Avcı ve silah sever arkadaşlarıma selam ve muhabbetle.
Uzun zamandır bir S&S klasik çiftem olsun istiyordum. 2016 Aralık ayı son haftasında AKUS firmasına siparişimi verdim.
Namlu 66 cm.
DEĞİŞTİRİLDİ. 71 cm
fişek yatağı 76,
4-2 fix,
DEĞİŞTİRİLDİ. 4-3 fix
sürme boya
Çift tetik, ejektörlü, bütün çakmak, kemik meneviş,
İngiliz yağlı kundak.
Benim tüfeğime kimse laf edemez diye bir anlayışım yoktur. Tüfek elime geçtiğinde de ameliyata, ölçüme, eleştiriye açık olacak. Yerli mi, Avrupa mı tartışmalarını da bu tüfek üzerinde canlı olarak yapıp tüfek sahibi olmak isteyenlerin daha net bilgilerine sahip olmasını sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Burada yapılacak eleştirilerin teknik ve estetik kaygılar taşıyacağını onun dışında afaki tarzların yer almayacağını umuyor ve bekliyorum. Bu yaklaşımın hem Türk avcısına hem de Türk silah sanayisine katkıda bulunmasını amaçlıyorum.
Neden AKUS diye bir soru da akla gelebilir. Madem böyle bir şey yapmak istiyordun ona vereceğin parayla beş tane değişik marka alıp onlar üzerinde de konuşabilirdik denilebilir. Öncelikle bir tüfeğe ihtiyacım yok. Elimde avlanmak için yeterinden fazla hatta kullanmadığım tüfeklerim de var. Akus firması ile de her hangi bir tanışıklığım yok. Türkiye'de üretilen en iyi tüfek olduğu kanaati yaygın olduğu için ben bu işi onunla yapmak istedim. Tabii bu arada da en iyisine de sahip olmak tercih sebebi.
Teknik ve estetik kaygılarla yapacağınız bütün olumlu ve olumsuz eleştirileri zevkle takip ederken, yerli silah üreticilerimize de katkınız olacağını düşünerek siparişini verdiğim Tüfeği eti sizin kemiği benim diyerek foruma şimdiden teslim ediyorum.
Saygı ve sevgilerimle.