Teşekkür ediyorum Kamil Bey.
Bu konuyu biraz daha detaylandırabilir miyiz?
Fatih bey ben hernekadar İtalyan safı tutmuş gibi görünsem de av tüfekleri alanında feyz aldığım coğrafya esasen Britanya bilhassa da İngiltere taraflarıdır,zaten tüm hikayenin yeşerdiği yerin de bu bölge olduğu da yaygın kabul görür ve dahi, siparişini verdiğiniz tüfek dahi önde gelen bir İngiliz marka modelin adeta karbon kopyasıdır..
Devamen silahınızın yüzyıldan fazla zamandır değişmeden master kalıbını üreten firma(holland holland) da dahil olmak üzere orada 70 cm altı namlu adeta yasaklıdır...Tabi bunda av geleneklerinin ağırlıklı olarak sürek avı ve geçit kuşuna atış şekli sebebiyle olduğu da düşünülebilir fakat uzun namlunun bariz bir swing avantajı vardır daha dinamik ve kendinden tahrikli gibi hareket alır ve uzun nişan hattı da bilhassa 30 metre üzeri atışlarda hedef takibi yönünden daha iyi..
Ufakta olsa balistik(hız ve grupman)avantajı da var bence...Ayrıca atış disiplinlerinde de durum böyle,örneğin skeet gibi kısa mesafe ve kaval şokla yapılan atışta bile eskiden 67-71 tercih edilirken artık en kısa 71,ağırlıklı olarak 76 kullanılıyor diye biliyorum,swing avantajı nedeni ile..
Kişisel görüşüm olarak bir de estetik olarak hele de çifteye 71-80 arası namlular daha çok yakışıyor ve daha ciddi ve iş yapacak bir karakter de kazandırıyor..