Gönderen Konu: Üstadlardan ve kullanıcılardan yorum talep ediyorum  (Okunma sayısı 11628 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Üstadlardan ve kullanıcılardan yorum talep ediyorum
« Yanıtla #25 : 26 Aralık 2016, 17:07:32 »
Benelli yıldızsa Browning Gökyüzüdür  8)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Bahri GÖZÜYAŞLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 26 Aralık 2016, 22:11:48 »
Diğer modellere göre ağırlığı sorun olmayacaksa sizin için  kullanıcısı olarak kesinlikle sbe2 derim
1984 YOZGAT

Çevrimdışı Gökhan BAYRAK 55

• *
  • Fakir olmak şerefsiz olmaktan daha küçük meseledir
« Yanıtla #27 : 26 Aralık 2016, 23:12:03 »
Gökhan bey,
Hangi avlarda, hangi fişeklerle kullanmayı düşünüyorsunuz bu yeni tüfeğinizi?
Tuncay bey ördek avı için düşünüyorum teşekkür ederim
  • Browning Gold
  • Beretta S56
  • Beretta 1201FP
  • Kurzhaar 🌟🌟🏆🏆Boika🏆🏆🌟🌟
Sabırdan sonra söylenen söz ağır olur. Söyletmeyin .!!!

• *
« Yanıtla #28 : 26 Aralık 2016, 23:18:07 »
Gökhan bey merhaba, ben bir Browning tutkunu olarak size şunu söylemek isterim. Browning Maxus'un el kundağı belli oranda oynama ve ses yapar. Çünkü el kundağını çatlatmaması için fabrika tarafından belli oranda boşluk verilmiştir. Çalışma ve performans konusunda mükemmel silahtır. Browning A5'e gelinceee işte burada duralım!!! Mayıs 2016 tarihinde sıfır olarak satın aldığım A5 Ultimate Ducks modelinde hüsrana uğradım. Namlunun kasa içine geçen kısmında farklı boya kullandıkları için 2 defa namluyu söküp takmamla birlikte namlu boyası kazındı. Şu an piyasadaki birçok A5'in namlu boyası kazınmış vaziyettedir. Tetik grubunu sökmeye çalıştığınızda büyük çaba göstermeniz gerekir. Söktükten sonra da yerine oturturken de yatağına zor girdiği için yan taraflarını kazıyarak girer. Bıldırcın avında 28 gr. fişekle sürekli sıkıntı yaşadım. 30 grama geçince tüfek rahat çalışmaya başladı. Bence kinetik sistemli mekanizması başarılı değil.1.tüfeğimde bu sorunlar meydana geldi ve garanti kapsamında tüfeğim yenisi ile değişti. Fakat yeni gelen tüfeği daha eve götürmeden bayide söktüm ve durum 1.tüfekle aynıydı. Tüfeği almaktan vazgeçip paramı iade aldım.  Bende de şu an 12 ve 20 cal. 2 adet Browning Gold var. İnanın ne Maxus ne de A5 kalite ve performans açısından Gold'un yanına yaklaşamaz. Elimden çok sayıda ithal tüfek geldi geçti fakat eski tüfeklerdeki kalite maalesef yenilerde yok. O yüzden yenilerden uzak durun derim. Selamlar...
Fatih bey paylaştığınız bilgi için çok teşekkür ederim bende browning gold umdan memnunum ama
Bu saydığım silahları 89mm yatak almayı düşünüyorum niye diye sorar iseniz malum girdiğimiz avlaklarda avcı sayısı bir hayli fazla yüksek gramaj kullanarak biraz avantaj sağlamak istiyorum dahada açıkcası bugün 30-40 metre arası net atışlar yapabılıyorken yüksek gramaj da bu mesafeyi 20 metre daha ileri alabılırım düşüncesindeyim ama ne kadar doğru bilmiyorum ilginiz için sağolun teşekkürler
  • Browning Gold
  • Beretta S56
  • Beretta 1201FP
  • Kurzhaar 🌟🌟🏆🏆Boika🏆🏆🌟🌟

• *
« Yanıtla #29 : 26 Aralık 2016, 23:22:02 »
Benelli yıldızsa Browning Gökyüzüdür  8)
Browning kullanıcı olarak bu hoşuma gitti açıksası 🙂
  • Browning Gold
  • Beretta S56
  • Beretta 1201FP
  • Kurzhaar 🌟🌟🏆🏆Boika🏆🏆🌟🌟

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

• *
« Yanıtla #30 : 26 Aralık 2016, 23:23:39 »
Diğer modellere göre ağırlığı sorun olmayacaksa sizin için  kullanıcısı olarak kesinlikle sbe2 derim
Bahri bey beklemeli av yaptığımız için ağırlık problem değil
Seçenekler 2 ye düştü A5 artık seçenek değil
Maxus yada
Sb2
  • Browning Gold
  • Beretta S56
  • Beretta 1201FP
  • Kurzhaar 🌟🌟🏆🏆Boika🏆🏆🌟🌟

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #31 : 26 Aralık 2016, 23:37:47 »
Sn.Bayrak
Browning Gold esasen Winchester Super X2 (SX2) 'nin geliştirilmiş formudur ve Hem Winchester SX3 hemde Browning Maxus'un Ana gövdesini teşkil etmektedir.
Maxus ve SX3 ten en önemli farkı Standart Birleştirme konisine sahip olmasıdır.
Bir başka deyişle Siz zaten SX2,SX3 ve Maxus'a sahipsiniz, üstelik subjektif olarak daha itinayla üretilmiş bir modeline.
Sizin yerinize olsaydım Backbored namlulu tüm tüfekleri zaten elimde olduğu için elimine ederdim.
Kim ne derse desin Atalet Tahrikli diye Türkçeleştirebileceğimiz "İnertia Driven " sistemin global adı Benelli'dir.Bu yüzden Benelli pazarından pay kapmak için Melezlenmiş bir A5' te düşünmezdim.
Eğer benim 3.5 inch fişekle işim yok, arada sırada parlama avlarıda yapabilirim derseniz M2 modeline de bakabilirsiniz.
32 gramdan aşağı fişek kullanmam ve gezi avlarında taşımam derseniz  SBE II alabilirsiniz. Zira her SBE II düşük gramajlı fişeklerle istikrarlı çalışmıyor.
Ne alırsanız alın; Daha çok para vererek daha iyi bir pattern ve penetrasyon satın alamazsınız zira tüfeklerin pattern ve penetrasyon ları bireyseldir ve marka model ile çok ilgisi yoktur.
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Alp BALABAN, Abdullah ŞAHİN 07, Emrah TUNCA, Veysi ŞENGÜL

• *
« Yanıtla #32 : 26 Aralık 2016, 23:47:22 »
Sn.Bayrak
Browning Gold esasen Winchester Super X2 (SX2) 'nin geliştirilmiş formudur ve Hem Winchester SX3 hemde Browning Maxus'un Ana gövdesini teşkil etmektedir.
Maxus ve SX3 ten en önemli farkı Standart Birleştirme konisine sahip olmasıdır.
Bir başka deyişle Siz zaten SX2,SX3 ve Maxus'a sahipsiniz, üstelik subjektif olarak daha itinayla üretilmiş bir modeline.
Sizin yerinize olsaydım Backbored namlulu tüm tüfekleri zaten elimde olduğu için elimine ederdim.
Kim ne derse desin Atalet Tahrikli diye Türkçeleştirebileceğimiz "İnertia Driven " sistemin global adı Benelli'dir.Bu yüzden Benelli pazarından pay kapmak için Melezlenmiş bir A5' te düşünmezdim.
Eğer benim 3.5 inch fişekle işim yok, arada sırada parlama avlarıda yapabilirim derseniz M2 modeline de bakabilirsiniz.
32 gramdan aşağı fişek kullanmam ve gezi avlarında taşımam derseniz  SBE II alabilirsiniz. Zira her SBE II düşük gramajlı fişeklerle istikrarlı çalışmıyor.
Ne alırsanız alın; Daha çok para vererek daha iyi bir pattern ve penetrasyon satın alamazsınız zira tüfeklerin pattern ve penetrasyon ları bireyseldir ve marka model ile çok ilgisi yoktur.
Tuncay bey aktardığınız bilgiler için çok minnettarım ki ne kullandığımı şimdi daha iyi tanıyorum aklıma takılan tek nokta
Pattern ve penetrasyon aynı seri aynı banttan çıkan silah içinde geçerlimi ?
  • Browning Gold
  • Beretta S56
  • Beretta 1201FP
  • Kurzhaar 🌟🌟🏆🏆Boika🏆🏆🌟🌟

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #33 : 26 Aralık 2016, 23:55:17 »
Sn.Bayrak,
Yivsiz av tüfeklerinde hele seri üretim yarı otomatiklerde yüksek standardizasyon yoktur.
Aynı bantta üretilen 2 namlunun birleştirme konisi uzunlukları, açıları, namlu iç çapları,  iç çapa göre şok daralma yüzdeleri ve Poa/Poi miktarları az yada çok farklılık gösterir.
Bu yüzden ne alırsanız alın denemeden almayınız.
Zira internete "Sbe 2 'im alt vuruyor, atıyor " diye İngilizce yazdığınızda tonla örnek bulabilirsiniz.
Bu tüm marka ve modeller için geçerlidir.
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Veli TOKCAN

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 26 Aralık 2016, 23:58:25 »
Kişisel olarak av tüfeklerine özel bir çifte vs olmadıktan sonra bu paraları vermem fakat böyle bir arayışım olsa SBE 2 den başka bir tüfek almazdım.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 27 Aralık 2016, 00:00:51 »
Tuncay bey ördek avı için düşünüyorum teşekkür ederim

SB2 ÖRDEK AVININ KRALI
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 27 Aralık 2016, 04:00:35 »
Browning Maxus şu övülen silahı gördüm ve inceledim bu silahı övenler ya hiç görmemiştir yada hiç barette ve benelli görmememiştir burdan okuyorum inanamıyorum bir mekanızma sesi var katur kutur hee evet dışından bakınca bende çok beyendim ama eline alma işte...Şu an bir beretta cı olarak söylüyorum en güzel otomatik BENELLİ berettada döner kafaya gecince sınıfta kaldı ördek avcısıysan super black eagle diğer avlar için kullanıcam arada ördek dersen benelli power bore veya benelli rafaello crio bu üç tüfeğin üzerine otomatik söyleyen kendini kandırır emin ol su an zirve bu tüfeklerin.
Taner Bey 11 yaşında başladım ava elimde lastik sapanı ile. İleri ki yaşlarımda tek kırma,çiftesi imiş,otomatiği imiş hepsi elimden geçti. Lakin sizin tüfekler ile ilgili söyleminizi pek doğru bulmuyorum.. Memleketimde avcılığa yıllarını vermiş bir büyüğümün elinden geçen tüfek markalarını inan ben bile bilmiyorum. Geçen sene bir sohbetinde şunu dedi bana. Beretta Benelli'yi satın aldıktan sonra ne beretta'nın ne de Benelli'nin eski istikrarını kalmadığını söyledi. Haa onun dediği doğru mudur o da tartışılır. Lakin hala Benelli tüfek kullanıcıları şoklarından memnun değiller,Beretta otomatikler ise sanki daha memnun gibi;en azından Benelli kullanıcıları gibi sağda solda şok aramıyorlar.Benimde kişisel görüşüm en iyi yarı otomatik de Kinetik sistemde Breda,gazlı sistemde ise Remington versa max. Ama dikkat ederseniz kendi görüşüm diyorum. Keza Browning,Winchester,Baikal gibi markaların hakkını yemeyelim. Avınız bol olsun.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimiçi Mustafa YAKAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 27 Aralık 2016, 09:07:51 »
çoştuk gidiyoruz tüfek markalarını kötülemeye niyetimde yok burda. adı gecen tüfeklerin en az 3 tanesini birarada çok soğuk havada sala sala ıslata ıslata fişek değiştire değiştire avcı değiştire değiştire keze ava deniye deniye iyi veya kötü birkaç avcının ortak kararları çıktı. ben sadece şunu merak ediyorum yav bir allahın kulu beretta a400 tüfeğin ne iş yaptığını üretim amacını  söyleye bilir mi ?yanlış anlaşılmasın brownin maxus ,browning a5,sb2,baikal 153 ,baikal 155,beretta a400  daha aklıma gelmiyen .tabi kullanmadıklarımda vardır ama bir berettayı  beretta yapan 303un  aksine a400 nedir arkadaşlar  :o :o :o
  • Baikal 54 ussr
  • baikaltoz34 sscb
  • valmet finland
  • remington 11-87 premier
  • toztula 16 ussr vursan a92
  • franchi 48 al ,franchi prestij ,beretta 303 ,specıal poldi elektro
Mustafa YAKAR
1985 EDİRNE

Çevrimdışı Özcan ÖZTAN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #38 : 27 Aralık 2016, 21:35:56 »
Ben SBE2 ye bakmıştım ve yerıne Beretta A400 xtreme aldım ve hıç pışman değılım. Bu tüfeğede bakmamı arzu ederım.
  • Beretta A400 Xtreme
  • Beretta Ultralight Classic
  • Hilal MX-5
1978 - Sakarya

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 29 Aralık 2016, 19:06:40 »
Şöyle bir örnek vereyim kendi işimden bire bir aynı ürün için oto galeri işletmecisiyim

örnek olarak çok mercedes c 180 araç sattım

Daha önce kullandığı aracı honda toyota reno fiat vs gurubu kullanıcı yorumları

Kardeşim biz bu güne kadar arabaya binmemiş ucak  muazzam konfor  tık ses yok gel gel bi kapıya baksana nasıl kapanıyo yok söyle güven veriyor yok böyle yapıyor uzayan giden öven yorumlar

daha sonra yine aynı araçtan daha önce mercedes deneyimi olan veya lüks segment araba kullanmış bir kişe satıyorum tepki şu

TANER KARDEŞİM LOGO FALAN TAMAM DA BUNU MERCEDESİN ÜRETTİĞİNE EMİN MİSİN CİN FALAN OLMASIN deyip acil yeni bir araç hatta eski kasa c 200 2007 yılına kadar olanlardan veya 2008 2010 model bu paralara bir e class bul diyorlar 1 değil 10 değil eski kasa mercedes kullanıpta eski özellikle2007-2013 arası kime c sattıysam ya almaktan vazgecti yada bir süre sonra satıp başka araba aldı

İŞTE BUYRUN SİZE AYNI ÜRÜN İÇİN BİR BİRİNDEN ZIT İKİ KULLANICI YORUMU ÜSTÜNE ÜSTLÜK ASIL İLGİNÇ YANI İKİSİDE DOĞRU İLK KİŞİNİN SÖYLEDİĞİ GİBİ SESİZ SERİ KONFORLU SAĞLAM 2 KİŞİNİN SÖYLEDİĞİ KADAR DA KÖTÜ ...

ŞİMDİ DE SİZ SÖYLEYİN C 180 ALIR MISINIZ ALMAZ MISINIZ?
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2016, 00:04:53 Gönderen: Taner MEMET »
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 29 Aralık 2016, 20:37:47 »
Şöyle bir örnek vereyim kendi işimden bire bir aynı ürün için oto galeri işletmecisiyim

örnek olarak çok mercedes c 180 araç sattım

Daha önce kullandığı aracı honda toyota reno fiat vs gurubu kullanıcı yorumları

Kardeşim biz bu güne kadar arabaya binmemiş ucak  muazzam konfor  tık ses yok gel gel bi kapıya baksana nasıl kapanıyo yok söyle güven veriyor yok böyle yapıyor uzayan giden öven yorumlar

daha sonra yine aynı araçtan daha önce mercedes deneyimi olan veya lüks segment araba kullanmış bir kişe satıyorum tepki şu

TANER KARDEŞİM LOGO FALAN TAMAM DA BUNU MERCEDESİN ÜRETTİĞİNE EMİN MİSİN CİN FALAN OLMASIN deyip acil yeni bir araç hatta eski kasa c 200 2007 yılına kadar olanlardan veya 2008 2010 model bu paralara bir e class bul diyorlar 1 değil 10 değil eski kasa mercedes kullanıpta eski özellikle2007-2013 arası kime c sattıysam ya almaktan vazgecti yada bir süre sonra satıp başka araba aldı

İŞTE BUYRUN SİZE AYNI ÜRÜN İÇİN BİR BİRİNDEN ZIT İKİ KULLANICI YORUMU ÜSTÜNE ÜSTLÜK ASIL İLGİNÇ YANI İKİSİDE DOĞRU İLK KİŞİNİN SÖYLEDİĞİ GİBİ SESİZ SERİ KONFORLU SAĞLAM 2 KİŞİNİN SÖYLEDİĞİ KADAR DA KÖTÜ ...

ŞİMDİ DE SİZ SÖYLEYİN C 180 ALIR MISINIZ ALMAZ MISINIZ?

Taner kardeşim dikkat çekmek istediğin için büyük harf kullanıyorsun anlıyorumda lütfen büyük harfle yazmayalım.
Biliyorsun forum kuralları gereği bu tarz yazmamamız gerekiyor.

Lütfen dikkat edelim.

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 30 Aralık 2016, 00:04:06 »
Dikkat çekmek için bazı kısımları büyük bazı kısımları koyu renk yazdım Suat Bey bundan böyle daha hassas davranmaya çalışırım...
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #42 : 30 Aralık 2016, 00:46:30 »
tüfek konusunda duayen olan dostuma bir gün falanca avrupa tüfek arıyorum bulunca alacam seninde haberin olsun dedim. bana söylediği şu Emin abi bu işin sonu yok ve yüzlerce tüfeği olan birini örnek gösterdi. hepsinin ruhsatı aynı gün bitiyor ve ruhsat yenileme günü geldiğinde polis memuru adamın evinde kamp kuruyor. dedi.
bu sebeple sonuç aldığım yıkıcı bir otomatik ve fransız  pozemden başka tüfek edinmedim edinmeyide düşünmüyorum. bence ne fazla teferruata gerek var nede detaya günümüz fişekleri güzel yerli tüfek sanayiside bayağı bir ilerledi iyi köpeklerde var işin keyfini çıkarmaya bakın bence
elinizdeki tüfekler son derece yeterli ve başkasına gerek yok.
bu gün malesef fişekler bile ameliyat masasına yatırılıyor barutu saçması tapası kapsülü kovanına kadar detay detay detay fakat keklik aynı keklik fazla teferruat ve teknoloji işin doğasını bozuyor. sade takılmak en güzeli 
bir gün keklik avında dağlardayız elbiselerimiz cabelas tüfek fişek avrupa köpeklerimiz safkan yanıbaşımızda bir çoban elinde şarjörlü tabanca kabze seyyar dipçik bantsız slug namlu kısa 250 300 tl lik tüfeklerle kekliği havada dans ettiriyor duble atışlar yapıyordu bizler birbirimize bakıp tebessüm ettik. tüfeğin arkasında sağlam durduktan ve uygun fişek kullandıktan sonra tüm avlar vurulur eski üretim poze ve çiftelerimizi yeni nesil yarı oto ları bitirmeye ömrümüzde yetmez. bir diğer husus ve bence en önemlisi bereketli meralarda olmak mesela  erzincan sivas yada erzurumun keklik meralarında tek kırma bir tüfek ile avlanmak bile yeter. nacizane görüşüm.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN