Mutlucan kardeşim konu açılalı uzun zaman olmuş ama yinede yazayım.Elindeki çeliğin ne olduğunu bilmen gerekir bu noktada. şayet hafif alaşımlı bir çelikse (eğe çeliği, makas çeliği, ck75, ck65 vb) en az 780 santigrat derece olmak kaydıyla 850 santigrat derece arasında bir ısıya ihtiyacın olacak.(Eğer daha yüksek alaşımlı bir çelikse 1000 dereceleri geçmen lazım tabi yine çeliğine göre.)Çeliğin her yerinin eşit ısınması ve bu şekilde ortalama 5 dakika beklemesi gerekir. Gerekli ısıya geldiğini çeliğe mıknatıs tutarak anlayabilirsin, östenizasyon sıcaklığına çıkmış çeliği mıknatıs tutmaz.Daha sonra dış etkenlerden koruyacak şekilde kül, kum, çimento benzeri bir maddeye gömüp kendi haline soğumasını beklemelisin.Eğer işlem sırasında anormal bir durum oluşmadıysa çeliğin suyunu yani sertliğini almış olacaksın.İstediğin formu verip ağız açtıktan sonra yine aynı ısıya çıkıp, gerek yağda gerekse suda tekrardan su vermen gerekir.Bu işlemden sonra bıçak çok sert ve kırılgan olacaktır.Bunu gidermek için 200 derecelik bir fırında yarım saat ısıtıp, soğutup tekrardan yarım saat ısıtman gerekir, bu işleme temperleme denir, çeliğin kırılganlığını ve stresini alır.Hadi kolay gelsin