Hasan bey, Rizzini markasını kesinlikle tavsiye ederim.
Türkiye ye giriş yaptığı ilk zaman alıp kullanmaya başladığım 12 ve 20 çap Rizzini süperpoze tüfeklerimden 20 çap ve 65 namlu Teutonic kabartma gravürlü modeliyle avlanmaya devam ediyorum.
1991 senesinden beri bir fiil avlanan ve av tüfeklerine merakımdan dolayı fazlaca tüfeği avda ve amatörce atışlarda denemiş ve bir çok avcı ,atıcı ve silah meraklısı arkadaşım gibi biriktirme imkanımız olmadığından dolayı maalesef değiştirmiş birisi olarak ki bunlar, Beretta 390,391 serilerinin 12 ve 20 si ,Browning 525 , 425 serilerinin 12 ve 20 si 20 çap Merkel 200e, Remington 870 gibi kalitesini ve güvenilirliğini ispat etmiş olan tüfek markalarıdır.
Bu markalardan sonra ithal tüfekler içerisinde, kendi düşüncem ve tecrübem dahilinde kalitenin ve zerafetin uygun fiyatla buluştuğu noktanın Rizzini markası olduğuna karar vererek kullanmaya başladım.
Yurt dışında ki silah satış siteleri incelendiğinde Rizzini markasının muadili bir Beretta markasına 800 - 1.000 Euro veya Dolar seviyelerinde fark attığını görebilirsiniz. Bunda Browning ve Beretta markalarının Türkiye de ikinci el pazarında daha hızlı ve yüksek rakamlara satılmasının da çok önemi var muhakkak.
Merkel gibi Beretta gibi bir tüfekten neden vaz geçilir de Rizzini markası neden tercih edlir diye akıllara soru gelebilir. Az çok belirttim fakat izah etmekte fayda görüyorum. Ben keklik avcısıyım, belirttiğim gibi av silahına meraklıyım,örneğin Merkel çok kaliteli bir tüfek fakat 20 çap için bile ağır aynı zamanda en azından benim imkanlarım dahilinde dağda keklik peşinde dolaştırılamayacak kadar pahalı bir tüfek. Beretta ve Browning modellerine gelince, yaygın olarak satılan ve kendi içerisinde standart olan modelleri, marka imajından kaynaklı olarak Rizzini markasına göre Türkiye de çok daha pahalıya satılan ve fabrikasyon olduğunu çok hissettiren tüfekler.
Yukarıda bir arkadaşımızın belirttiği gibi '' ideal tüfek değil '' den kasıt nedir? onu neye göre söylemiş anlamadım ama ideal tüfek her avcıya ve atıcıya göre de farklılık gösterir diye düşünüyorum.
Tüm avcı ve atıcı arkadaşlara sevgi ve selamlarımla.