Çok değerli iki Forum üyesinin Akkar Altay tüfek ile ilgili biribirinden farklı yorumlarını okuyunca kafam iyice karıştı…
Celal KALABALIK
Ynt: Akkar Altay Special mı Özkanlar FX015 mi?(İkiside Fiyat 1500-1600)
11 Aralık 2015, 21:50:32 »
Ben 11 yıl akkar altay kullandım.sadece bir defa mekanizma tırnağı kırıldı,başkada bir sıkıntı olmadı.enaz 2500 fişek atmışım.rıza beyin anlattığı hiçbir sıkıntıyı yaşamadım.50 metrede a4 kağıdına 3saçma isabet etmişse kötü değildir.ayrıca kullanılan fişeğin tapası saçma dağılımında çok etkili bir sebeptir.örneğin bior, dipersante ve keçe tapa çok yakın mesafede dağıtır.aksine power tapalar uzak mesafelerde çok daha az açar.hiç bir zaman 1 numara şok kullanılmasından yana değilim.ben akkar altay tüfeğimde kasım ayına kadar 5 no,kasımdan sonra 3 no şok kullanıyorum.çok memnunum.tüfekte tutukluk yaşamadım.ama tüfekleri makyajlı değil.pek süslü görünmezler.o konuda tüfeklerini geliştirmeleri lazım.özkanlar kötü bir fima değil.ben huğlu nitro yu alacaktım vazgeçtim.yeni tüfek almamın sebebi hep aynı tüfeği kullanmaktan bıkmam oldu.vazgeçmemin sebebi de tüfeğimden pek farklı olmamaları oldu.şayet iyi bir yerli tüfek çıkarsa alırım.karar senin.deneyerek almak en doğrusudur.
Caner COŞAN
Ynt: Akkar Altay Special mı Özkanlar FX015 mi?(İkiside Fiyat 1500-1600)
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2015, 21:36:19 »
akkar altay 71 namlu bende kulladım sattım çalışmasına bir şey diyemem saat gibi çalışır akkar ancak ustalrında dediği gibi namlusu çabuk pas yapıyor el kundağı ise sanki kartondan yapılmış gibi bir his veriyor çok kalitesiz magnum fişeklerde çatlıyabilir onun dışında atış anında geri tepme çok değil ama namlusu çok şahlanıyordu yıkıcılığı çok iyiydi hafifliğde çok güzel akkarın kuş gibi elinizde benim kanatimce akkarın fazlasıyla makyaja ihtiyacı var silahları hiç göze hitap etmiyor ve kundak dipçik kalitesi çok vasat ustarın dediği her atışdan sonra itinalı bakım yapılması lazım akkara.