Deniz kenarýnda geçitte yüksek ama müthiþ sayýda ördek çalýþtý. Hava fýrtýnalý, kar yaðýyor, gölette hemen herkes zuber zero tarzý sýfýr grubu fiþek kullanýyor. Ben de kendi doldurduðum 2.10 gr tecna barut ve 40 gr 2 no fiþeklerimle 2 farklý postada 5 tane ördek indirdim. Hepsi de yüksekti ama 1 tanesi kanat kýrýðý öyle bir mesafeden düþtü ki keþke video çekebilseydim, rekor deðeri taþýrdý. yüksek vurduðum ve vücuttan yara alan iki ördeðim göle doðru uzak düþüp göldeki avcýlara nasip oldu.. Kanat kýrsalar benimdi ama olsun. Yine de çokþükür nasibimi aldým..
Çulluk yönünden bu sene çokþükür avlarýmýz bereketli geçiyor. Köpek olmasa da çulluk bulabiliyorum.. Ama köpeðin çok büyük farký var. Mesela bugün misafir avcýlarýmýz vardý, benim tek baþýma 3-4 çulluk kaldýrdýðým meradan 2 saat içinde 15 çulluk kaldýrdýk, misafirlere öncelik tanýdýk ama þanslarý yaver gitmedi 2 tane vurabildiler
Çulluða bu sezon 30 gr light ve 32 gr classic BP 8 no kullanýyorum. Önceden kullandýðým yaf keçe tapa geniþ namluda randýman vermiyor.. çaplarý 18.60 - 18.80 arasý deðiþen tapalar mevcut, standartý yok.. Ama lambro gibi remington gibi plastik ara tapalý keçe fiþeklerde sorun olmuyor.. Yine de genel olarak mesafeli kalktýklarý için power tapa aslýnda daha iyi..
Bunlar da gündüz avý ve akþam beki bir arada karýþýk fotoðraflar..
Tahtalýlar, avcýlarýn aþýrý baskýsý sonucu mera deðiþtirdi. Ama benden kaçamazlar, bölgeyi buldum müthiþ tahtalý yoðunluðu var, fazla rahatsýz etmek istemedim. Dün çok güzel mesafeden 1 tane aldým, onun verdiði keyif yetti devamýna fiþek atmadým
1.90 gr tecnanýn gözünü seveyim.. Bps 34 gr, yeterki önleme tutsun gerçekten mesafe tanýmýyor, hava soðuktu ve geçiþler gergindi, 4 no saçma kullandým harika sonuç verdi...
Herkese kazasýz belasýz güzel ve bereketli avlar dilerim. Þansýnýz herzaman açýk olsun. Rast gele..