Askerliğimi 1987 yılında Denizli 12.piyade alayında kısa dönem er eğitim çavuşu olarak yaptım.Videoda m36 olarak gösterilen kırıkkale piyade tüfeği acemi erlerin 25/100/200 metre atışlarında kullanılırdı.Maalesef bakımsızdı.Sıfırlamaları,mekanizmaları genellikle bozukdu.Bölükde bir tane sağlam ve karıncalanmamış olanını bulmuş ve atışlarda onu kullanmıştım.Harikulade bir tüfektir,tepmesi biraz fazladır o kadar.Hatırası önemlidir.Çanakkale ve Milli mücadele de atalarımızın kullandığı tüfektir.Amerikan ordusunun 2.Emperyalist bölüşüm/yağma savaşında kullandığı m1 tüfekleri ise eğitim tüfeği idi.Çok ağır,parça sayısı fazla ve Mehmetçiğin vücut ölçülerine uygun değildi.Birkaç sefer mermi attım ama çok kaba bir tüfek olduğu için pek tutmamıştım.
Kırıkkale Tüfekler'in takip eden yıllarda çeşitli ülkelere satıldığını duydum.Elin gavuruna satılacağına aynı fiatla kendi vatandaşımıza satılsa ve o güzel yadigarlar bizde kalsa daha doğru olurdu.Videoyu seyredince 31 yıl öncesine gittim ve üzüldüm.