Hüseyin Bey duyarlılığın için bizlerde size teşekkür ederiz.
Bu başlık altında yorumlara katılan arkadaşların bir çoğunu yakinen tanırım ve fikirlerine katılmaktayım.
Ancak bir hususu belirtmek isterim muş avcılarının %80 lık kısmı bu konularda duyarlıdır, geriye kalan %20 lik kısmı da %80 kısımdan çekinerek alınan kararları uygulamaktadır.
Geriye kala dışarıdaki ve yakın il ilçelerden gelen avcıların 3 bölümü vardır. 1. Bölümü kendi halinde çıkar merayı gezer bir iki tüfek atar 1 ve 2 saat gezer iner avladığı keklik sayısı 2 ile 3 arasındadır. 2. Bölümü ise genç nesilden oluşmakta enerjik ve doyumsuzdur yeleğini fişek doldurur yanına yedek bir pakette alır gün boyu yarış içerisindedir. 3.Bölümü ise kendilerini dernek başkanı kisvesine sokarak veya başkan yardımcısı,yöneticisi, Av bayisi vesaire isimler ile bölgenin tüm noktalarını açık kapalı demeden yasak serbest demeden talan ederler.
Bunların önüne geçmek çok zor kimse bu sorunları çözemez devletin çözemediği gibi.
Avcılık duygusunun en güzeli insanın kendisinden oluşacağı bir duygu ve his olmalıdır dışarıdan söylemekle veya anlatılmak ile yasak cezalar ile olmuyor. Bu nasıl gelişen bir duygudur bana göre bu ALLAH vergisi ile ALAHUTAALA bir insana bu duyguyu verdiğinde kişiler bu muhasebeyi kendileri yapar vicdanı ile baş başa kaldığında neyi ne zaman başlayıp bırakacağını nerede nasıl av yapacağını düşünür uygular bana göre doğrusu budur.
Gelelim keklik kıyımına bu yıl bahsi geçen bölgelerde duyduğum kadarı ile avı yapan avcılar arasında çoğunlukta araç başı 50 ile 80 keklik avlanılmıştır kimi palaz dağda kimi ise aç perişan gideceği bir yeri olmadığı için yola inen kuşları kalt etmiştir. Ayrıca bu katliamlara şahit olup ta avı bırakan bir çok vicdanlı avcıda olduğunu duymuştum.
Gelelim bu katliamları yapanlara bunlar Rusya'dan veya Amerika'dan gelen kişiler değil bunlar bölgemizin başkanları ve herkes tarafından tanınan sayıları 3 -5 kişiden oluşan sözde yöneticilerdir. İsimlerini kimse zikretmemiş ama bu kişiler sözde bölgenin korunmasına yardımcı olan kişilerdir. Bu kişiler, işlerine gelmediği taktirde istedikleri yerde istedikleri kişiyi şikayet ederler kendilerine gelince melek yüzlü şeytandan başkası değiller.
Bana gelince benim tüm avcı arkadaşlara tavsiyem vicdanları ile avlansınlar birde 3 madde ile ayırdığım avcıların 2. ve 3. maddedeki avcı gruplardan ayrı ve uzak kalsınlar.