Son günlerde HALEP te yaşanan ve hepimizin yakından takip ettiği bir insanlık dramı yaşanmaktadır.Bir kaç devlet kendi çıkarları için, bu coğrafyadaki çoluk, çocuk ,yaşlı, kadın bir çok müslüman din kardeşimizi katlettirmektedir.
Suçu sadece müslüman olmak olan bu insanlar gaddarca ,haince ,vicdansızca katledilmektedir.Tüyü bitmemiş yetimler kimyasal gazla zehirlenirken, bacımız kardeşlerimiz tecavüzlere uğramakta ve sözde her fırsatta insan haklarından bahsedenler bu durum karşısında seslerini dahi çıkarmamaktadır.
Ülkemizde çeşitli yardım kuruluşları yardım kampanyaları düzenlemekte ve bu kardeşlerimizin derdine bir deva olabilmek için çalışmaktadır.
Her zaman olduğu gibi TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ dünyanın neresinde olursa olsun MÜSLÜMAN DİN KARDEŞLERİNE sahip çıkmaya çalışmış ve bu yolda elinden gelen desteği her zaman esirgememiştir.
Yine de bizler HALEP teki din kardeşlerimizi mazlum ,boynu bükük ve yalnız bırakmamalıyız.Lütfen duyarlı olalım arkadaşlar.
Değişik yardım kuruluşları yardım kampanyaları düzenlesede bir çok kişi öküz altında buzağı arama girişiminde bulunacağı için Diyanet Başkanlığının düzenlemiş olduğu SMS kampanyasını hatırlatmak istiyorum.
Konunun amacı buradaki insanlara bir nebzede olsa yardım edebilmek,sahip çıkabilmektir.
Konunun siyasi tartışmalara çekilmemesini rica ediyorum.
Zaman insanlığın ölmediğini bir kez daha gösterme zamanıdır.