusunda değerli bir kütüphane) kafama takılan sorular oldukça faydalanıyordum ama ilk kez yazıyorum bu arada.
Yazılarını severek okuduğum ve faydalandığım bu işin duayenleri İbrahim Aysu ve Tuncay Kahraman Beyler olmak üzere isimlerini burada tek tek sayamayacağım forumun değerli üyeleri, konuya benim sorumu da göz önünde bulundurarak fikirlerini beyan ederlerse çok müteşekkir olurum.